reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy wam jak puchly stopy to mialyscie wysypke na stopach? Mi w wigilię stopy spuchly a od wczoraj wyszła wysypka w postaci czerwonych krosteczek i to swędzi i czasem lekko piecze, jutro mam umowiona wizytę u GP mam nadzieję że coś poradzi na to bo w nocy dyskomfort mam z tym swedzeniem.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny zamawiałyscie coś z la millou dla swoich maluszków? Nie orientujecie się jak z jakością ich produktów? Na początku napaliłam się na rzeczy od nich, ale później emocje opadły :p Chyba na pewno zamówię poduszkę antywstrzasowa do wózka (znajoma ma i poleca). Zastanawiam się jeszcze nad kocykiem, rożkiem i śpiworkiem do spania... Tylko nie wiem czy również pozostałe ich produkty są godne uwagi.

Mi osobiście nic nie przypadło do końca kolorystycznie . Chorowałam na torebkę ale cena przesadzona . Znalazłam podobne i tańsze na Dawanda.pl[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wam jak puchly stopy to mialyscie wysypke na stopach? Mi w wigilię stopy spuchly a od wczoraj wyszła wysypka w postaci czerwonych krosteczek i to swędzi i czasem lekko piecze, jutro mam umowiona wizytę u GP mam nadzieję że coś poradzi na to bo w nocy dyskomfort mam z tym swedzeniem.

nie, zadnej wysypki przy puchnieciu

Mi puchna stopy ale bez wysypki. Co prawda w swieta odpoczelam i jest ok ale wczesniej to jak baloniki na wieczor

Mi puchna stopy ale bez wysypki. Co prawda w swieta odpoczelam i jest ok ale wczesniej to jak baloniki na wieczor
Ja myślałam na początku że się przemeczylam robieniem w kuchni i dlatego ta opuchlizna ale teraz odpoczywam stopy normalne się zrobiły tylko ta wysypka [emoji53] jutro zobaczę co powie lekarz

Dziewczyny wczoraj zaczaczelo mnie bolec w dole brzucha po bokach i swędzieć cały brZuch. Podejrzewam, ze to rozciąganie, ale skóra swędzi mnie nawet kilka centymetrów nad pępkiem. To normalne?

Dziewczyny zamawiałyscie coś z la millou dla swoich maluszków? Nie orientujecie się jak z jakością ich produktów? Na początku napaliłam się na rzeczy od nich, ale później emocje opadły :p Chyba na pewno zamówię poduszkę antywstrzasowa do wózka (znajoma ma i poleca). Zastanawiam się jeszcze nad kocykiem, rożkiem i śpiworkiem do spania... Tylko nie wiem czy również pozostałe ich produkty są godne uwagi.

Ja mam poduszke kure do karmienia. Jest spoko, ale placisz za metke [emoji4] W sensie jest ok, ale nie jakas rewelacja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wyszły mi baterie w moczu dość liczne. Nie wiem czy źle pobrałam mocz do badania czy co, ale wyszły mi w badaniu po raz pierwszy. PH 6,0 (chyba ok); wykryto ciała ketonowe (podobno tak wychodzi gdy organizm głodny); nabłonki płaskie pojedyncze w polu widzenia; śluz obfity w preparacie; krwinki białe 3-5 w polu widzenia; i do tego pojedyncze szczawiany wapna (czytałam, że może tak wyjść gdy zje się dużo buraków - w święta zjadłam garnek barszczu czerwonego...). Trochę się denerwuje. Jutro o 21 mam wizytę i zastanawiam się czy nie powtórzyć rano badania moczu, bo ok. 17 miałabym już wynik. Powinnam koniecznie pobrać pierwszy poranny mocz? I czy powinnam się martwić?

Dziewczyny wyszły mi baterie w moczu dość liczne. Nie wiem czy źle pobrałam mocz do badania czy co, ale wyszły mi w badaniu po raz pierwszy. PH 6,0 (chyba ok); wykryto ciała ketonowe (podobno tak wychodzi gdy organizm głodny); nabłonki płaskie pojedyncze w polu widzenia; śluz obfity w preparacie; krwinki białe 3-5 w polu widzenia; i do tego pojedyncze szczawiany wapna (czytałam, że może tak wyjść gdy zje się dużo buraków - w święta zjadłam garnek barszczu czerwonego...). Trochę się denerwuje. Jutro o 21 mam wizytę i zastanawiam się czy nie powtórzyć rano badania moczu, bo ok. 17 miałabym już wynik. Powinnam koniecznie pobrać pierwszy poranny mocz? I czy powinnam się martwić?
Mi lekarz zawsze mówił by pobierać mocz z porannej mikcji,i najlepiej by pierw troszkę się wysikać następnie podłożyc pojemnik i sikać.

reklama
Mi tak wyszło jakiś czas temu i też tu pisałam ;) lekarz kazał mi kupuć furagine, brać 3x2 tabletki teraz wynik już jest ok. Obyło soę bez antybiotyku. Mocz trzeba pobierac po wcześniejszym podmyciu się i z środkowego strumienia.

Do góry