reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A u mnie zaczęły sie ruchy? Teraz to juz prawie pewna jestem [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Niedługo maluch będzie kopał coraz mocniej:)
Moja mała coraz chętniej o sobie przypomina. Tylko dość wstydliwe z niej dziewcze bo jak tatuś przyłoży rękę do brzucha to od razu cicho siedzi;)

reklama
A jak to odczuwasz? Bo ja od wczoraj też coś czuję, ale nie jestem pewna, że to napewno dzidziuś.

No takie plum [emoji12] ciężko to opisać [emoji6]

Kobietki wiem ze ten temat był już przerabiany ale zapytam jeszcze raz.
Dziś mój 13 tydz.i 4dni ciąży że szpitala zalecenie kontynuowania plastrów z estradiolem i progesteron i było 10 tygodni po teście pozytywnym.10 tyg.juz minęło a ja dalej nie wiem kiedy odstawić.I czy po odstawieniu robilyscie poziom progesteronu?

No pisałyśmy Gosia [emoji6] ale napisze jeszcze raz; estradiol odstawiłam w 7/8tc a prg do końca roku ma być na zero, aktualnie jest 2x100 a zaczynałam odstawianie z 3x200, od jutra chyba tylko po 50 będę aplikować , za tydzień 1x50 i finito i nie sprawdzam prg

Niedługo maluch będzie kopał coraz mocniej:)
Moja mała coraz chętniej o sobie przypomina. Tylko dość wstydliwe z niej dziewcze bo jak tatuś przyłoży rękę do brzucha to od razu cicho siedzi;)

Bo to tylko dla mamusi takie prezenty [emoji6]

@Pixie_Dixie no to u mnie nie "plum", tylko takie uczucie jakby dotyk/nacisk na wewnętrzna stronę brzucha. Na początku myślałam, że coś mnie uwiera w brzuch, odsunelam kołdrę, ale nadal to czułam, a później w innym miejscu. W tej chwili nic nie czuje. Chyba to jednak jeszcze nie to. Położna mi ostatnio mówiła, że pierwsze ruchy poczuje najwcześniej w 19-20 tc. Trzeba czekać :)

reklama
@Pixie_Dixie no to u mnie nie "plum", tylko takie uczucie jakby dotyk/nacisk na wewnętrzna stronę brzucha. Na początku myślałam, że coś mnie uwiera w brzuch, odsunelam kołdrę, ale nadal to czułam, a później w innym miejscu. W tej chwili nic nie czuje. Chyba to jednak jeszcze nie to. Położna mi ostatnio mówiła, że pierwsze ruchy poczuje najwcześniej w 19-20 tc. Trzeba czekać :)
U mnie pierwsze pewne ruchy poczułam w 18tc + 4 dni. Mam łożysko na przedniej ścianie więc lekarz uprzedzał mnie,że ruchy mogę poczuć później.

Do góry