reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Śliczne imie [emoji7] u nas niektorzy( czytaj teściowa) maja co do naszego imienia pewne utyski ale mam to gdzieś, bo jej sie nic nie podoba. Jak powiedziałam ,ze moze Leo to prawie zawału dostała a ja sobie pomyslałam serjusli? Ale serjusli? [emoji15]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

A tak w ogóle, jak myslałam o synku to miał być Henryczek [emoji5][emoji5] ale siostra mnie wyprzedziła - podsunęłam jej to imię i zostało [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja termin na 28.06 - mam cesarkę, wiec pewnie coś wcześniej będzie. Martwię się o te zalecenia i właśnie, żeby łożysko dobrze odżywiali dzidziusia. Narazie wszystko dobrze. A Ty jakie masz problemy z łożyskiem?

Mialam 10 mscy temu cc , loz przodujace I krwawilam od 29 tc , owe lozysko tylko mozna cc , teraz wszy ok ale trzeci trmestr wazny,
Narazie myslimy z dr sn
No to u nas dwa dni roznicy porodu;)

Mialam 10 mscy temu cc , loz przodujace I krwawilam od 29 tc , owe lozysko tylko mozna cc , teraz wszy ok ale trzeci trmestr wazny,
Narazie myslimy z dr sn
No to u nas dwa dni roznicy porodu;)

No nieźle nam się to udało :) będziemy na bieżąco zdawać relacje - dobrze mieć kogoś w tym samym okresie ciąży [emoji1]

No nieźle nam się to udało :) będziemy na bieżąco zdawać relacje - dobrze mieć kogoś w tym samym okresie ciąży [emoji1]

No tez tak sadze ;)
Chyba gosiaaa17 blisko nas pare dni,kiedys tez mialam kobietke pare dni roznicy termin , z tym ze mi zonk cc emergency wyszla...do tej pory utrzymujemy kontakt i zdsjemy relacje jak rosna dzieci ;)fajne to jest
Duzo nas wogole czerwcowek;)

Ja już też po wizycie. Tak samo jak u Ciebie @ajka89 będzie i u nas Księżniczka :) Wszystko jest ok, z uwagi na łożysko na przedniej ścianie ruchy dzidzi mogę zaczynać odczuwać dopiero za jakiś tydzień lub dwa. Mój mąż już zakochany. Wcześniej tylko mówił o chłopcu, ale jak się dowiedział, że jednak nie to uśmiech nie schodzi mu z twarzy :)

No też tak się zastanawiam bo ja w piątek zaczynam 30tc a tego samego dnia z kredka miałyśmy transfer[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana dzis dokladnie mam 30t0d czyli zaczelam 31 tydzien.
Ja biore pod uwage date z prenatalnych bo u mnie transfer byl bardzo szybko bo punkcje mialam w 9dc
Ja narazie kocykow i śpiworkow tam nie kupowalam, bo rodzę koniec maja, a tam kocyki grube. Wybrałam na lato bambusowy kocyk i bawełniany. A na zimę może wezmę z la millou. Chciałam jeszcze śpiworek do spania, ale kupiłam inny na 56/62, bo ten w la millou rozmiar S jest jakiś duży i obawiałam się, że na noworodka będzie za duży. No ale kolejny śpiworek pewnie będzie la millou. O ile dzidziuś będzie chciał spać w śpiworku :D A rożki też chciałam, ale znalazłam tańsze, też ładne i też z atestem :)
Zobacz załącznik 836546 Zobacz załącznik 836547
A z ktorego sklepu te rozki?
Kredeczko według moich obliczeń zaczynamy 30 :) zostanie 10 do porodu
Zaczynamy 31 bo mamy 30t skonczony

Ja już też po wizycie. Tak samo jak u Ciebie @ajka89 będzie i u nas Księżniczka :) Wszystko jest ok, z uwagi na łożysko na przedniej ścianie ruchy dzidzi mogę zaczynać odczuwać dopiero za jakiś tydzień lub dwa. Mój mąż już zakochany. Wcześniej tylko mówił o chłopcu, ale jak się dowiedział, że jednak nie to uśmiech nie schodzi mu z twarzy :)
Jasani gratuluję dziewczynki, to tak jak mój mąż ciągle twardo mówił że chłopak i podradowany był ale jak usłyszał że dziewczynka to głowę dla niej już stracił [emoji38].

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje [emoji4] to będzie córeczka tatusia[emoji7]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje córy :) Ja to zazdroszczę tych sukieneczek i warkoczyków. Hehe coś czuję, że zaraz będziesz szalała na zakupach. Szalej! To takie fajne. :)

reklama
Ja bym chyba co pare godzin sluchala;), nie mam ale slyszalam pomaga psychiczne... ja mam co 4 tyg tutaj usg wiec nie ma sensu a z Nicole jakos nie myslalam o tym bo wciaz pracowalam lub spalam[emoji4]i tak do 30 tc a potem to juz 5 tyg I byl porod I od 30
Tc bylo co tydzien usg bo co tydzien ip krawienie
Ja tez mam usg co ok 4 tygodnie ale pamietam jak przy pierwszej ciazy sie stresowalam, jakos nikt mi nie podsunal pomyslu z detektorem a ja nie wiedzialam, ze cos takiego jest :p Teraz jestem spokojniejsza. Jak poczuje ruchy to pewnie juz nie bedzie mi potrzebny ale puki co to jest niezastapiony :)

Do góry