Ropuszka666
Fanka BB :)
A ile w Twoim szpitalu za położną? W moim 2000 zł...
1500 zł od podpisania umowy jest dla mnie 24h pod tel jak coś mnie niepokoi albo coś się dzieje mam dzwonić . W dniu CC będzie już na mnie czekała i przygotuje mnie . Jedzie ze mną na sale tam odbiera malutką przykłada mi na troszkę do ciała i później wszystko przy niej robi po czym badają ja pediatrzy i jak wszystko ok zanosi ja do mojego który jest już na sali gdzie mnie przewiozą . Ona zostaje ze mną na następne 8h w pokoju . Przykłada mi mała co jakiś czas później pionizuje i zabiera pod prysznic gdzie mnie ogarnia . Wraca do domu się przespać i rano znowu jest z nami cały dzień gdzie wszystko pokazuje i uczy co z czym . Na następny dzień wypis jak wszystko ok i się umawiamy z nią na wizytę w domu w kolejnych 5 dniach gdzie robi pierwsza kąpiel z nami pokazuje co jak robić . Do jej obowiązków jest tez pilnowanie całej dokumentacji i pokierowanie nami po co do rejestracji dziecka badań szczepień itp . Moja Mama mieszka 500 km ode mnie nie może do mnie przyjechać a teściowa to teściowa wiec w moim przypadku taka pomocna dłoń będzie ważna
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom