reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja mam laktator lovi na 1 cycek elektryczny i ręczny niektórzy mówią że ręcznym lepiej że więcej mleka ..... jeszcze nie próbowałam. Taki dostałam - kupując kupiła bym Medela na 2 cycki .
Elektrycznym schodzi mi pół godziny co 3 godziny.... ręcznym ręką by padła i często odciagam mleko i wsadzam smoczka Marcelinie bo nie śpi......albo wycieram jej buzię bo się uleje .....
Butelki mam
Avent mój faworyt
Lovi do laktatora ( przelewem do avent )
Babyono faworyt męża
Podgrzewacz mam w szafie - grzeje wodę na mleko mm w mikrofalówce
Sterylizator mam elektryczny avent stoi i się patrzy bo w szpitalu na oddziale wcześniaków kazali nie stereluzowac - myje pod wodą z kranu z płynie do butelek .
Sterylizator włączę raz w tygodniu żeby coś robił a nie tylko stał.....
A jaki masz płyn do butelek? I jak to się robi, najpierw myje się w wodzie z tym płynem i na koniec sterylizator? A jest coś takiego jak sterylizator i podgrzewacz w jednym? Mogłabyś wstawić link z tą butelką avent? Widziałam, że sporo mają tych butelek i nie wiem która.

A jaki masz płyn do butelek? I jak to się robi, najpierw myje się w wodzie z tym płynem i na koniec sterylizator? A jest coś takiego jak sterylizator i podgrzewacz w jednym? Mogłabyś wstawić link z tą butelką avent? Widziałam, że sporo mają tych butelek i nie wiem która.

Widziałam ze są 2w 1

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Wszytsko co kupujesz dla maluszka, a bedzie sluzyc do zywienia czy miec kontakt z jego buzia (butelki, smoczki, kubki niekapki, lyzeczki) najpierw myjesz normalnie plynem do naczyn, a potem wyparzasz czy to wrzatkiem czy w sterylizatorze - to przed pierwszym uzyciem. Potem wiadomo - myjesz po kazdym uzyciu i ja raz na kilka dni sterylizowalam. Moja corcia dzis konczy 10miesiecy i nadal raz na jakis czas wyparzam butleki, a smoczki dosc regularnie, bo rzuca nimi wszedzie [emoji16]

A co so butelek to np medela ma swoje butelki, u nas sie nie sprawdzily, ale one podobno maja wolny przeplyw, ktory sprawia, ze dziecko musi sie napracowac jak przy piersi.
U nas wygral Avent, ale uzywalam tez dr Brownsa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nieagatko czyli jednym slowem ani sterylizator ani specjalny plyn nie sa potrzebne?
Nasze mamy tak robily jak piszesz i jakos zyjemy[emoji6]

Mamuśki czy któraś spotkała się już gdzieś z tym gadżetem ? Wiem ze to nowość ale wy teraz więcej „buszujecie „ po sklepach i może już któraś z was widziała to na żywo .
Link do: Chicco | BABY HUG 4 w 1

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A jaka jest jego cena? :-) Bo jakoś nie mogę namierzyć.

Ja znalazłam coś takiego, też nieźle wygląda tylko, że jest niski...
Link do: Kinderkraft Unimo żółty 5w1 - Ceny i opinie - Ceneo.pl

Ale cena przystępna, bo 300 zł a ja bym potrzebowała dwóch :-D

Wszytsko co kupujesz dla maluszka, a bedzie sluzyc do zywienia czy miec kontakt z jego buzia (butelki, smoczki, kubki niekapki, lyzeczki) najpierw myjesz normalnie plynem do naczyn, a potem wyparzasz czy to wrzatkiem czy w sterylizatorze - to przed pierwszym uzyciem. Potem wiadomo - myjesz po kazdym uzyciu i ja raz na kilka dni sterylizowalam. Moja corcia dzis konczy 10miesiecy i nadal raz na jakis czas wyparzam butleki, a smoczki dosc regularnie, bo rzuca nimi wszedzie [emoji16]

A co so butelek to np medela ma swoje butelki, u nas sie nie sprawdzily, ale one podobno maja wolny przeplyw, ktory sprawia, ze dziecko musi sie napracowac jak przy piersi.
U nas wygral Avent, ale uzywalam tez dr Brownsa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam że sterylizuje się butelki po każdym użyciu. A jak wyparzac wrzątkiem? Smoczek, butelka nie stopi się?

Właśnie wróciłam od swojego gin miałam dziś kontrolę po porodzie wszystko jest dobrze, mam specjalny silikonowy żel i plastry na blizne więc lekarz w szoku ze taka ładna już jest[emoji2] a na mieście upolowalam dziś to będzie do stroju na chrzest[emoji7]
1516906418-a2cebead4de99140-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
No to cudownie że wszystko pięknie się goi :-)
Buty cudowne :-D ależ ja już bym chciała wiedzieć jakie mam kupować :p

reklama
Do góry