reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Aisha - super że do 37 tc doczekałaś :) Teraz już jest bezpiecznie - pozostaje Ci cieszyć się póki co ciszą i trzymam kciuki za Was &&&

Marcysiowa - współczuję...staraj się nie denerwować za bardzo bo dziewczyny wszystko czują...

Sznurki - czas tak szybko leci że zanim się obejrzysz będziesz już miała Synka po tej stronie brzusia :) U mnie nie wiem kiedy 30 tygodni zleciało :szok: A co do miednicy - też miałam takie bóle właśnie ok 23-24tc. Rozciąga się macica i szykuje na coraz większego Malucha...spojenie łonowe się rozchodzi...no i sam rosnący nacisk na dolne partie ciała :)

Czesc Dziewczyny,

To forum jest na wage zlota. Dzieki Wam wiem,ze jesli bedzie mnie miednica ciagla nie nalezy panikowac. Dzieki Dziewczyny :tak:Najgorsze bedzie zapewne przetrwac ten bol.
Od 2 dni,raz dziennie czuje takie jakby glaskanie w dole brzucha. Moze to dzieciatko??? Nie wiem tylko ,czy to mozliwe przy tylozgieciu ,by tak szybko cos odczuwac.
Brzuch mam wrazenie stoi w miejscu.W pierwszym miesiacu wywalilo mi oponke i tak zostalo. Ciagle mam 88cm. Mam nadzieje,ze sie macica w koncu wyprosyuje. Miliaa u Ciebie kiedy brzusio wybilo? Kiedys pisalas,jak to lekarz powiedzial ,ze ok 4-5 miesiaca zaczyna brzusio rosnac przy tylozgieciu.Dobrze pamietam?

Zycze Wam wszystim odpoczynku i duzo slonca w ten majowy dlugi week end.

Witajcie.
Marcysiowa przykro mi.

Dziewczyny piękne zdjęcia i piękne kobietki z Was. Ja nie jestem zamężna, więc nie mam się czym chwalić.

Pogoda dziś fatalna. Zimno, a miał być grill, już karkóweczka zamarynowana i muszę ją zamrozić. Będzie czekać na lepszą pogodę.
Pozdrawiam.

Dziewczyny jestem - szaleństwo bo mam teściów na głowie.
Na wizycie wszystko OK - Malutka - wcale nie taka "Malutka" - 1545 :-) Rośnie ładne, mama tylko musi przystopować rośnięcie bo jak tak dalej pójdzie nie dam rady urodzić sn a to ostatnio mój cel. Ułożona główka w dół, baaaardzo ruchliwa, musiałyśmy czekać aż się uspokoi aby serduszko posłuchać i odmierzyć. Szyjka nadal długa - 37 mm, zamknięta, łożysko z przodu, wód płodowych dużo, ciśnienie OK. Mam zacząć brać żelazo i zdecydowanie uważać na dietę. Max powinnam przytyć 3 kg a jak i tyle nie przytyję to będzie OK - czyli duuuuzo więcej muszę się ruszać (na szczęście szyjka na to pozwala), bo jem naprawdę niewiele.
Czyli wizyta pozytywnie :-)
Uciekam - na dłużej odezwę się pewnie już po wizycie teściów.
Ściskam Was i udanego długiego weekendu życzę ! :-)

Agapl...ja tez laskotki poczułam wtedy co ty, wiec to bardzo możliwe. tak na prawde tylzgiecie nie ma takiego wielkiego wpływu na wyczucie ruchow jak np. lozysko.jezeli chodzi o brzuch to ja w ogole zauwazylam, ze go mam jakos kolo 5 m-ca, nawet w polowie 5, ale wtedy zrobil się dopiero lekko wypukly:-D teraz jestem w 6 miesiącu i roznicy wielkiej nie ma...:dry: no ale wyglądam już bardziej ciążowo. ja teraz w najszerszym punkcie brzucha mam dokładnie 88cm:sorry2: no ale przed ciaza miałam ok 74cm, wiec jednak cos rosnie:-D

reklama
Cześć dziewczyny :-)

u mnie brzusio widać, i to już dawno :zawstydzona/y: mam coraz mniej ciuchów, w które się mieszcze :happy2: ludzie zauważają, pytają się nawet czy piłkę połknęłam, więc muszę tłumaczyć,że ja to dwie na raz połknęłam :-D

mam kłopot od wczoraj - zaczęło mnie kłuc w żołądku, bardzo nawet, aż czuje ból jak oddycham, a w plecach czuje jakbym miała nóż wbity ... nie wiem co może złagodzić ten ból, krople odpadają, popijam herbatkę jakiś mix pokrzywy z czymś tam, troche lepiej, zupa też mi pomagała, ale nie wiem czy ja dziś coś kupię na zupę, bo przeciesz to święto w PL, wczoraj było niemożliwością aby coś kupić, bo normalnie w sklepach ogrom ludzi, aż się przestraszyłam,że wojna idzie ... śmieszni są ci ludzie, ale ja za to mam pusto w lodówce

Do góry