reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lucy ja też jestem fanką zmierzchu ale wole dużo bardziej książki niż film. Polecam przeczytać. Zwłaszcza jak któraś musi leżeć. :-)

reklama
i ja wielka fanka zmierzchu jestem, z tym że najpierw odkryłam książki i wszystkie przeczytałam a potem wszystkie części w kinie obejrzałam (tylko 1 część ekranizacji bardo mnie rozczarowała);-)

No ja juz ogladalam wszystkie czesci, nie czytalam z kolei, moze warto siegnac po lekturke :)

lucy no pewnie, jak mozesz to sie ruszaj:) Ja gdyby nie ta cukrzyca oj to bym pewnie niezle sie spasła, a tak juz prawie koniec i 10kg na plusie, wiec nie jest tak zle. Tylko rozstepow duzo :(

Książki zwykle sa lepsze od filmów , jak ktoś lubi czytać to polecam Millenium Larsona - świetna książka:)
Co do wagi , to ja na tę chwilę +14 , więc już o 2kg przekroczyłam normę wyznaczoną przez lekarza ,a do końca pewnie jeszcze trochę mnie przybędzie , zwłaszcza , że sezon grillowy się rozpoczął. Co ro rozstępów to na razie nie posiadam , ale wątpię, że ten stan sie utrzyma , bo mam duży brzuch , więc pewnie lada chwila coś sie pojawi.

Lucy to nie ma tragedii z tymi kg :) No ja mam tendencje do tych dziadów:crazy:Juz w wieku mlodzienczym sporo wyskoczylo, ale ladnie zbielały i praktycznie nie bylo widac, a teraz od nowa i duzo grubsze, no i na brzuchu tez (oprocz piersi, nog i boczków) :-(

Rozyczka...ciesze się, ze u was tez ok! same dobre wieści, duże, zdrowe maluchy! fajnie. te sterydy to jest kroplowa czy zastrzyki?
Miliaa - zastrzyki są domięśniowe - bez żadnych dodatkowych dolegliwości się u mnie ubyło i skutków ubocznych - tyle co zastrzyk dostać :)
Mayyyka - na Twoim miejscu bym się zapytała lekarza -a może zaleci posiew - tak jak piszą dziewczyny przy ciąży jesteśmy bardziej podatne na zakażenia różne... I też polecam PlivaFem
Milagros - gratuluję udanej wizyty - i Synka :) Faktycznie wysyp chłopców jest...u nas dwójka :-D
Aisha - powodzenia Ci życzę - w sumie już w każdej chwili możesz zacząć rodzić :))))))
Marcysiowa - a jaką maść dostałaś?

Co da wagi - ja teraz mam +10 kg, a jeszcze mam nadzieję że 1,5 m-ca przede mną. No ale dwójkę noszę w brzusiu...i tak myślę że waga szybko spadnie po porodzie...(mam nadzieję :-D).
Kolejna fatalna noc za mną...męczę się a nie śpię- od 4tej nie śpię...co noc to gorsza :eek:

Miłej soboty Wam życzę :)

Agapl, Milagros gratuluję udanych wizyt :-)

Różyczka super, że szyjka trzyma i dobrze, że dostałaś sterydy na płucka w razie wcześniejszego porodu, którego Tobie oczywiście nie życzę, ale dzięki temu jesteś na pewno spokojniejsza. Masz już wybrane imiona dla chłopców?

Agapl, Milagros super ze wszystko na wizytach ok :)

Kurcze we wt koncze 36tydzien, w pt mam wizyte i jak sie okaze ze mala juz dobila do odpowiedniej wagi to bym chciala rodzic ;) ale to juz nie zalezy ode mnie, wiec zobaczymy.

Różyczka 3mam kciuki za to, zeby bylo wszystko ok! a 10kg przy blizniakach to malutko :) Niezle! Ja to tez inaczej nie mysle jak o tym, ze po porodzie szybko zgubie nie 10, a 20kg, bo wczesniej jeszcze te hormony mnie rozwalily i caly proces in vitro i w ogole, chce wazyc tyle co kiedys- oby sie udalo!

Różyczka dostałam posterisan H czyli ten ze sterydami.

Aisha gratuluje finiszu. Jeszcze trochę a Twoje dzieciątko będzie z Tobą.

Ja na razie mam +10 i planuje nie przekraczać 15kg ale się zobaczy :-D

reklama
Jestem jak zombi... Znowu nie mogłam spać :(
Naprawdę muszę coś zrobić z tym - macie jakieś sposoby? Ciepłe mleko,melisa, książka, kąpiel przed snem nie pomagają....
Wykończona jestem strasznie.

Do góry