reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A u mnie wróciło to ciągnienie w prawej pachwinie.. nie takie mocne jak wczoraj ale jest .. Co to za cholerstwo ? niech juz sobie idzie precz :-( Jak leże jest ok. Pojawilo sie o tej samej godzinie co wczoraj. Dla mnie to jest do przezycia, ja tylko boje sie zeby w zaden sposob nie mialo to wplywu na małego
Dorex sliczny wózek. My tez ostatnio ogladalismy Xlandera move. Bardzo solidny sie wydaje byc. A nosidelko bylo w komplecie czy osobno dobieraliscie?

reklama
A ja dzisiaj sie zmagam z bardzo silnymi kluciami po bokach brzucha. Codziennie inna rozrywka. Tez sie martwie o dziecko... W paranoje popadam a najgorsze jest wieczorami.

Dorex śliczny wózek, też będę miała taki, ale od koleżanki używany kupuję czarno niebieski.

Kate nie kupuję tego detektora bo będę się jeszcze bardziej stresować jak usłyszę nieregularne tętno. Wizytę mam dopiero 22 kwietnia, jakoś muszę wytrzymać :-) Dam radę.

Aduś leż sobie i odpoczywaj.

Milagros kłucie mam niekiedy z lewej strony i wydaje mi się, że to maluszek mi uciska na jakiś nerw bo zauważyłam, że jak się ruszy i przemieści to już nie boli.

Aduś fotelik dobierałam do wózka(wystarczą adaptery za 50 zł i można wpiąć) bo ten bardzo dobrze wypadł w testach bezpieczeństwa ADAC i ma 5 punktowe pasy no i bardziej mi się podobał niż ten x-landerowy czy maxi cosi:tak:

Madzialenka , myśle ,ze nie masz się czym martwić. Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie a ruchy czułam około 22-23 tygodnia ,więc w porównaniu do niektórych dość póżno.

ufff łóżeczko złożone... trochę to trwało bo instrukcja jakaś nie teges:baffled:

łóżeczko.jpg

Załączniki

• łóżeczko.jpg
    łóżeczko.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 38
Cześć dziewczyny,

Znów jestem na bieżąco, bo czytam prawie codziennie, ale mam dużo mniej sił po pracy, niż przed ciążą... Często śpię po powrocie po 2-3 godziny, budzę się o np. 21:00 i nie wiem, co ze sobą zrobić, w końcu koło 01:00 w nocy zmuszam się do zaśnięcia i już śpię do rana.
Piszę głównie żeby uspokoić Madzialenak - kochana, jeśli to jest dla Ciebie jakimś pocieszeniem, ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam, co to są kopniaki i rzadko czułam synka. Byłam wtedy na innym forum, e-mama, dziewczyny opisywały ból od kopniaków, a ja nie wiedziałam, o co chodzi. Nie wiem, gdzie miałam łożysko, bo nigdy nie zapytałam, ale pewnie też z przodu. Dodatkowo synek ma wyjątkowo spokojne usposobienie, gdy te dwie rzeczy się zbiegną, to naprawdę nie oczekuj jakichś mega doznań :D Pierwszy raz zaczęłam czuć ruchy (w postaci falowania - i tylko takie znałam) około 21 tygodnia ciąży. W trzecim trymestrze nieraz po trzy dni go nie czułam, w końcu jechałam do ambulatorium i okazywało się, że wszystko w porządku. Ja jak mi raz na ruski rok zafalował brzuch to się bardzo cieszyłam, a tak kopanie było tylko w dwóch przypadkach - jak byłam bardzo głodna i jak się czymś zdenerwowałam.Więc ja jestem żywym przykładem, że ciążę można przebyć nie wiedząc za bardzo, co to gwałtowne ruchy albo ból z ich powodu :) Nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze :)
Dziewczyny, bardzo się cieszę, że z Waszymi maluszkami wszystko dobrze, super macie wyprawki i wózki. Cieszę się z dobrych wyników badań i trzymam kciuki za następne.
W weekend napiszę coś więcej, jutro już ostatni dzień wstaję rano...
Dobranoc :-)

Czesc Dziewuszki,

Dorex, super, to lozeczko dla bobaska. Bardzo praktyczne z szuflada na dole. Podobne chyba kupila Marcysiowa. Wozek tez bardzo mi sie podoba i jego zestaw kolorow.

Wczoraj wrocilam dosc pozno i nie chcialo mi sie juz pisac tyko szybko poszlam spac.
Wizyta u lekarki rodzinnej, do ktorej mam zaufanie przebiegla pomyslnie. To kobieta, ktora widac,ze poswieca czas pacjentowi ,zeby wszystko dokladnie wyjasnic a diagnoze nidy nie postawi ochopnie. Nie wiem ,czy pamietacie jak pod koniec ubieglego roku po nieudanym crio moj organizm zwariowal. Mialam nabrzmiale i bolace piersi, brzuch tez bolal jakby cos sie w nim dzialo. Ona stwierdzila,ze najprawdopodobniej organizm zaskoczyl po crio i zaczal reagowac tak jakby byl zarodek. Dodala,ze nastepnym razem wg niej bedzie ciaza. Przyznam,ze nie wierzylam w to co powiedziala, jednakze jak widac nie mylila sie.:-)
Wracajac do sedna. Zapytalam sie ja o moje zastrzyki antyzakrzepowe. Powiedziala,ze nie powinnam ich odsawiac a zrobienie teraz badan na pozim antytrominy bylby niewiarygodny. Dodoala,ze najprawdopodobniej mam lekkie uzaleznienie genetyczne i tym bardziej jesli siostra miala klopoty w ciazy powinnam stosowac antykoagulanty. Nie sa one szkodliwe dla dziecka a moga zapobiec nieszczesciu, gdyz jesli niedaj Boze doszoby do zakrzepicy , to zaden antykoagulant juz na tym etapie nie pomoze. Wiecie co myslalam,ze ja usciskam, bo utwierdzila mnie w moim przekonaniu i moich dedukcjach.
Lekarza ginekologa(niestety nie podala nazwiska) polecila mi w szpitalu ale w innym miescie (ok.30km od nas).Tam tez parcuje jej znajomy hematolog, z ktorym jeszcze sie skonsultuje odnosnie mojgo przypadku.

MILEGO DNIA KOBITKI!!!

Miłego dnia Mamusie!

Maluch obudzil mnie dzis 4.50. Kopal jak oszalały :-)
wiec wstalam, zrobilam sniadanko sobie i meżusiowi.
kanapeczki do pracy mu zrobilam tez.
bylam juz na zakupach , bo mam potworna ochote na owoce, wiec zakupilam wszystko co bylo :-) i zamierzam dzis je wszystkie zjesc !!!!

Dzis mam dziki plan sprzatania kuchni. Chce wyjac wszystko z szafek a potem znow to poukladac hehehe :-)
wczoraj ukladalam ciuszki maluszka i ogarnialam moja szafe
- przy okazji pozbylam sie polowy rzeczy
od razu mi lżej..

co porabiacie jak się nudzicie??

reklama
ehhh dopiero wstałam:zawstydzona/y:

dziś u mnie dzień luzu, planów brak...

ale wczoraj udało mi się dostać do okulisty i po dokładnym przebadaniu dostałam w końcu zaświadczenie do szpitala że brak przeciwwskazań do porodu siłami natury:-D jeszcze tylko konsultacja z anestezjologiem za jakieś 3 tygodnie i można rodzić:tak:

Aisha gdzie się podziewasz? jak wizyta?

Do góry