reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mmonika na Twoim etapie ciąży to normalne, że ruchy czujesz słabiej i rzadziej. Jeszcze teraz dzidzia ma sporo miejsca i może "walić w próżnię". Za 2-3tyg ruchy nabiorą pewnej regularności. Spokojnie. Ja jestem w 33tc bliźniaczej i jedno maleństwo potrafi dużo mniej kopać od drugiego i to jest norma. Po prostu jest tak obrócone.

reklama
Agapl mamy zamiar rzucić budownictwo, jedynie dla siebie budować ;-) ... mój mąż ma dość, owszem koniec jest piękny, jest się dumnym z tego co się wybudowało,że budynek jest podziwiany, że ma wartość, że będzie stał i stał ... ale jest druga strona: jest to masa nerwów, zatrudnianie osób, które chcą tylko odbębnić, a wziąść zapłate jak fachowiec, potem trzeba poprawiać, ile razy nawet i ja byłam na budowie nocą, bo jest strach czy przypadkiem nikt nie zostawił jakiegoś urządzenia włączonego ( raz byłby pożar, a kamienica wtedy miała wartość ponad 5 mln funtów), to jest praca 24 na dobę i nikomu nie można ufać, bo przez tyle lat nie było i nie ma ani jednej osoby, której można zaufać i powierzyć ważne prace. Tak więc chcemy zmiany. Mam nadzieje,że zmiana będzie na lepsze

Milagros - współczuję Ci nerwów i stresu - najważniejsze że z Maluszkiem wszystko jest w porządku. Dbajcie o siebie i odpoczywajcie. W ciąży niczego się nie da się niestety przewidzieć :baffled:

Marcysiowa - ja znalazłam fajne studio fotograficzne - sesja kosztuje podobnie - 350 zł...w sumie sporo - ale z drugiej strony raczej drugi raz w ciąży nie będę i tak myślę że to fajna pamiątka będzie :) a kasa jak to kasa - dziś jest, jutro nie ma. I tak się na coś innego puści kasę...
Planujemy zrobić też sesję Maluszków jakoś w pierwszych dniach życia - póki leżą takie słodziaki spokojnie - najlepiej przed ukończeniem 2tyg.życia ją zrobić bo leżą jeszcze ładnie na brzuszku jak w łonie mamy - w pozycji embrionalnej. Poczekamy aż pępowina odpadnie. Może to męczenie Maluszków....ale z drugiej strony... Piękna pamiątka będzie a nakarmione i przewinięte nie będą miały źle :)

Mmonika
- ja do tej pory tak mam - a jestem w 30tc z bliźniakami. Jeden z nich dużo mniej się rusza. Tak jak Marcysiowa pisze - Maluch ma jeszcze miejsce, mógł się odwrócić tak że kopie nie w powłoki brzuszne tylko w drugą stronę albo poprostu 'w próżnię' :) Także spokojnie :) Liczenie ruchów zaleca się po 34tc, a tak nie ma się co przejmować - tak mi mówił lekarz :)

Gotadora a macie jakieś pomysły na przyszłość?

Różyczko ja uważam, że takie zdjęcia będą bezcenne. Nie wiem czy jeszcze kiedyś w ciąży będę a tak będę miała profesjonalną pamiątkę dla mnie i moich dzieci. Co do sesji maluszków to już rozszalały z miłości tatuś się zgodził, że będzie robił. Myślę, że pierwsze 2 tyg życia dzieci będę miała tak "obcykane" jak nic nigdy w życiu z weselem włączając.

A tak apropos wesela. Większość z nas jest zaobrączkowana. Co wy na to, żeby się pochwalić zdjęciami ślubnymi?

Marcysiowa :-) super pomysł, ja uwielbiam ślubne zdjęcia ... a co do nas, to tak mamy plany, mąż ma zamiar zająć się handlem, ja już to robię ale lokalnie, ale niestety miasteczko biedne więc i nie jest łatwo. Jak już będę miała dość to zrobimy remont ( znowu) i przerobimy pod wynajem, myślimy o tym, aby zrobić pod gabinety lekarskie. A jak już wreszcie skończymy kolejny dom ( kiedyś wysyłałam Ci linka) to w nim najprawdopodobniej zrobimy restaurację, a że udało nam się wykupić działkę obok to mamy zamiar wybudować kolejny, a w nim pokoje do wynajęcia. Jest projekt na lotnisko w Wilkowie, więc klientów by nie brakowało.Także mamy co robić przez kolejne lata, aby tylko nam sił starczyło i pieniędzy :cool2:

Milagros - dużo leż i się oszczędzaj do 20 tyg.
Hmmm... ja sobie chetnie popatrzę na zdjęcia. Ja raczej nie prześlę, bo nieaktualne :-)

reklama
Miliaa, Kate mleczny lub żółtawy śluz w ciąży to normalne, ważne, aby był on bezwonny. Wytwarza się on od dużej ilości estrogenów. Poczytajcie sobie w internecie, to nic złego. Zresztą pytałam się 2 lekarzy i każdy z nich potwierdził, że nie ma się czym przejmować. Tak już będzie do końca ciąży.

Do góry