I jak to czułas? Takie wyraźne kopniaczki?U mnie pierwsze pewne ruchy poczułam w 18tc + 4 dni. Mam łożysko na przedniej ścianie więc lekarz uprzedzał mnie,że ruchy mogę poczuć później.
reklama
Nina001
Fanka BB :)
Czułam ruchy podobnie jak Ty! Jakby coś przez chwilkę odciskało się na wewnętrznej stronie brzuchaI jak to czułas? Takie wyraźne kopniaczki?
Moja siostra czuła "bąbelki i przelewanie" więc jak widać różnie ruchy malucha odbieramy.
Pixie_Dixie
@Pixie_Dixie no to u mnie nie "plum", tylko takie uczucie jakby dotyk/nacisk na wewnętrzna stronę brzucha. Na początku myślałam, że coś mnie uwiera w brzuch, odsunelam kołdrę, ale nadal to czułam, a później w innym miejscu. W tej chwili nic nie czuje. Chyba to jednak jeszcze nie to. Położna mi ostatnio mówiła, że pierwsze ruchy poczuje najwcześniej w 19-20 tc. Trzeba czekać
U mnie to takie krótkie uczucie w jednym miejscu, pewności nie mam ale gazy to inaczej jest taki ruch z jednego miejsca do innego i dźwięki [emoji12]
@Pixie_Dixie który masz tydzień dokładnie?
15 i 6
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ooo to może to jednak takie pierwsze delikatne ruchy Będę obserwować dalejCzułam ruchy podobnie jak Ty! Jakby coś przez chwilkę odciskało się na wewnętrznej stronie brzucha
Moja siostra czuła "bąbelki i przelewanie" więc jak widać różnie ruchy malucha odbieramy.
Nina001
Obserwuj, obserwuj Pewnego dnia oświeci Cię i powiesz "to na pewno maluch!"Ooo to może to jednak takie pierwsze delikatne ruchy Będę obserwować dalej
Uwielbiam gdy mała wierci się w brzuchuŚmiesznie ją czasem odczuwam, jakby dupķą merdała
Pixie_Dixie
Obserwuj, obserwuj Pewnego dnia oświeci Cię i powiesz "to na pewno maluch!"
Uwielbiam gdy mała wierci się w brzuchuŚmiesznie ją czasem odczuwam, jakby dupķą merdała
Ale zazdroszcze [emoji5] tak pozytywnie!
A ja jutro zaczynam piąty miesiąc! [emoji15][emoji1316]
Ja moje pierwsze ruchy czułam chyba po 15tc i to były takie pękające bąbelki [emoji4]I jak to czułas? Takie wyraźne kopniaczki?
Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Piąty miesiąc chyba zaczyna się od początku 18 tc (17 ukończony). Przynajmniej tak mi pokazuje aplikacja. U mnie 16+5 i jeszcze wyświetla się, że 4 miesiąc.Ale zazdroszcze [emoji5] tak pozytywnie!
A brzuszek już u Ciebie widać? Pytam, bo między nami tylko 6 dni różnicy
Nina001
Szybko czas w ciąży leci!Ale zazdroszcze [emoji5] tak pozytywnie!
To najfajniejsze 9 miesięcy w moim życiu!
reklama
gooossia17
Cześć dziewczyny, dzwonił do mnie lekarz z wynikami z krwi po prenatalnych wszystko jest bardzo dobrze jutro mam wizytę wiec dokładnie jeszcze ma ze mną to omówić