Aguleczka29
Fanka BB :)
Haha to cudownie ;-)Migreny moje cudowne dziecko zamieniło na okropną zgagę hihi
Czyli widzę że dziewczynki nie odpuszczają.:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha to cudownie ;-)Migreny moje cudowne dziecko zamieniło na okropną zgagę hihi
A który masz tydzień? Ja to jeszcze tlumaczę sobie, że to dlatego iż do najszczuplejszych nie należałam.Ja mam około 10 rano po śniadaniu, i codziennie po 22 jak już lecę w łóżeczku , w święta powiedziałam z gośćmi do 3 nad ranem i o 2 buszowal jak nie wiem . w dzień nie czujemy ruchow bo jak chodzimy to kolysaniem usypiamy maluszki, a czasami nie wsłuchujemy się tak jak wieczorem kiedy już nic nie mamy na głowie
22 się zaczął , a gdzieś od tygodnia zauważyłam że po 22 mogę być pewna ze poczuje mojego maluszka , czkawke od 3 dni . i też raz czuje po prawej , następny dzień po lewej stronie, czasem kilka dni po jednej stronie, z każdym dniem intensywniej czuje ruchy.A który masz tydzień? Ja to jeszcze tlumaczę sobie, że to dlatego iż do najszczuplejszych nie należałam.
To ja mam 20 i 4dni także wszystko przede mną dzięki od razu mi lżej.22 się zaczął , a gdzieś od tygodnia zauważyłam że po 22 mogę być pewna ze poczuje mojego maluszka , czkawke od 3 dni . i też raz czuje po prawej , następny dzień po lewej stronie, czasem kilka dni po jednej stronie, z każdym dniem intensywniej czuje ruchy.
Od którego tygodnia ciąży czujesz ruchy maluszka?Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami dziecka, czuje je tylko jeszcze niedawno z lewej stronh dość intensywnie i często, a od 3dni tylko w dole brzucha tak pośrodku jakby dzueciaczek zmienił pozycję i mam tak, że rano kilka ruchow potem może być cały dzień nic i wieczorem znowu. Czy to jest ok? Bo trochę sie martwie.
Od 18Od którego tygodnia ciąży czujesz ruchy maluszka?
Ja czasami też coś czuję, ale tak bardzo delikatnie, że nie jestem na 100 % pewna, że to dzidziuś. Raz z prawej, raz z lewej strony jakby dotyk. Nie wiem jak to opisać. Ani razu nie czułam na środku brzucha. U mnie 17+5. Mogą to być ruchy maluszka?Od 18
Ja czułam wypychanie, takie szturanie uderzanie aż uśmiechałam się sama do siebie bo byłam pewna że tp jest to. I na początku tylko z lewej strony. To moja pierwsza ciąża dlatego ciężko mi powiedzieć czy to maluszek u Ciebie ale chyba tak jeżeli nic wcześniej takiego nie czułaś. Czytałam, że to czuć taki jakby ruch skrzydel motyla i stwierdzam że g... prawda za przeroszeniemJa czasami też coś czuję, ale tak bardzo delikatnie, że nie jestem na 100 % pewna, że to dzidziuś. Raz z prawej, raz z lewej strony jakby dotyk. Nie wiem jak to opisać. Ani razu nie czułam na środku brzucha. U mnie 17+5. Mogą to być ruchy maluszka?
Racja, ja też żadnych skrzydłek, pierwsze ruchy w Mikołaja , 3 razy zapukal od środka po prawej stronie, a teraz t o takie jakby pekajace babelki, pukanie, ciężko to nazwac. ale już dziś widziałam jak brzuch się rusza i pod ręka też czuje, choć mój mąż cały czas twierdzi ze nic nie czuje. ale jak przykłada reke to tak delikatnie że czasem mam wrażenie ze nawet brzucha boi się dotknąć żeby krzywdy małemu nie zrobić dopiero ja mu przyciskam rękę ale chyba wtedy jest tak zestresowany że nic nie czuje powiedział że on poczeka jak Nikos będzie większy, bo teraz boi się go będzie bolało, a czasem jakstukam w brzuch to się drze na mnie że co ja mu robię, i na nic tłumaczenia, że wody, ze tłuszczyk i mały jest bezpiecznyJa czułam wypychanie, takie szturanie uderzanie aż uśmiechałam się sama do siebie bo byłam pewna że tp jest to. I na początku tylko z lewej strony. To moja pierwsza ciąża dlatego ciężko mi powiedzieć czy to maluszek u Ciebie ale chyba tak jeżeli nic wcześniej takiego nie czułaś. Czytałam, że to czuć taki jakby ruch skrzydel motyla i stwierdzam że g... prawda za przeroszeniem