reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ile w Twoim szpitalu za położną? W moim 2000 zł...

1500 zł od podpisania umowy jest dla mnie 24h pod tel jak coś mnie niepokoi albo coś się dzieje mam dzwonić . W dniu CC będzie już na mnie czekała i przygotuje mnie . Jedzie ze mną na sale tam odbiera malutką przykłada mi na troszkę do ciała i później wszystko przy niej robi po czym badają ja pediatrzy i jak wszystko ok zanosi ja do mojego który jest już na sali gdzie mnie przewiozą . Ona zostaje ze mną na następne 8h w pokoju . Przykłada mi mała co jakiś czas później pionizuje i zabiera pod prysznic gdzie mnie ogarnia . Wraca do domu się przespać i rano znowu jest z nami cały dzień gdzie wszystko pokazuje i uczy co z czym . Na następny dzień wypis jak wszystko ok i się umawiamy z nią na wizytę w domu w kolejnych 5 dniach gdzie robi pierwsza kąpiel z nami pokazuje co jak robić . Do jej obowiązków jest tez pilnowanie całej dokumentacji i pokierowanie nami po co do rejestracji dziecka badań szczepień itp . Moja Mama mieszka 500 km ode mnie nie może do mnie przyjechać a teściowa to teściowa wiec w moim przypadku taka pomocna dłoń będzie ważna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ropuszka zazdroszcze

Ja tez [emoji31]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Powiem wam ze usłyszałam za plecami ze chyba jestem niedołężna jak potrzebuje położna bo inne Matki rodzą bez i dają radę ale M stanoł w mojej obronie i powiedział jednej „Matce” ze My nie mieliśmy tyle szczęścia żeby bzyknąć się po pijaku i spłodzić dziecko i chcemy mieć opiekę która powinna być standardem w naszych szpitalach .

Ropuszka gdybym miala taka opcje sama bym skorzystala! Chwilowo to nie wiem czego mam sie spodziewac ale moje nastawienie jest takie ze moge rodzic w jakichkolwiek warunkach byle by dziecko bylo zdrowe i urodzilo sie vmbez komplikacji. Musze sie tak nastawiac bo nie wiem co mnie czeka...

Powiem wam ze usłyszałam za plecami ze chyba jestem niedołężna jak potrzebuje położna bo inne Matki rodzą bez i dają radę ale M stanoł w mojej obronie i powiedział jednej „Matce” ze My nie mieliśmy tyle szczęścia żeby bzyknąć się po pijaku i spłodzić dziecko i chcemy mieć opiekę która powinna być standardem w naszych szpitalach .

Mojej mamy koleżanka z pracy jest byla położna i sama mi powiedziała, ze jak tylko mogę to żebym sobie wykupiła położna. Bo jak przyjdą skurcze to pomasuje plecy, pomoże na piłce skakać czy ćwiczyć oraz zrobi masaż szyjki. Sama mówi, ze przy każdej rodzącej powinna być taka osoba, a przynajmniej dla pierowrodki, która nie wie wie czego się spodziewać. Nawet jeżeli chodzi o cc. To normalnie zostawiają Ciebie i tylko co jakiś czas przychodzą sprawdzić czy jest Ok. Moja kuzynka miała za pierwszym razem cc, jakieś 5 lat temu, polonizowali ja dopiero po 12 h, a jej mąż nigdy wcześniej takiego malucha na rękach nie miał, to nawet nie wiedział jak ma córkę pierwszy raz przewinąć i nakarmić, bo dziewczyna pokarmu nie miała, to położna przyszła taka nerwowa i mu pokazała i powiedziała, z wyrzutem, ze pokazuje mu jeden raz i ma sobie radzić sam.
Nie przejmuj się głupimi komentarzami innych. Bardzo dobrze Twój mąż tej kobiecie powiedział.

Mojej mamy koleżanka z pracy jest byla położna i sama mi powiedziała, ze jak tylko mogę to żebym sobie wykupiła położna. Bo jak przyjdą skurcze to pomasuje plecy, pomoże na piłce skakać czy ćwiczyć oraz zrobi masaż szyjki. Sama mówi, ze przy każdej rodzącej powinna być taka osoba, a przynajmniej dla pierowrodki, która nie wie wie czego się spodziewać. Nawet jeżeli chodzi o cc. To normalnie zostawiają Ciebie i tylko co jakiś czas przychodzą sprawdzić czy jest Ok. Moja kuzynka miała za pierwszym razem cc, jakieś 5 lat temu, polonizowali ja dopiero po 12 h, a jej mąż nigdy wcześniej takiego malucha na rękach nie miał, to nawet nie wiedział jak ma córkę pierwszy raz przewinąć i nakarmić, bo dziewczyna pokarmu nie miała, to położna przyszła taka nerwowa i mu pokazała i powiedziała, z wyrzutem, ze pokazuje mu jeden raz i ma sobie radzić sam.
Nie przejmuj się głupimi komentarzami innych. Bardzo dobrze Twój mąż tej kobiecie powiedział.
To zależy od personelu i na kogo się trafi. Ja nie narzekałam. Tym bardziej że ja się spioniziwalam po 5 dniach. I tylko leżałam. I mąż też nie był ze mną cały dzień tylko kilka godzin rano. Wiesz inaczej jest jak CC z zaskoczenia Jest szybko i nie myślisz jak to będzie wyglądać.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Ropuszka gdybym miala taka opcje sama bym skorzystala! Chwilowo to nie wiem czego mam sie spodziewac ale moje nastawienie jest takie ze moge rodzic w jakichkolwiek warunkach byle by dziecko bylo zdrowe i urodzilo sie vmbez komplikacji. Musze sie tak nastawiac bo nie wiem co mnie czeka...

Kredko na pewno to komfort psychiczny miec swoja polozna, ale grunt to dobre nastawienie do porodu. A Ty czesciowo takie masz; musisz tylko popracowac troche nad czescia, w ktorej jest zaufanie do szpitala. Nawet jesli go nie masz to mentalizuj sie mowiac sobie, ze jedziesz rodzic swoje szczescie i ze wszytsko bedzie dobrze. Strach i stres sa Ci niepotrzebne wiec staraj sie pozytywnie nakrecac. Tez rodzilam w obcym kraju, w szpitalu ktorego nie znalam i z polozna, ktora widzialam na oczy pierwszy raz no i bylo dobrze. Dlaczego u Ciebie ma nie byc? [emoji4]

Znajac polska mentalnosc to po prostu chodizlo jej o to, ze Cie na to stac i to boli. Zawsze sie znajdzie jakas matka polka, ktora wje lepiej. Polecam wlaczyc sobie ignora w takich sytuacjach [emoji6]

reklama

Tzw „żal dupy”.... absolutnie sie tym nie przejmuj [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry