Super!!! Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna....
reklama
To jakie rozmiary wybierać kompletując wyprawkę?Tez takie do szpitala bralam i mimo, ze urodzila sie 49,5cm to byly sporo za duze [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Vinszka
Fanka BB :)
A ja z polecenia zamówiłam antykolkowe z tommee tippee, jak się nie sprawdzą to spróbuję dr brown, bo jednak są troszkę droższe, a ja mimo wszystko liczę na piersi, jak na te butelki.
Na ubranka z HM zaczekam aż będą promocje
Co do wyprawki, czekałam na połówkowe i dopiero po nich nieśmiało kupowałam, ale to takie fajne! że myślę głównie o tych małych ubrankach, gadżetach, kocykach i wielu wielu innych rzeczach. Dla siebie nic nie oglądam. Jakoś nie czuję potrzeby.
Na ubranka z HM zaczekam aż będą promocje
Co do wyprawki, czekałam na połówkowe i dopiero po nich nieśmiało kupowałam, ale to takie fajne! że myślę głównie o tych małych ubrankach, gadżetach, kocykach i wielu wielu innych rzeczach. Dla siebie nic nie oglądam. Jakoś nie czuję potrzeby.
Vinszka
To jakie rozmiary wybierać kompletując wyprawkę?
To zależy, czy urodzisz w terminie czy też nie. U nas dr mówi, że dziecko będzie długie, co ma sens bo my wysocy, nastawiam się na 62, ale z 56 kupię może po 3 sztuki. Tak by nie tonęło w razie czego, a w najgorszym wypadku szybko się dokupi, gdy faktycznie zajdzie taka potrzeba.
nieagatka
To jakie rozmiary wybierać kompletując wyprawkę?
Ja kupilam kilka sztuk w rozmiarze 52- uzywalam ich miesiac. 56 tez uzywalam chyba miesiac. 62 juz troszke dluzej.
Ale kupowalam do rozmiaru 68 (wlasnie z niego wychodzimy a Lilka ma 8miesiecy), ale najwiecej rzeczy na 62.
nieagatka
To prawda. Zara ma stosunkowo male ubranka, a Cool Club ze Smyka bardzo duze.
A w Pepco jest loteria [emoji16]
Agnieś191
Nic nie mam jeszcze na 56 na 62.68 kupuje tak już na zaś. 56 napewno kupie ale tylko kilka do szpitala. Gdzieś czytałam w necie że 56 to kilka sztuk bo one są na krótko i 62 kupować.Jaki rozmiar? 56?
ewelin86
Ja kupowałam od 62, bo miał być długi [emoji23] a później jeszcze kupiłam kilka sztuk 56 i były za duże. U mnie długo nosił 56 mimo że urodził się mając 55cmNic nie mam jeszcze na 56 na 62.68 kupuje tak już na zaś. 56 napewno kupie ale tylko kilka do szpitala. Gdzieś czytałam w necie że 56 to kilka sztuk bo one są na krótko i 62 kupować.
Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Hehe no to nieźle z tymi rozmiarami loteria Dziewczyny a z ubranek to co głównie kupujecie? Body rękaw: krótki, długi, bez rękawów; piżamki/śpioszki; spodenki; sweterki/bluzy; skarpetki; czapeczki... i po ile sztuk? Ja to kompletnie nie mam pojęcia ile kupić i czego. Mam w głowie mniej więcej poukładane co będę potrzebować: ubranka, kocyki, wanienka, łóżeczko itp, ale pewnie jakieś drobne rzeczy mi umknął, albo i nie drobne... i tego trochę się obawiam. Może korzystacie z jakiejś no nie wiem listy w internecie gdzie wszystko jest wypisane od a do z? Natknęłam się na kilka takich list, ale pod każdą komentarze, że to nie potrzebne, a tego nie ma i zglupialam...