reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mam pytanie , do dziewczyn po porodzie [emoji4]
Czy po ujemnym GBS współżyłyście z partnerami ? Pytam , bo niektórym dziewczyną u mnie na forum lekarz po ujemnym wyniku , odradzał przytulank.
A ja tak myślałam na przyspieszenie porodu spróbować [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, wlasnie po to, zeby porod wywolac (nie udalo sie [emoji12]). Moja gin sama to doradzala.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam pytanie , do dziewczyn po porodzie [emoji4]
Czy po ujemnym GBS współżyłyście z partnerami ? Pytam , bo niektórym dziewczyną u mnie na forum lekarz po ujemnym wyniku , odradzał przytulank.
A ja tak myślałam na przyspieszenie porodu spróbować [emoji6]

Hihihi ale Ci spieszno :tak::tak::tak:

Nie dał mi prolutexu, bo mowi ,ze drogi i zobaczymy po wynikach.
A wynik prg 24 ng i szału nie ma przy tej luteinie 3x2, będę do niego dzwonić dzisiaj ale pewnie powie ,ze jest spoko [emoji58] I boje sie odstawić te leki, kazał 3 dni zmniejszyć i odstawić...

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Najlepiej by było brać prolutex , szkoda że nie dał recepty , ja luteine dopiero teraz odstawiam, a estrofem na pewno dłużej brałam. Daj znać co powie na wynik progesteronu .

Wczoraj nam pokazywała położna jakie "manewry" dziecko musi zrobić aby wyjść prawidłowo, przykurczyc główkę do klatki piersiowej i być ułożony tak aby glowka mieściła się w szerszej stronie miednicy a później znów manewr obrotu barkami, to był dla mnie szok w życiu bym nie pomyślała że takie akrobacje muszą się zadziac aby dziecko wyszło prawidłowo

I wiekszosc komplikacji podczas porodu sn jest spowodowane tym, ze ktorys z tych "manewrow" pojdzie nie tak jak powinien.
Np u mnie byla ulozona patrzac "na sufit", a powinna patrzec "na podloge". Moja gin powiedziala, ze mozemy probowac sn, ale wg niej skonczy sie na szczypcach albo proznociagu. Oczywiscie wybralam cc.

I wiekszosc komplikacji podczas porodu sn jest spowodowane tym, ze ktorys z tych "manewrow" pojdzie nie tak jak powinien.
Np u mnie byla ulozona patrzac "na sufit", a powinna patrzec "na podloge". Moja gin powiedziala, ze mozemy probowac sn, ale wg niej skonczy sie na szczypcach albo proznociagu. Oczywiscie wybralam cc.

Też bym nie ryzykowaka , a to dopiero było widać że dziecko tak leży przy porodzie , czy szybciej już na usg można zobaczyć?

reklama
Też bym nie ryzykowaka , a to dopiero było widać że dziecko tak leży przy porodzie , czy szybciej już na usg można zobaczyć?

Przy porodzie, jak juz mialam 10cm rozwarcia zapadla decyzja, ze probujemy rodzic :) No i byla przy tym moja gin i polozna i po kilku probach parcia obie mialy to samo zdanie - jest zle ulozona dlatego nie schodzi w kanale rodnym tak jak powinna i po kazdym skurczu "wraca na gore". Powiedzialy mi to, a ja od razu powiedzialam, ze nie chce podjemowac najmniejszego nawet ryzyka.
Wszytsko odbywalo sie spokojnie, przygotowano mnie do cc, caly czas monitorujac malutka, przyniesli ubranie dla meza i po godzinie czy potorej pojechalam na sale operacyjna.

Do góry