reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

mmonika...dlatego mysle, ze to jest przyczyna tego, ze słabiej czujesz dzidzie. ale oczywiście jak cie cos niepokoi to warto wybrać się do lekarza a nie stresować. chociaż jak polowkowe wyszlo ci dobrze, to moim zdaniem wszystko jest ok.

coleta...wspaniale, ze pokoj malutkiej rusza pelna para! ja czekam na fotki pokoju, bo tez jestem teraz w fazie planowania i meblowania pokoju Marcelka. może na migrenę pomoze ci cos kwaśnego, np. woda z duuuza iloscia cytryny i taras- swieze powietrze.

reklama
Hej co do leżaczków bujaczków to ja zakupiłam Bright stars taki różowy, 6 poziomów bujania, chyba 5 melodyjek i zobaczymy, czy się przyda ;-)

Co do ślubów- ja zaobrączkowana, w sierpniu minie nam 5 lat, razem od ponad 9 lat (wiem, wiem wczesnie zaczelismy) A zdjecia- kurcze ja mam na scianie taki duzy portret (na 1 rocznice slubu mezowi kupilam), zdjecia musze poszukac to jakies Wam wstawie :) Fajnie powspominac. Marcysiowa to czekamy na Twoje fotki :) A ja????

mam dosc wrzesina (szpitala w moim miescie gdzie robie kontrolne ktg) :/ zadnego rozwarcia nie mam, moja dr sie zlapala za glowe ze w 36tyg chca podawac malej sterydy na pluca, kazala uciekac stamtad gdzie pieprz rosnie, poza tym ja jako cukrzyk mam kategorycznie zabronione brac ten lek...:/takze 2 maja jade na Czerniakowską na ktg- zobaczymy, może mnie zatrzymają, wg dr mojej to koło 8 maja powinnam rodzić ;) ale mowi, ze teraz to wszyscy jestesmy wróżki bo dokladnie sie nie da obliczyc. Szyjka krotka 1,5cm, łożysko stopnia II takze jeszcze ponosze. Mam sie mniej oszczedzac, moge wychodzic na spacerki itd. Wszystkie objawy ktore jej podalam swiadcza o tym ze ksiazkowo porod za 2 tyg, powiedziala tez ze raczej do 14 maja nie donosze ale kiedy dokladnie?- nie wiadomo. Mala ma bardzo nisko glowe, ze az sie zmierzyc dobrze nie dalo;) No i ma te 2500kg, w dolnej granicy jest- ale ważne, że jest :) Jakbym nie urodziła do 10 maja to jeszcze raz na wizytę. o 16.00 Baby Boom, oby wszystko fajnie się udało :)

Prosze! A zmienilismy sie jak nie wiem przez te 5 lat! To w innej sukience to z poprawin:)

wesele 132.jpgwesele 181.jpgwesele 201.jpgwesele 588.jpgIMG_0158.jpgto ostatnie wlasnie jest zrobione na obraz i wisi w duzym pokoju:)

Załączniki

• wesele 132.jpg
    wesele 132.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 76
  • wesele 181.jpg
    wesele 181.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 70
  • wesele 201.jpg
    wesele 201.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 70
  • wesele 588.jpg
    wesele 588.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_0158.jpg
    IMG_0158.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, kurcze widze ze urzadzacie pokoiki. Powiem szczerze ze ja mam wolny pokoj w domu ale mysle ze kupie tylko lozeczko i wstawie do sypialni. Bedzie mi blizej leciec jak bedzie plakac i bez elektronicznej niani sie obejdzie. A jak juz bedzie spac w nocy to pomysle o pokoiku. Ale w sumie urzadzac go raczej nie planuje...wywale tylko swoje rzeczy.

Milagors my mamy zamiar ze spaniem przeniesc sie do pokoju malej, ale nie wiem jak to bedzie, bo za sciana w kcuhni zamykamy kota na noc i on jak tylko uslyszy nad ranem ze ktos chodzi czy cos to jest od razu miaaaaaaaaaauuuuuu!:crazy: i pewnie bedzie nas budzil albo małą. okaże się w praniu jak bedzie.

Milagors my mamy zamiar ze spaniem przeniesc sie do pokoju malej, ale nie wiem jak to bedzie, bo za sciana w kcuhni zamykamy kota na noc i on jak tylko uslyszy nad ranem ze ktos chodzi czy cos to jest od razu miaaaaaaaaaauuuuuu!:crazy: i pewnie bedzie nas budzil albo małą. okaże się w praniu jak bedzie.

U mnie tez troche ze wzgledu na futra bo mam 2 i troche sie boje o klaki i ogolnie jak bede przechodzic z pokoju do pokoju to one za mna... A bardzo sprytne sa i juz je widze z dzieckiem w lozeczku.

I ja mam koty - 2 sztuki, więc pokój Małej na pewno będziemy na początku zamykać.
Szykujemy pokoik już teraz bo szczerze to nie wiem jak będzie - być może na początek wstawimy łóżeczko do naszej sypialni albo ja będę sypiała w pokoju małej w przerwach nocnego karmienia.... Chcemy zrobić wszystko - malowanie pokoju, mebli aby później nie było konieczności "bujania" się z ekipą, wietrzenia farb i innych niefajnych remontowych zapachów.

Witam.
Aisha śliczne fotki.
Miliaa mnie też się imię Marcel podoba, ale mój nie chce się zgodzić:-( Cały czas coś o Pawełku zagaduje. Może jeszcze Bartuś, albo Szymon. Oj chyba będzie ciężko z imieniem :))

Co do pokoiku to ja tylko sypialnię odmaluję na jakiś uniwersalny kolor, może jasny beż i łóżeczko wstawię. Jak podrośnie to trzeba będzie sypialnię zlikwidować.

reklama
Ogolnie z imionami dla chlopakow jest trudniej... Wiejszosc albo mi sie nie podoba albo zle kojarzy... A te co ladniejsze juz wziete przez rodzine. Ja mysle o imieniu Adrian jesli ti chlopaj rzeczywiscie. Za Adrianem przemawia ze wszedzie mniej wiecej sie to imie wymawia i pisze tak samo... Swiat jest maly kto wie gdzie przyjdzie mu zyc ;)

Do góry