reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja tez czuje takie skrobanie na wieczor albo jak by bąbelki pekaly[emoji4] ja mysle ze to moj maluszek juz tak sie wierci a i dzis w nocy cos mnie kopnelo w lewy bok ale to czulam przez sen i nie jestem pewna czy to to bylo czy mi cos przez sen sie wydawalo.
Ja szczerze nie wiem czy to mój synek czy nie czy w jelitach mi jezdzi ;) u mnie to jest dokładnie na wieczór jak leże na boku chwilowe może z 5 min łaskotanie,przelewanie się bulgotanie no nie wiem ;) i wczoraj jak leżałam na plecach tez wieczorem miałam chwilowe łaskotanie, w dzień nic takiego nie czuje ale ciężko mi powiedzieć czy to ruchy.Ja mówię do męża za jakby ktoś wrzucił mi tabletkę musująca do środka i tak chwile zanim się rozpuści;)

reklama
W ikea taki przewijak chyba z kolkami to z tego co pamietam to ok 100zl wiec tragedii nie ma. Ale pomysl o tym na lozeczko najmniej ci miejsca zajmie
No wlasnie kath problem w tym ze chce lozeczko i chyba to next2me plus komoda wiec nie chce zagracic sypialni a duze lozko i dwie trzydrzwiowe duze szafy juz mam w sypialni wiec musze to jakos rozstawic sensownie a nie mam czesci jednej sciany bo mam wejscie do lazienki z sypialni wiec czesc powiedzchni ustawnej znika.

Dziewczyny czy któraś z Was ma/ kupowała detektor tetna płodu? i może doradzić czy faktycznie opalca się kupić czy nie ma problemu z wyszukaniem serduszka dziecka,bo czytam na necie ze mozna pomylić z tętnem swoim,więc sama nie wiem a zastanawiam się nad kupieniem.
Ja mam i uwazam to za najlepszy mozliwy zakup. Kupilam zwykly anglesounds za 27euro z ebaya i jedyne co to zmienilam baterie bo ta oryginalna kiepska byla. Tetno swoje latwo znalezc w pachwinach a serduszko bije niecale raz szybciej wiec nie pomylisz.

Dziewczyny a kupowalyscie może fotel do karmienia piersią bo ja mam dylemat... Mały będzie u nas w sypialni i wypadałoby wstawić tam fotel... Polecacie jakiś w rozsądnej cenie!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Mi sie udalo kupic uzywany i jestem zachwycona (nowy niecale 200e a dalam 40e) wszystkie elementy mozna prac tyle ze siedzenie i oparcie razem z gabka i tesciowa bedzie mi szyc nowe na zamek zebym mogla tylko obicie sciagnac
1508403768-aaaaaa.jpeg

Ja szczerze nie wiem czy to mój synek czy nie czy w jelitach mi jezdzi ;) u mnie to jest dokładnie na wieczór jak leże na boku chwilowe może z 5 min łaskotanie,przelewanie się bulgotanie no nie wiem ;) i wczoraj jak leżałam na plecach tez wieczorem miałam chwilowe łaskotanie, w dzień nic takiego nie czuje ale ciężko mi powiedzieć czy to ruchy.Ja mówię do męża za jakby ktoś wrzucił mi tabletkę musująca do środka i tak chwile zanim się rozpuści;)

To to [emoji4]
Na poczatku najwieksza aktywnosc jest wlasnie wieczorami [emoji4]
Ja czulam takie pekajace babelki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez czuje takie skrobanie na wieczor albo jak by bąbelki pekaly[emoji4] ja mysle ze to moj maluszek juz tak sie wierci a i dzis w nocy cos mnie kopnelo w lewy bok ale to czulam przez sen i nie jestem pewna czy to to bylo czy mi cos przez sen sie wydawalo.
Mnie nad ranem kopnelo tez w lewy bok tam gdzie wczoraj wieczorem sobie plywal[emoji4] wiec to byl drugi raz (pierwszy kilka dni temu) i raz babelki mialam[emoji7]

No z ta tabletka musujaca to masz racje[emoji23] u mnie burczenie i przelewanie w jelitach jest inne, te jest takie delikatne[emoji4] mąż wczoraj ucho przyłożył do brzucha i mowil ze slychac takie stukanie, kto wie moze to i nasz maluch, wazne by pozytywnie się nastawic. Mysle ze w dzien tego nie czujemy bo za glosno jest i jestesmy rozkojarzeni a na wieczor organiz wycisza sie.

No wlasnie kath problem w tym ze chce lozeczko i chyba to next2me plus komoda wiec nie chce zagracic sypialni a duze lozko i dwie trzydrzwiowe duze szafy juz mam w sypialni wiec musze to jakos rozstawic sensownie a nie mam czesci jednej sciany bo mam wejscie do lazienki z sypialni wiec czesc powiedzchni ustawnej znika.

Jeśli mogę się wypowiedzieć na temat łóżeczka . Już jakiś czas temu pytałam tu dziewczyny na forum o te z chico . Odradzały bo dziecko szybko wyrasta z niego . Mimo tego ja nadal chce łozeczko dostawne . „Przetestowałam” to łozeczko na wszystkie sposoby jakościowo i dla mnie to badziew chiński . Jest strasznie nie stabilne. Chwieje się okrutnie i po za tym ze fajnie wyglada i da się spakować jak dla mnie za te pieniądze nie warte . Kupiłam nówkę z materace za 250 zł które można przekształcić na kołyskę .
1508404467-aaaaaa.jpeg

reklama
No z ta tabletka musujaca to masz racje[emoji23] u mnie burczenie i przelewanie w jelitach jest inne, te jest takie delikatne[emoji4] mąż wczoraj ucho przyłożył do brzucha i mowil ze slychac takie stukanie, kto wie moze to i nasz maluch, wazne by pozytywnie się nastawic. Mysle ze w dzien tego nie czujemy bo za glosno jest i jestesmy rozkojarzeni a na wieczor organiz wycisza sie.

W dzień gdy chodzisz i coś robisz działasz jak kołyska dla swojego dziecka i większość dnia śpi . Moja Sara na początku długo mnie gilgotala dosłownie dla mnie to były gilgotki i był to 17 tc teraz to w 25 tc są sowite kopniaki aż brzuch się rusza i oczywiście wieczorem i w nocy kiedy ja chce spać ona się budzi . Ale takie budzenie to sama przyjemność .

Do góry