reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
gotadora...cudowne wiadomości!! bardzo się ciesze, ze wszystko ok! no i spelnia się twoje marzenie, żeby mieć parke!:tak: ale fajnie!:-)

Czesc Dziewczyny,

Powodzenia na wizytach :-)

Miliaa ale mnie przestraszylas. Wcale Ci sie nie dziewie,ze kusi aby pochodzic. Musisz jednak uwazac i dbac o Was, tak jak przykazal lekarz.
Dobrze,ze wszystko przeszlo uffff

Rozyczko, widze,ze Ty tez juz zwarta i gotowa jestes do rozpakowania ;-) Sliczny brzusioooo :tak: Moim to nawet nie ma co sie chwalic bo wyglada jak oponka po wzdeciu buuuuu Sony tez pisze ,ze juz ma duzy balonik.... buuuuu a jak kiedyyyy??? Przytylo mo sie tylko 4kg i wszystko siedzi w srodku, nic nie chce sie ujawnic. Achhhh

Sony, na ebay tez sie tak zdarza,ze ktos anuluje tranzakcje argumentujac ,ze artykul nie jest dostepny a tak na prawde, to chodzi o niska cene jaka zostala wylicytowana.

Gotadora, super!!!! Jednak Wasze marzenie sie zrealizowalo. GRATULUJE!!!! Mezus bedzie skakal z radosci :-)
Mialas usg przez powloki brzuszne??? Pytam bo za tydzien tez ide na wizyte ale sadze,ze bedzie dopochwowe. Na takim chyba tez mozna dokonac wszystkich pomiarow,czy raczej nie???

Aga było i takie i takie. Najpierw dr zbadał ph na samolocie, potem usg dowcipne - badana szyjka ( mam 45mm) i troszkę jednego maluszka, ale tak bardzo krótko, i wtedy usg brzuszne na którym dr wszystko pomierzył u maluszków.

Zapomnialam Wam napisac,ze dzis przezylam chwile zgrozy.Poszlam do toalety z kropelka,podcieram sie i wszystko ok poczym chce splukac patrze a tam krew :szok: Na szczescie okazalo sie ,ze to z drugiej dziurki. Nie wiem tylko dlaczego??? Przeciez jem duzo owocow i warzyw, nie mam zatwardzen. Moze to,ze ciagle malo pije albo ,to ze macica rosnie i uciska na naczynia???? Nie wiem. Zrobilam sobie nasiadowke z rumiankiem. Myslicie,ze powinam udac sie z Tym do lekarza ,czy moze poczekac na rozwoj sytuacji. Moze te nasiadowki cos pomoga???

Aga było i takie i takie. Najpierw dr zbadał ph na samolocie, potem usg dowcipne - badana szyjka ( mam 45mm) i troszkę jednego maluszka, ale tak bardzo krótko, i wtedy usg brzuszne na którym dr wszystko pomierzył u maluszków.

A to umnie mierzyl ostatnio i zapewne nie bedzie mierzyl ponownie. Oni do usg przez powloki brzuszne maja specjalna i to jenda sale, takze nastawiam sie na dowcipne.Szkoda,wolalabym byc tak prowadzaona, jak Wy.
A badania krwi i moczu trzeba robic co miesiac??? Mnie kazal tylko kontrolwac toksoplazmoze i rozyczke.

gotadora, gratuluję wizyty, że z maluszkami wszystko OK, no i że parka Ci się szykuje - super!

Ja też chyba nie wiem co to skurcze - czasem brzuch mnie boli bardziej, twardnieje ale... to chyba nie skurcze. Zresztą nie wiem - nie mam doświadczenia ;-)
Dziś dostałam pakę zamówionych przedmiotów dla siebie i Malutkiej - na mojej liście zostało kilka pozycji ale po nie muszę wybrać się do sklepu aby pomacać / obejrzeć. W tym tygodniu planuję także pranie ubranek dla Malutkiej :-)
Zdrowotnie OK - tylko kręgosłup boli. I jak tu jeszcze dźwigać brzuch przez kolejne 2 miesiące?

Aga ja niestety nie znam się co to może być, życzę Ci, aby to nic poważnego nie było, jak zauważysz wicej to lepiej spytać lekarza, tak myślę. A co do wyników to ja muszę tylko mocz i morfologię, no i cukier. Toxo i chlamydie mam przeciwciała, o różyczce nic nie mówił.

reklama
agapl zgodnie z wytycznymi Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego takie badania powinny być w ciąży robione...
http://www.nucleagena.pl/files/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdf
u mnie w sumie tak jest że morfologia i mocz to co miesiąc są + w zależności od etapu ciąży inne....

a co do Twojej dolegliwości to pewnie hemoroidy cię zaatakowały... a w ciąży dodatkowo lubią pękać.... (różyczka chyba tak miała)... mnie też atakują chociaż nie mam problemów z zaparciami... ale hemoroidy też na tle hormonalnym wychodzą...

Ostatnia edycja:
Do góry