reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie chodzi o to że się nie podoba. Ale takie są skojarzenia a wiem jakie dzieciaki w szkole są okrutne i całe dzieciństwo pewnie by było Klementyna mandaryna i inne takie bzdety[emoji14] staram się myśleć o wszystkim jak wybiera się imię dla dziecka na całe życie [emoji4]

---32tc---

Wybacz ale nie da sie przewidzieć co bedzie siedziało w głowach dzieci za 7 lat, a idąc tym tropem to do każdego imienia można dopasować rymowanke.... chodzi o osluchanie... i o samo dziecko, ja miałam w przedszkolu koleżankę Krzysztofę (Krzysia) i nigdy nie była przezywana ani mylona z chłopcem, moze to zasługa pani przedszkolanki a moze jej samej bo była bardzo miła koleżanka i nikomu nawet do głowy nie przyszło ,żeby ja przezywać [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu podczytuję Was. Wiele z Was pamiętam z wątku o in vitro. Postanowiłam do Was dołączyć. Widzę, że na tapecie wybór imion. U nas z kolei jest problem z imieniem dla chłopca. Dla dziewczynki mamy już o jakiegoś czasu - Blanka. 01.12 ide dopiero na prenatalne i może wtedy coś lekarz zasugeruje. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu podczytuję Was. Wiele z Was pamiętam z wątku o in vitro. Postanowiłam do Was dołączyć. Widzę, że na tapecie wybór imion. U nas z kolei jest problem z imieniem dla chłopca. Dla dziewczynki mamy już o jakiegoś czasu - Blanka. 01.12 ide dopiero na prenatalne i może wtedy coś lekarz zasugeruje. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)

No w końcu! Witamy [emoji6] ja mam prenatalne 27.11 i mam nadzieje juz znac płeć , ale czuje,ze chłopak, chociaż ostatnio zaczelam odmieniać imiona,żeby nikt nie poczuł sie urażony [emoji12]

No w końcu! Witamy [emoji6] ja mam prenatalne 27.11 i mam nadzieje juz znac płeć , ale czuje,ze chłopak, chociaż ostatnio zaczelam odmieniać imiona,żeby nikt nie poczuł sie urażony [emoji12]

No to Ty parę dni przede mną :) Ja z kolei nie mam żadnych przeczuć. Chciałabym dziewczynkę a mąż wiadomo chłopca. Nie mam szczególnych upodobań jedzeniowych jak to różne przesądy czasami mówią. Gdyby nie brak okresu w ogóle bym nie wiedziała, że jestem w ciąży.

Czekałam na Ciebie, bo chyba mamy ten sam termin, 13.06 :-D

No to Ty parę dni przede mną :) Ja z kolei nie mam żadnych przeczuć. Chciałabym dziewczynkę a mąż wiadomo chłopca. Nie mam szczególnych upodobań jedzeniowych jak to różne przesądy czasami mówią. Gdyby nie brak okresu w ogóle bym nie wiedziała, że jestem w ciąży.
Jak ja bym chciała nie czuć, że jestem w ciąży, już tydzień jestem przeziębiona i tylko miód i czosnek biorę i dlatego tak długo się leczę, tydzień w łóżku i od razu 3 kg do przodu:unsure: do tego codzienne mdłości wieczorne, ostatnio było tak źle, że powiedziałam mężowi, że nasze dziecko będzie jedynakiem, albo kto inny mu je urodzi;)

Dziewczyny a czy wchodzicie z mężami do gabinetu gdy macie wizytę u lekarza prowadzącego ciążę? Przyzwyczaiłam się, że na wizyty w klinice chodzi się razem. Niedawno miałam pierwszą wizytę u lekarza, który będzie prowadził ciążę (wcześniej chodziłam jeszcze do mojego lekarza w klinice). Zauważyłam, że w kolejce do gabinetu czekały same kobiety, a gdy weszłam z mężem jakoś dziwnie się poczułam, bo było tylko jedno krzesło dla pacjenta. Oczywiście lekarz przyjął nas bardzo miło i za chwilę znalazło się miejsce dla męża. Tylko zastanawiam się czy faktycznie kobiety z mężami tak rzadko chodzą na wizyty. Kiedyś do ginekologa na takie zwyczajne kontrolne wizyty chodziłam sama, ale wydawało mi się, że w ciąży chodzi się razem, bo przyszły tata pewnie też chce zobaczyć maluszka na usg. Teraz zastanawiam się czy wchodzić z mężem gdy będę miała kolejną wizytę.

reklama
@kredka82 pisalas kiedys o Eurospedycji. Trzeba tam wczesniej taki transport rezerwowac?

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
Nie. Robisz zgloszenie na stronie i zazwyczaj na drugi dzien kurier przyjezdza po odbior. Ja wysylalam z nimi wiele razy i nigdy problemu nie bylo wiec polecam. Nawet jak sie pomylisz z waga paczki to albo oddadza albo doplacisz wiec nie ma problemu

Do góry