tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Dziewczyny znowu Was pomecze[emoji12]
Znowu mnie swedzi... kiedys zwariuje!
Lekarz dal.mi tabletki do picia macmiror 200mg ale czytam wszedzie ze nie za bardzo polecane w ciazy. I boje sie ich przyjac. Tylko ze rowniez nie mam pewnosci i nie wiem jak sprawdzic czy to grzybica czy bakterie? Mam hexatiab lub moge kupic w aptece canesten (3x globulki kazda 200mg clotrimazol )
Obudzilam sie przed chwila z swedzeniem bardziej chyba z zewnatrz niz wewnatrz i posmarowalam clotrimazolum i siedze i czytam w necie. Nie wiem na ile moge ufac temu mojemu lekarzowi...
Lekarz wie co robi, ja bym się nie zastanawiała tylko wzięła, tym bardziej że widzę że masz to już od dłuższego czasu z chwilami przerwy. Lepiej wziąć antybiotyk i uśpić dziada na dobre niż ciągle się męczyć tym bardziej że to swędzenie na dole do przyjemnych nie należy. A nie doleczona infekcja lub stan grzybicznego może nieść za sobą nie zbyt dobre konsekwencje. Żeby zbadać czy to infekcja czy grzybica musiałabyś wybrać się albo na czystość pochwy albo wymaz w kierunku grzybów.
Ja cały początek ciąży jadłam antybiotyki bo miałam krwiaki w macicy żeby nie zrobił się jakiś stan zapalny. Wiec myślę że lekarz wie co robi a lepiej wyleczyć porządnie niż doprowadzić do rozwinięcia się na całego infekcji.