reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja czułam wypychanie, takie szturanie uderzanie aż uśmiechałam się sama do siebie bo byłam pewna że tp jest to. I na początku tylko z lewej strony. To moja pierwsza ciąża dlatego ciężko mi powiedzieć czy to maluszek u Ciebie ale chyba tak jeżeli nic wcześniej takiego nie czułaś. Czytałam, że to czuć taki jakby ruch skrzydel motyla i stwierdzam że g... prawda za przeroszeniem :p
No właśnie coś jakby wypychanie. Na początku też czułam tylko z jednej strony (prawej), a od dwóch dni również z lewej.

reklama
Racja, ja też żadnych skrzydłek, pierwsze ruchy w Mikołaja , 3 razy zapukal od środka po prawej stronie, a teraz t o takie jakby pekajace babelki, pukanie, ciężko to nazwac. ale już dziś widziałam jak brzuch się rusza i pod ręka też czuje, choć mój mąż cały czas twierdzi ze nic nie czuje. ale jak przykłada reke to tak delikatnie że czasem mam wrażenie ze nawet brzucha boi się dotknąć żeby krzywdy małemu nie zrobić :) dopiero ja mu przyciskam rękę ale chyba wtedy jest tak zestresowany że nic nie czuje powiedział że on poczeka jak Nikos będzie większy, bo teraz boi się go będzie bolało, a czasem jakstukam w brzuch to się drze na mnie że co ja mu robię, i na nic tłumaczenia, że wody, ze tłuszczyk i mały jest bezpieczny
U mnie identycznie jak czuje, przykladam ręce to mój M że też nic nie czuje. Także oni są dziwni haha. Za to on mówi że na słuch przykłada ucho i wsłuchuje się i mówi gdzie jest mała bo słyszy plumkanie i ma racje bo tam gdzie czuje ruchy to on mowi że ją słyszy.

Dziewczyny zamawiałyscie coś z la millou dla swoich maluszków? Nie orientujecie się jak z jakością ich produktów? Na początku napaliłam się na rzeczy od nich, ale później emocje opadły :p Chyba na pewno zamówię poduszkę antywstrzasowa do wózka (znajoma ma i poleca). Zastanawiam się jeszcze nad kocykiem, rożkiem i śpiworkiem do spania... Tylko nie wiem czy również pozostałe ich produkty są godne uwagi.

U mnie identycznie jak czuje, przykladam ręce to mój M że też nic nie czuje. Także oni są dziwni haha. Za to on mówi że na słuch przykłada ucho i wsłuchuje się i mówi gdzie jest mała bo słyszy plumkanie i ma racje bo tam gdzie czuje ruchy to on mowi że ją słyszy.
O tego nie próbowaliśmy, ale boje się ze jak mu powiem żeby ucho przyłożyl to na zawał mi zejdzie jest strasznie ostrożny aż to śmieszne czasami

To ja mam 20 i 4dni także wszystko przede mną;) dzięki od razu mi lżej.
Nie martw się, moja malutka ok 20tc delikatnie dawała znać i nie zawsze o tej samej porze i ruchy były przeważnie pod pepkiem, teraz mam 25±5 i co ok 2godz mnie kopie po całym brzuchu a ulubiona porę na solidne kopniaki ma ok 19tej jak leżę i odpoczywam, no i jak mąż wraca w nocy z pracy to wtedy we dwoje mnie budzą bo mąż musi sobie pogadać a mała pokopac [emoji6].
To ja mam 20 i 4dni także wszystko przede mną;) dzięki od razu mi lżej.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami dziecka, czuje je tylko jeszcze niedawno z lewej stronh dość intensywnie i często, a od 3dni tylko w dole brzucha tak pośrodku jakby dzueciaczek zmienił pozycję i mam tak, że rano kilka ruchow potem może być cały dzień nic i wieczorem znowu. Czy to jest ok? Bo trochę sie martwie.
Jest ok. Nie martw się. Ja też czasem czuje czasem nie. Jak chodzę i coś robię to się na tym nie skupiam i nie wiem ale rano i wieczorem czuje jak leżę. Też w dole brzucha a wcześniej po jednej stronie

Racja, ja też żadnych skrzydłek, pierwsze ruchy w Mikołaja , 3 razy zapukal od środka po prawej stronie, a teraz t o takie jakby pekajace babelki, pukanie, ciężko to nazwac. ale już dziś widziałam jak brzuch się rusza i pod ręka też czuje, choć mój mąż cały czas twierdzi ze nic nie czuje. ale jak przykłada reke to tak delikatnie że czasem mam wrażenie ze nawet brzucha boi się dotknąć żeby krzywdy małemu nie zrobić :) dopiero ja mu przyciskam rękę ale chyba wtedy jest tak zestresowany że nic nie czuje powiedział że on poczeka jak Nikos będzie większy, bo teraz boi się go będzie bolało, a czasem jakstukam w brzuch to się drze na mnie że co ja mu robię, i na nic tłumaczenia, że wody, ze tłuszczyk i mały jest bezpieczny
Te bąbelki pękające też czułam na początku, ja też pukam palcem w brzuch[emoji3] i malutka mi odpowiada w tym samym miejscu. Mój m też nie czuł na początku nic, myślę że nam łatwiej wyczuć to bo to nasze cialo i przynajmniej ja spodziewałam się że ruch dziecka nadchodzi od środka więc łatwiej nam wyczuć ręką ten ruch[emoji4]

Nie martw się, moja malutka ok 20tc delikatnie dawała znać i nie zawsze o tej samej porze i ruchy były przeważnie pod pepkiem, teraz mam 25±5 i co ok 2godz mnie kopie po całym brzuchu a ulubiona porę na solidne kopniaki ma ok 19tej jak leżę i odpoczywam, no i jak mąż wraca w nocy z pracy to wtedy we dwoje mnie budzą bo mąż musi sobie pogadać a mała pokopac [emoji6].

Tak jak mówisz teraz jestem na etapue ruchów pod pępkiem :) jutro mam polówkowe i chyba zaczynam schizować, może to dlatego.

reklama
Do góry