reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

DIewczyny a znacie/ polecacie jakieś książki „zaklinaczy dzieci” ? I w ogóle jakieś warte przeczytania o noworodkach i ich obsłudze [emoji12]?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
To zależy od personelu i na kogo się trafi. Ja nie narzekałam. Tym bardziej że ja się spioniziwalam po 5 dniach. I tylko leżałam. I mąż też nie był ze mną cały dzień tylko kilka godzin rano. Wiesz inaczej jest jak CC z zaskoczenia Jest szybko i nie myślisz jak to będzie wyglądać.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wiem, ze zależy od personelu. Niestety tu gdzie oba rodziła jest jak jest. Drugi raz rodziła tu gdzie @Ropuszka666 o mówi, ze bez porównania. Tylko jeżeli ktoś ma taka możliwość nie rozumiem dlaczego inna osoba to komentuje w tak głupi sposób, jak przedstawiła to Ropuszka.
Dzięki Bogu, ze nie wszędzie jest tak jak w szpitalu w mieście, w którym mieszkam. :)

DIewczyny a znacie/ polecacie jakieś książki „zaklinaczy dzieci” ? I w ogóle jakieś warte przeczytania o noworodkach i ich obsłudze [emoji12]?

" W oczekiwaniu na dziecko" koleżanka polecała, ale ja mam druga część tej książki "pierwszy rok życia dziecka" i polecam

Ja przeczytalam “Jezyk niemowlat” i fakt - daje fajne rady, ale probuje tez wmowic ludziom, ze noworodkowi mozna narzucic jakas tam rutyne, co moim zdaniem jest bzdura. 3-4 miesieczniakowi juz tak, ale nie noworodkowi.
Aha no i filmiki Zawitkowskiego na yt sa spox, jesli chodzi o przewijanie, kapiel, podnoszenie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

" W oczekiwaniu na dziecko" koleżanka polecała, ale ja mam druga część tej książki "pierwszy rok życia dziecka" i polecam

Ja mam te ksiazke (“W oczekiwaniu...”) i wg mnie jest totalnie oderwana od rzeczywistosci. Przeczytalam pol i dalam sobie spokoj

@Bobisia @ajka89 @gooossia17 oby wszystko było ok i dzieciaczki ładnie się pokazały. Oczywiście zdjęcia mile widziane!

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC

28: BeataWarszawa- córeczka Kaja

LIPIEC

02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania

SIERPIEŃ

14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia
mokate66 - synek Pawełek

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

Wizyty

STYCZEŃ

11: Bobisia - Usg połówkowe
11: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
11: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego
12: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
16: evulek111 - wizyta u gin prowadzącego
18: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
18: Pixie_Dixie - usg połówkowe
23: Pixie_Dixie - wizyta u gin prowadzącego
24: jasani - usg 2 trymestru
25: hope322 - wizyta u gin. + usg
30: Nina001 - wizyta u gin prowadzącego
30: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego

LUTY

01: kredka82 - wizyta w szpitalu
01: gooossia17 - wizyta u gin i badanie połówkowe
07: meg86 - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

07.01.2018- dreamscometrue :
emoji1283.png
Zosia
17.01.2018- Ropuszka666
emoji1283.png
Sara
11.02.2018 - kropka129
emoji128.png
Leoś
01.03.2018 - Vinszka
emoji128.png
chłopczyk
03.03.2018 - gosia2889 ???
04.04.2018 - kredka82 dziewczynka
emoji1283.png
Sara
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
emoji1283.png

05.04.2018 - meg86 dziewczynka
emoji1283.png

07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
10.04.2018 - ludek
emoji1283.png
dziewczynka
04.05.2018 - Nina001
emoji1283.png
dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
emoji128.png

12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka
emoji1283.png

01.06.2018 - Bobisia dziewczynka
emoji1283.png

06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk
emoji128.png

13.06.2018 - ajka89 ???
13.06.2018 - jasani ???
01.07.2018 - Peugeotka36 chłopczyk
emoji128.png

08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka
16.07.2018 - hope322 ???

Ja przeczytalam “Jezyk niemowlat” i fakt - daje fajne rady, ale probuje tez wmowic ludziom, ze noworodkowi mozna narzucic jakas tam rutyne, co moim zdaniem jest bzdura. 3-4 miesieczniakowi juz tak, ale nie noworodkowi.
Aha no i filmiki Zawitkowskiego na yt sa spox, jesli chodzi o przewijanie, kapiel, podnoszenie.

Ja tez mam ta ksiazke...jak tylko mala sie urodzila to zyla wlasnym zyciem...i kazdego dnia uczylysny sie siebie...myslalam ze jak przeczytam ksiazki to dziecko bedzie np zasypialo na pstrykniecie...uwierzcue...najwazniejsza jest bliskosc dla dziecka i obserwiwanie jego zachowan a wtedy powtarzanie nawykow lub nie...zadna ksiazka tego nue nauczy...

Kredko na pewno to komfort psychiczny miec swoja polozna, ale grunt to dobre nastawienie do porodu. A Ty czesciowo takie masz; musisz tylko popracowac troche nad czescia, w ktorej jest zaufanie do szpitala. Nawet jesli go nie masz to mentalizuj sie mowiac sobie, ze jedziesz rodzic swoje szczescie i ze wszytsko bedzie dobrze. Strach i stres sa Ci niepotrzebne wiec staraj sie pozytywnie nakrecac. Tez rodzilam w obcym kraju, w szpitalu ktorego nie znalam i z polozna, ktora widzialam na oczy pierwszy raz no i bylo dobrze. Dlaczego u Ciebie ma nie byc? [emoji4]

Kochana masz 100% racji. Ostatnio jakos przez ten brak opieki medycznej jestem po prostu przestraszona tym wszystkim... ale z drugiej strony wiekszosc ludzi w szpitalach to cudowne osoby tutaj. Wiadomo ze nie wiem na kogo trafie przy porodzie ale np. mialam w tym szpitalu histeroskopie rok temu i wycieto mi polipy i mimo ze to bardzo nieprzyjemny zabieg to personel byl tak cudny ze wszystko przebieglo lepiej niz myslalam.
Wiem ze szpital jest najstarszy tu i maja plan budowy nowego i wiem ze stare budownictwo a takze organizacja w nim pozostawia wiele do zyczenia bo jest po prostu ciasno ale ostatnio rozmawialam z kolezankami ktore urodzily jedno dziecko w pl i jedno tu i wszystkie twierdza ze wola tu rodzic. Nie potrzebnie naczytalam sie opinii w necie. Zawsze jest ktos komu cos sie nie podoba i przeleje swoja frustracje na forum a prawda taka ze jak jest ok to malo kto to opisuje bo uwaza to za normalne. Ja wiem ze my (po latach staran itd) jestesmy przewrazliwione na wszystko i chyba bardziej sie nakrecamy na pewne rzeczy. Dodajac do tego szalejace hormony to juz wogole..

Poza tym ja nie jestem z tych co beda cicho siedziec i sie na wszystko zgadzac! Wiec pewno miedzy skurczami zdaze im tam wojne zrobic jak mi cos nie bedzie pasowac[emoji23] no i m tez bedzie to go bede wysylac [emoji3] moze beda mieli mnie dosyc i sie mna zajma zebym szybko urodzila[emoji23]

A wczoraj m mnie pocieszyl ze sala 10 osobowa czekajacych na porod mnie ominie bo zaklada ze akcja zacznie sie w aucie[emoji23][emoji23]

Poczatkiem lutego mam ram szkole rodzenia wiec zobacze czego ram sie dowiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry