reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dorex fajne to łózeczko:)
Madzialenak tez pozno czulam ruchy- lozysko na przedniej scianie, lucy i coleta maja racje, nie m artw sie :)
sznurki zazdroszcze- ja tyle owocow nie moge.
agapl wazne ze sie powyjasnialo i co udasz sie do tego gina 30 km od was?
pingwinek wazne ze w ogole jestes:) nie dziwie Ci sie, nie w yobrazalabym sobie siebie teraz pracujacej...
dorex ja mam fotelik w komplecie do wozka- tako x lander, a ten Twoj wydaje sie byc mega bezpieczny:) dobry wybor!
milagors nie martw sie, to raczej normalne, ale jak bedziesz sie na serio zamartwiac to podjedz na izbe i wszystko bedzie jasne, upewnisz sie ze wsio gra:)
Aduś co by Ci tu doradzic kurcze, no wg mnie jest ok, takie bole to zawsze wystepuja chyba, roznego rodzaju, w roznym miejscu i o roznej porze. Kiedy wizyta?
A u mnie? po wizycie: bole miednicy to kosci ktore sie za bardzo rozchodza, a nie powinny az tak, moze byc problem przy sn, wiec dzis umawiam sie na wizyte do dr Jakiela i zamawiamy planowana cc- za duzo juz jest przeciwko sn, niestety. Cala noc nie moglam spac, myslalam co wybrac itd. Do tego znow ta miednica nie dala prawie sie przekrecic koszmar jakis.Mała nadgania :) wazy juz 2100:) dr KArwacka powiedziala ze za 2 tyg moge rodzic;), powinna miec wtedy 2400-2600 wagi. podobno bedzie chuda a dluga :) Reszta na usg ok, nozka dogonila do normy,gdzies tam jest minimalnie za malo (w jednym miejscu wód) ale to pikus :) Nadal jest tez miedzy 10-50 centylem wagi ale to tez spoko. Mam odstawic nospe, gadalysmy o tym kiedy jakie leki odstawic po porodzie, wizyte u niej mam za 2 tygodnie. Mam sie mocno oszczedzac, ale moge wstawac troche i nawet moge w ndz wyjatkowo do szkoly. Szyjka sie skrocila na 2,29, ale dr powiedziala ze jak przez miesiac to super. Byla bardzo ze mnie zadowlonoa, mowi ze nie bylo tak od 3 wizyt. Nic praktycznie nie przytylam, no waga pokazala 100g wiecej tylko ,a mala tak ladnie urosla :D jestem zadowolona i jakos powoli godze sie z ta cc. hm, czy cos jeszcze...mała nas nastraszyla, bo miala w raczce jakby jeden palec inny, jakby go pol bylo, ale okazalo sie ze trzyma pępowinke :) i oczywiscie znow byla mowa o ogromnej ilosci wlosow ;P rozmawialam tez o naszym szpitalu z dr,rece jej opadaly...No to chce rodzic na Czerniakowskiej w Wawie i jak sie uda dostac do Jakiela to bede miec cc. Ciekawe jaki termin...A jak zaczne rodzic wczesniej to nic, pokaze papier od niego i zrobia mi cc. Moze to rozsadniejsze w moim przypadku, na pewno bezpieczniejsze dla małej, no i dr niby nie mowi wprost ze ta cc powinna byc bo moglabym "sprobowac" naturalnie, ale ewidentnie na kazdej wizycie o tym mowi...mowi tez ze to pomoze tam w pisztalu bo Jakiela sie wszyscy boja i bede uwazana za jego prywatna pacjentke, to prof. dr. hab.n.m. wydal 290 publikacji i ogole jest tam Ordynatorem wiec nikt go nie ma prawa podwazyc. No to chyba tyle:) Chyba ze o czyms zapomnialam. Reszta to mniej wazna:)

reklama
Aisha super że mała nadgoniła:-D cesarką się nie przejmuj, na pewno wszystko będzie ok a skoro lekarz tak sugeruje to ja bym posłuchała:tak:
Szyjka 2,29 to nie jest źle myślę że spokojnie ten miesiąc dasz radę:tak:

ałć właśnie takiego skopa dostałam że chyba się poryczę:rofl2:

Dorex - super zakupy!!! Mój A. marudzi, że musi sobie poprawić humor i powinien kupić sobie jakąś zabawkę - co chyba tym razem ma być jakiś gadżeciarski wózek, bo niby ten nas mu się do bagażnika nie mieści.
Aisha - ja na głowie staję, by mieć cesarkę. Gratuluję udanych badań.
Bóle podbrzusza męczyły mnie do 5-6 ms. Teraz bolą już tylko plecy. No chyba, ze kopniaczka dostanę :-)
Dziewczyny - udanego spotkania!!!
Ja dziś miałam wizytę w poradni rehabilitacyjnej. Odezwała się moja skolioza - ale rehabilitacja wchodzi w grę dopiero po ciąży :-(

Aisha gratuluje takiej dzielnej córeczki którą już za dwa tygodnie przytulisz :tak:ale Ci dobrze
Gotadora kciuki za Twoje usg genetyczne &&&&&

Madzielanek, Gotadora
nie wiem czy dziś sie pojawie, bo niby ból zniknął ale wczoraj popołudniu i wieczorem wrócił taki słaby, teraz coś tam prze chwilke poczułam, jak leże jest ok, zaczynam mieć wrazenie jakby to jakieś więzadło albo ścięgno w okolicy prawej części miednicy..i znów zawale zajęcia na uczelni :no: uroki ciąży, chyba za długo było za dobrze..

Teraz znów zaczęłam mieć film że brzuch mi przestał rosnąć, obwód dziś rano 94.5cm...już chyba na siłe szukam czegoś

Witajcie dziewczyny!

Agapl - gratuluję udanej wizyty!
Aisha - ojej... Ty już prawie, prawie rodzisz :-) Załatw co trzeba a po porodzie zdaj relację z pobytu / cc w Orłowskim. Ja w poniedziałek idę do nich na szkołę - więc troszkę "oswoję temat".

Dziś rano po wejściu na wagę się załamałam... :( Jem coraz mniej a waga rośnie w tempie drastycznym. Mam 67 kg na wadze, startując od 55 :( A mam jeszcze 13 tygodni do porodu.
Chodzę na spacery, co kilka dni ćwiczę a waga robi co chce. Ehhh...

Aisha - super że Madzia nadrabia wagę... Ja podobnie jak Misia modle się o cesarkę - ale u mnie dwóch lokatorów jest w brzusiu więc sytuacja jest ciut inna.... Każdy z porodów ma swoje plusy i minusy - najważniejsze zdrowie naszych Maleństw. Trzymam za Was kciuki mocno - jeszcze trochę i zacznie się nowy rozdział w Twoim/Waszym życiu :-):-):-)

Marcysiowa - pytałaś o łóżeczka - rozstawiliśmy jedno na próbę - porządne i stabilne się wydają, jesteśmy póki co zadowoleni - zobaczymy jak się sprawdzą w użyciu :) Tylko szuflada myślałam że będzie głębsza - jest bardzo płytka i w sumie oprócz pościeli albo kocyka niewiele się tam zmieści...

Udanego spotkania Wam życzę dziewczyny - i zazdroszczę że macie taką możliwość :)
Miłego dzionka :)

Witajcie dziewczyny!
Dziś rano po wejściu na wagę się załamałam... :( Jem coraz mniej a waga rośnie w tempie drastycznym. Mam 67 kg na wadze, startując od 55 :( A mam jeszcze 13 tygodni do porodu.
Chodzę na spacery, co kilka dni ćwiczę a waga robi co chce. Ehhh...

Coleta - mam podobnie - apetyt coraz mniejszy a waga rośnie....startowałam z 70kg (przy 175cm wzrostu) i dziś było 81 kg :baffled: Czyli plus 11kg póki co....A liczę jeszcze na jakieś....9-10 tyg.ciąży....
Do tego wczoraj zmierzyłam obwód brzucha - w poniedziałek było 102cm, a wczoraj 105cm :szok::szok: W ciągu 3 dni 3cm mi przybyły...szok :)
Ale wychodzę z założenia że takie to prawa i uroki ciąży. Wszystko szybko zgubimy po porodzie :)

Oj chyba cos pofikalam :p moja dr mowila ze moge rodzic za 2 tygodnie bo bedzie juz bezpiecznie, ale pewnie termin cc bede miala na okolo 14 maja a tego dowiem sie dopiero na wizycie u teg dr od cc 22 kwietnia...no chyba ze zaczne rodzic wczesniej...

reklama
Aisha, widze,ze nosisz pod serduszkeim przyszla baletnice ;-) dluga ,chuda, bajeczne nogi ;-) A tak serio, to swietnie,ze sie wszsytko wyjasnilo i z midnica i mala Madzia z szyjka i cesarka. Aisha, ja nie moge uwierzyc ,ze Ty juz dobiegaz do mety. Wydaje mi sie ,ze zaledwie kilka miesiecy temu testowalas. Jak ten czas leci....

Ostatnia edycja:
Do góry