reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Oooo dziękuje, że pytasz. W PAPPA wyszło obniżone białko PAPPA i podwyższone ryzyko trisomii 21. Z powodu obniżonego białka mam mieć nadzór w kierunku PIH (stanu przedrzucawkowego, wysokiego ciśnienia indukowanego ciążą) i IUGR (hipotrofii płodu) :( zrobiłam Nifty i dzidziuś zdrowy na szczęście. I chłopczyk :)

Czuje się świetnie - żadnych praktycznie objawów ciążowych, 10.02 mam usg połówkowe - a Ty? Jak się czujesz?
Ja z wyprawki mam tylko te pare rzeczy z LaMillou. Ale wózek już tez zamówiony!! Zdecydowałam się na Cybex Priam Lux Crystalized koi - wersja z 2018 roku - nosidełko w niej rozkłada się na płasko całkiem. Już się nie mogę go doczekać :)

Czy Ty czujesz jakieś ruchu dzidziusia już? Mi się wydawało, ze czułam, a teraz od paru dni jakby mniej/wcale ... świruje już i się zastanawiam, czy kupić detektor, ale wiem, ze bym wariowała o sprawdzała 10 razy dziennie :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pamoetam tak, o tym twoim pappa bo nikt nie umial tu znalezc odp ,
Super ze wszy ok u was no to rodzimy razem [emoji5]
Do 4 msca zle sie czulam brak sil kompletnie teraz az nad sily ze spacer I posprzatam co jezcze msc temu ani odkurzacza nie wzielam ,
Teraz znow ja wrocilam a zapewnie za dwa trzy msce zas brak sil , oby nie

Ruchy tak poczulam motyle pare dni temu I dojsc szybko bo z cora kolo 24 tc ..
Ja kupuje abc design twins bo jest w fajnej cenie , bsrdzo chcialam brbetto42 ale cena 1400€ hmmm juz wole tanszy a Nicole podrosnie to uzyje z franusiem moj obecny venicci

Przezylas stres z tym pappa bidulko , ciesze sie ze ok
A na kiedy termin? Ja mam pizwolenie na sn ;) ale wszystko sie okaze.. lozysko narazie ok bo to moja zmora okropna ufff
W piatek usg i pewnie sie dowiem kiedy polowkowe;)

Coraz ciężej to prawda. Ja w nocy spać nie mogę przez bóle bioder
Mnie czasami bolą tak jak bym miała reumatyzm taki tępy ból i do WC wstaje z 4 razy, noce są okropne teraz dla mnie a ja jeszcze do pracy chodzę [emoji53] ale muszę wytrwac do końca lutego i rozpoczynam macierzyński.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Ale cudne zdjecie :) hehe rosnie malussek zdrowo :) macie juz imie?

Mamy na 90% [emoji6] Henryczek

Oooo dziękuje, że pytasz. W PAPPA wyszło obniżone białko PAPPA i podwyższone ryzyko trisomii 21. Z powodu obniżonego białka mam mieć nadzór w kierunku PIH (stanu przedrzucawkowego, wysokiego ciśnienia indukowanego ciążą) i IUGR (hipotrofii płodu) :( zrobiłam Nifty i dzidziuś zdrowy na szczęście. I chłopczyk :)

Czuje się świetnie - żadnych praktycznie objawów ciążowych, 10.02 mam usg połówkowe - a Ty? Jak się czujesz?
Ja z wyprawki mam tylko te pare rzeczy z LaMillou. Ale wózek już tez zamówiony!! Zdecydowałam się na Cybex Priam Lux Crystalized koi - wersja z 2018 roku - nosidełko w niej rozkłada się na płasko całkiem. Już się nie mogę go doczekać :)

Czy Ty czujesz jakieś ruchu dzidziusia już? Mi się wydawało, ze czułam, a teraz od paru dni jakby mniej/wcale ... świruje już i się zastanawiam, czy kupić detektor, ale wiem, ze bym wariowała o sprawdzała 10 razy dziennie :/

To Ty juz niezle z tymi zakupami szalejesz, ja tak od lutego/ marca zacznę i juz postanowiliśmy ,ze zaczniemy wyprawkę od pralko/ suszarki [emoji12]

Mi sie strasznie podoba Koi ale bardziej mi pasuje do dziewczynki i chyba weźmiemy Autumn gold priam

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Pamoetam tak, o tym twoim pappa bo nikt nie umial tu znalezc odp ,
Super ze wszy ok u was no to rodzimy razem [emoji5]
Do 4 msca zle sie czulam brak sil kompletnie teraz az nad sily ze spacer I posprzatam co jezcze msc temu ani odkurzacza nie wzielam ,
Teraz znow ja wrocilam a zapewnie za dwa trzy msce zas brak sil , oby nie

Ruchy tak poczulam motyle pare dni temu I dojsc szybko bo z cora kolo 24 tc ..
Ja kupuje abc design twins bo jest w fajnej cenie , bsrdzo chcialam brbetto42 ale cena 1400€ hmmm juz wole tanszy a Nicole podrosnie to uzyje z franusiem moj obecny venicci

Przezylas stres z tym pappa bidulko , ciesze sie ze ok
A na kiedy termin? Ja mam pizwolenie na sn ;) ale wszystko sie okaze.. lozysko narazie ok bo to moja zmora okropna ufff
W piatek usg i pewnie sie dowiem kiedy polowkowe;)

Ja termin na 28.06 - mam cesarkę, wiec pewnie coś wcześniej będzie. Martwię się o te zalecenia i właśnie, żeby łożysko dobrze odżywiali dzidziusia. Narazie wszystko dobrze. A Ty jakie masz problemy z łożyskiem?

Mamy na 90% [emoji6] Henryczek

To Ty juz niezle z tymi zakupami szalejesz, ja tak od lutego/ marca zacznę i juz postanowiliśmy ,ze zaczniemy wyprawkę od pralko/ suszarki [emoji12]

Mi sie strasznie podoba Koi ale bardziej mi pasuje do dziewczynki i chyba weźmiemy Autumn gold priam

No tak trochę szaleje - wózek mi się tak spodobał, ze stwierdziłam, ze zamawiam. Będzie dobrze wiec nie czekam. Tak się nastawiam :) Ty tez śliczny wybrałaś [emoji1305] My na 100% Iwo :)

No tak trochę szaleje - wózek mi się tak spodobał, ze stwierdziłam, ze zamawiam. Będzie dobrze wiec nie czekam. Tak się nastawiam :) Ty tez śliczny wybrałaś [emoji1305] My na 100% Iwo :)

Śliczne imie [emoji7] u nas niektorzy( czytaj teściowa) maja co do naszego imienia pewne utyski ale mam to gdzieś, bo jej sie nic nie podoba. Jak powiedziałam ,ze moze Leo to prawie zawału dostała a ja sobie pomyslałam serjusli? Ale serjusli? [emoji15]

A powiedz jeszcze gdzie zamowilas wózek i za ile i czy dali Wam jakaś zniżkę? Możesz na priv [emoji6]

Śliczne imie [emoji7] u nas niektorzy( czytaj teściowa) maja co do naszego imienia pewne utyski ale mam to gdzieś, bo jej sie nic nie podoba. Jak powiedziałam ,ze moze Leo to prawie zawału dostała a ja sobie pomyslałam serjusli? Ale serjusli? [emoji15]

U mnie tez nie wszyscy zachwyceni, ale to nasz wybór, bo nasz Synuś [emoji5] a tez myslałam o Leo [emoji16]

reklama
Do góry