reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Joko kciuki za dzisiejsza wizytę [emoji9][emoji9]

A ja dziś równo 31 tyg. Cieszę się, że te dni tak szybko lecą. Im dalej w ciąży tym Tobinek większy. A mi teraz bardzo puchną stopy. Po nocy wyglądam jak słoń. Wszystkie wyniki w porządku, ciśnienie też więc nie wiem o co chodzi.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Tobie od samego początku w ciąży szybko dni mijają.
Pamiętam jak był czerwiec i moje podejście, a tutaj już liście z drzew lecą :tak: Tyle, że nie powiem... mam wrażenie, że czas mógłby płynąć szybciej. Chciałabym już przytulać. Tylko... kurcze... ja jeszcze nic nie kupiłam. Zupełnie nic. A do 27.10 jeszcze daleko ;p

A jeśli chodzi o wyprawkę. Jakie rozmiary kupujecie? Zaopatrujecie się też w większe ubranka czy kupować na bieżąco?

reklama
Dziewczyny znowu Was pomecze[emoji12]
Znowu mnie swedzi... kiedys zwariuje!
Lekarz dal.mi tabletki do picia macmiror 200mg ale czytam wszedzie ze nie za bardzo polecane w ciazy. I boje sie ich przyjac. Tylko ze rowniez nie mam pewnosci i nie wiem jak sprawdzic czy to grzybica czy bakterie? Mam hexatiab lub moge kupic w aptece canesten (3x globulki kazda 200mg clotrimazol )
Obudzilam sie przed chwila z swedzeniem bardziej chyba z zewnatrz niz wewnatrz i posmarowalam clotrimazolum i siedze i czytam w necie. Nie wiem na ile moge ufac temu mojemu lekarzowi...
Ja teraz przenywalam rumiankiem tak jak.pisałaś i smarowalam się jogurtem naturalnym i chodziłam w spudnicy żeby to pooddychalo. Kupiłam też lactovaginal a wczoraj lekarz wypisał mi nystvagin dopochwowe to jak taka nystatyna doustna. I powiem ze chyba najbardziej mi ten jogurt pomógł

Dziewczyny znowu Was pomecze[emoji12]
Znowu mnie swedzi... kiedys zwariuje!
Lekarz dal.mi tabletki do picia macmiror 200mg ale czytam wszedzie ze nie za bardzo polecane w ciazy. I boje sie ich przyjac. Tylko ze rowniez nie mam pewnosci i nie wiem jak sprawdzic czy to grzybica czy bakterie? Mam hexatiab lub moge kupic w aptece canesten (3x globulki kazda 200mg clotrimazol )
Obudzilam sie przed chwila z swedzeniem bardziej chyba z zewnatrz niz wewnatrz i posmarowalam clotrimazolum i siedze i czytam w necie. Nie wiem na ile moge ufac temu mojemu lekarzowi...
A globulki clotrimazolum nie są zalecane w ciąży

Cześć dziewczyny :)
Mam pytanie. Ile dni po transferze i ilu dniowego zarodka można zobaczyć serduszko? Pierwsze usg mam zaplanowane na 25 dpt 3 dniowe zarodki i zastanawiam się co może być widoczne po takim czasie.

Tobie od samego początku w ciąży szybko dni mijają.
Pamiętam jak był czerwiec i moje podejście, a tutaj już liście z drzew lecą :tak: Tyle, że nie powiem... mam wrażenie, że czas mógłby płynąć szybciej. Chciałabym już przytulać. Tylko... kurcze... ja jeszcze nic nie kupiłam. Zupełnie nic. A do 27.10 jeszcze daleko ;p

A jeśli chodzi o wyprawkę. Jakie rozmiary kupujecie? Zaopatrujecie się też w większe ubranka czy kupować na bieżąco?
Nie martw się ja też jeszcze prawie nic nie mam. Ostatnio w Lidlu kupiłam tylko 2 bodziaki i 2 spodenki i 2 czapeczki ...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Lekarz wie co robi, ja bym się nie zastanawiała tylko wzięła, tym bardziej że widzę że masz to już od dłuższego czasu z chwilami przerwy. Lepiej wziąć antybiotyk i uśpić dziada na dobre niż ciągle się męczyć tym bardziej że to swędzenie na dole do przyjemnych nie należy. A nie doleczona infekcja lub stan grzybicznego może nieść za sobą nie zbyt dobre konsekwencje. Żeby zbadać czy to infekcja czy grzybica musiałabyś wybrać się albo na czystość pochwy albo wymaz w kierunku grzybów.
Ja cały początek ciąży jadłam antybiotyki bo miałam krwiaki w macicy żeby nie zrobił się jakiś stan zapalny. Wiec myślę że lekarz wie co robi a lepiej wyleczyć porządnie niż doprowadzić do rozwinięcia się na całego infekcji.
Tusiaczzek wlasnie nie jestem pewna czy ten lekarz wie co robi... gdybym miala macmiror500 dopochwowo to bym wziela ale te doustne naja duzo silniejsze dzialanie. I on powiedzial zeby brac jedna tab (200mg) rano i wieczorem a w opisie leku jest tak:

"Ciąża i laktacja: Nie stosować p.o. w I trymestrze ciąży. W II i III
trymestrze i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć
korzyści i ryzyko wynikające z leczenia p.o. nifuratelem. Preparaty
stosowane miejscowo - zachować ostrożność podczas stosowania u kobiet w
ciąży; można stosować w okresie karmienia piersią. na podstawie uwag
Medagro 2005

Dawkowanie: P.o. Zapalenie pochwy i sromu: dorośli 200 mg 3 razy na dobę
przez 7 dni przy jednoczesnym leczeniu miejscowym (1 glob. lub 2-3 g
maści dopochwowo na noc), w przypadku leczenia wyłącznie p.o. stosować
dawkę przynajmniej 800 mg/d..."

Dzis wg usg mam 14t0d a wg @ 13t1d

Cześć dziewczyny :)
Mam pytanie. Ile dni po transferze i ilu dniowego zarodka można zobaczyć serduszko? Pierwsze usg mam zaplanowane na 25 dpt 3 dniowe zarodki i zastanawiam się co może być widoczne po takim czasie.

Ja przy 5 dniowym usłyszałam dopiero w 36 dpt ale pęcherzyk widziałam już taki konkretny z ciałkiem w 23 dpt . Wiem ze lepiej czasami poczekać dłużej na wizytę bo pamiętam ze to czekanie później na kolejna wizytę by usłyszeć serce było jak najgorszy horror . Myślałam ze na zawał zejdę .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przy 5 dniowym usłyszałam dopiero w 36 dpt ale pęcherzyk widziałam już taki konkretny z ciałkiem w 23 dpt . Wiem ze lepiej czasami poczekać dłużej na wizytę bo pamiętam ze to czekanie później na kolejna wizytę by usłyszeć serce było jak najgorszy horror . Myślałam ze na zawał zejdę .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W mojej klinice trzeba zrobić usg 25 i 35 dni po transferze, więc za bardzo nie mam wyboru.

reklama
Do góry