reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, pomocy bo jak czytam na necie to sie tylko stresuje...

Mialyscie na moim etapie ciazy bole brzucha i plecow identyczne jak te miesiaczkowe? Boli tepo, nie sa to skurcze ale czasami zakluje. Do tego jak leze lub wstaje mam klucia w brzuchu nad pepkiem, po bokach.
Caly dzien sie dzisiaj tak czuje a ze sama w domu siedze to wieksze nerwy tylko. Dzieki bardzo!

reklama
Milagros ja niestety nie wiem nic o bólach tego typu, mam nadzieje,że to nic poważnego - a kiedy masz wizytę u lekarza? może wybierz się jak najszybciej?

Gotadora- dobrze, ze juz lepsze samopoczucie dzisiaj. Mma nadzieje, ze tak zostanie.

Milagros - ja mialam pozniej, ale moja kolezanka jakos tak w pierszym trymestrze. Choc brzuszka nie ma do teraz.Mowila, ze gdzies wyczytala, ze to normalne i moze sie czasami przytrafic. Nic sie nie martw, kumpeli bole minely i juz jest po usg polowkowym i wszysko ok.

Co do poziomu zelaza i zaparc to ja biore tabletki o nazwie burak. Mam zaparcia straszliwe od poczatku ciazy i caly czas musze brac syrop na prace jelit. Teraz takze ma obnizony poziom zelaza i kupilam te tabletki. sa one calkowicie naturalne, wspomagaja takze prace ukladu trawiennego. A podwyzszaja hemoglobine. Moja Mama brala je przy silnej anemii po operacji raka jelita i jej pomogly. Moze sie komus przyda ta informacja.

Pozdrawiam i zbieram sie do pracy. Milego dnia i fuidy sloneczne wysylam.

Milagros - doczytalam jeszcze,ze piszesz o bolu brzucha. Nie wiem jak to jest jak boli i brzuch i plecy. Mnie bolal sam brzuch na poczatku i to tak, ze sie z bolu w nocy budzilam.Mysle, ze bylo to spowodowane rozciaganiem macicy. Moze faktycznie dla pewnosci zadzwon do lekarza.

Dzieki dziewczyny, mialam miec wizyte 14 ale ide juz teraz w sobote, nie do swojego lekarza ale trudno, zawsze ktos mnie przebada.
Juz mnie przestalo bolec na szczescie. Ja juz tak mialam wczesniej ale w 1 trymestrze ti byly normalne bole, myslalam ze w 2 juz takich nie ma.
Ja ogonie jestem pechowa bo zaczelam braz dupka po wizycue w szpitalu no i przez ten progesteron wrocila mi hiperka. Znowu jajniki bola, ze ledwo sie ruszam. Wrocily mdlisci, zmeczenie... Cholera a juz bylam na prostej. Czasami chce mi sie plakac z tej bezsilnosci i strachu zeby z dzieckiem wszystko bylo ok...

Milagros współczuję Tobie, nie możesz zacząć cieszyć się ciążą bo zawsze coś.... Życzę Tobie, aby ta okrutna hiperka w końcu odeszła w zapomnienie bo się małpa Ciebie za bardzo uczepiła.Trzymaj się.

Aisha,niezla hisotria :-D Oj, usmialam sie :-D

Elona, witam :-)

Milagors, nie wiem co to moze byc ale dobze,ze sie juz umowilas do lekarza. Tylko on moze dokladnie sprawdzic i Cie uspokoic.

Agapl, Gotadora, Milagros... jesteście tu? Mam już wynik bety a na kto po in vitro nikogo nie ma :(

reklama
Do góry