reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja z polecenia zamówiłam antykolkowe z tommee tippee, jak się nie sprawdzą to spróbuję dr brown, bo jednak są troszkę droższe, a ja mimo wszystko liczę na piersi, jak na te butelki. :p

Na ubranka z HM zaczekam aż będą promocje :p

Co do wyprawki, czekałam na połówkowe i dopiero po nich nieśmiało kupowałam, ale to takie fajne! że myślę głównie o tych małych ubrankach, gadżetach, kocykach i wielu wielu innych rzeczach. Dla siebie nic nie oglądam. :D Jakoś nie czuję potrzeby.

To jakie rozmiary wybierać kompletując wyprawkę?

To zależy, czy urodzisz w terminie czy też nie. U nas dr mówi, że dziecko będzie długie, co ma sens bo my wysocy, nastawiam się na 62, ale z 56 kupię może po 3 sztuki. Tak by nie tonęło w razie czego, a w najgorszym wypadku szybko się dokupi, gdy faktycznie zajdzie taka potrzeba.

Dziewczyny prawda taka ze rozmiar rozmiarowi nierówny. Ja mam 56,62 i potrafią byc takie same dlugie, albo jedno 62 mniejsze od drugiego 62. To tak jak z naszymi ubraniami, zależy od sklepu, marki

Dziewczyny prawda taka ze rozmiar rozmiarowi nierówny. Ja mam 56,62 i potrafią byc takie same dlugie, albo jedno 62 mniejsze od drugiego 62. To tak jak z naszymi ubraniami, zależy od sklepu, marki

To prawda. Zara ma stosunkowo male ubranka, a Cool Club ze Smyka bardzo duze.
A w Pepco jest loteria [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie mam jeszcze na 56 na 62.68 kupuje tak już na zaś. 56 napewno kupie ale tylko kilka do szpitala. Gdzieś czytałam w necie że 56 to kilka sztuk bo one są na krótko i 62 kupować.
Ja kupowałam od 62, bo miał być długi [emoji23] a później jeszcze kupiłam kilka sztuk 56 i były za duże. U mnie długo nosił 56 mimo że urodził się mając 55cm

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hehe no to nieźle z tymi rozmiarami :p loteria :D Dziewczyny a z ubranek to co głównie kupujecie? Body rękaw: krótki, długi, bez rękawów; piżamki/śpioszki; spodenki; sweterki/bluzy; skarpetki; czapeczki... i po ile sztuk? Ja to kompletnie nie mam pojęcia ile kupić i czego. Mam w głowie mniej więcej poukładane co będę potrzebować: ubranka, kocyki, wanienka, łóżeczko itp, ale pewnie jakieś drobne rzeczy mi umknął, albo i nie drobne... i tego trochę się obawiam. Może korzystacie z jakiejś no nie wiem listy w internecie gdzie wszystko jest wypisane od a do z? Natknęłam się na kilka takich list, ale pod każdą komentarze, że to nie potrzebne, a tego nie ma i zglupialam...

Do góry