reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy wam jak puchly stopy to mialyscie wysypke na stopach? Mi w wigilię stopy spuchly a od wczoraj wyszła wysypka w postaci czerwonych krosteczek i to swędzi i czasem lekko piecze, jutro mam umowiona wizytę u GP mam nadzieję że coś poradzi na to bo w nocy dyskomfort mam z tym swedzeniem.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny zamawiałyscie coś z la millou dla swoich maluszków? Nie orientujecie się jak z jakością ich produktów? Na początku napaliłam się na rzeczy od nich, ale później emocje opadły :p Chyba na pewno zamówię poduszkę antywstrzasowa do wózka (znajoma ma i poleca). Zastanawiam się jeszcze nad kocykiem, rożkiem i śpiworkiem do spania... Tylko nie wiem czy również pozostałe ich produkty są godne uwagi.

Mi osobiście nic nie przypadło do końca kolorystycznie . Chorowałam na torebkę ale cena przesadzona . Znalazłam podobne i tańsze na Dawanda.pl[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wam jak puchly stopy to mialyscie wysypke na stopach? Mi w wigilię stopy spuchly a od wczoraj wyszła wysypka w postaci czerwonych krosteczek i to swędzi i czasem lekko piecze, jutro mam umowiona wizytę u GP mam nadzieję że coś poradzi na to bo w nocy dyskomfort mam z tym swedzeniem.

nie, zadnej wysypki przy puchnieciu

Mi puchna stopy ale bez wysypki. Co prawda w swieta odpoczelam i jest ok ale wczesniej to jak baloniki na wieczor

Mi puchna stopy ale bez wysypki. Co prawda w swieta odpoczelam i jest ok ale wczesniej to jak baloniki na wieczor
Ja myślałam na początku że się przemeczylam robieniem w kuchni i dlatego ta opuchlizna ale teraz odpoczywam stopy normalne się zrobiły tylko ta wysypka [emoji53] jutro zobaczę co powie lekarz

Dziewczyny wczoraj zaczaczelo mnie bolec w dole brzucha po bokach i swędzieć cały brZuch. Podejrzewam, ze to rozciąganie, ale skóra swędzi mnie nawet kilka centymetrów nad pępkiem. To normalne?

Dziewczyny zamawiałyscie coś z la millou dla swoich maluszków? Nie orientujecie się jak z jakością ich produktów? Na początku napaliłam się na rzeczy od nich, ale później emocje opadły :p Chyba na pewno zamówię poduszkę antywstrzasowa do wózka (znajoma ma i poleca). Zastanawiam się jeszcze nad kocykiem, rożkiem i śpiworkiem do spania... Tylko nie wiem czy również pozostałe ich produkty są godne uwagi.

Ja mam poduszke kure do karmienia. Jest spoko, ale placisz za metke [emoji4] W sensie jest ok, ale nie jakas rewelacja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wyszły mi baterie w moczu dość liczne. Nie wiem czy źle pobrałam mocz do badania czy co, ale wyszły mi w badaniu po raz pierwszy. PH 6,0 (chyba ok); wykryto ciała ketonowe (podobno tak wychodzi gdy organizm głodny); nabłonki płaskie pojedyncze w polu widzenia; śluz obfity w preparacie; krwinki białe 3-5 w polu widzenia; i do tego pojedyncze szczawiany wapna (czytałam, że może tak wyjść gdy zje się dużo buraków - w święta zjadłam garnek barszczu czerwonego...). Trochę się denerwuje. Jutro o 21 mam wizytę i zastanawiam się czy nie powtórzyć rano badania moczu, bo ok. 17 miałabym już wynik. Powinnam koniecznie pobrać pierwszy poranny mocz? I czy powinnam się martwić?

Dziewczyny wyszły mi baterie w moczu dość liczne. Nie wiem czy źle pobrałam mocz do badania czy co, ale wyszły mi w badaniu po raz pierwszy. PH 6,0 (chyba ok); wykryto ciała ketonowe (podobno tak wychodzi gdy organizm głodny); nabłonki płaskie pojedyncze w polu widzenia; śluz obfity w preparacie; krwinki białe 3-5 w polu widzenia; i do tego pojedyncze szczawiany wapna (czytałam, że może tak wyjść gdy zje się dużo buraków - w święta zjadłam garnek barszczu czerwonego...). Trochę się denerwuje. Jutro o 21 mam wizytę i zastanawiam się czy nie powtórzyć rano badania moczu, bo ok. 17 miałabym już wynik. Powinnam koniecznie pobrać pierwszy poranny mocz? I czy powinnam się martwić?
Mi lekarz zawsze mówił by pobierać mocz z porannej mikcji,i najlepiej by pierw troszkę się wysikać następnie podłożyc pojemnik i sikać.

reklama
Mi tak wyszło jakiś czas temu i też tu pisałam ;) lekarz kazał mi kupuć furagine, brać 3x2 tabletki teraz wynik już jest ok. Obyło soę bez antybiotyku. Mocz trzeba pobierac po wcześniejszym podmyciu się i z środkowego strumienia.

Do góry