reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lalka źle zniosła cc ?

Nie wiem, niestety nie mogla mi powiedziec.
Poza tym, ja rodzilam 10h silami natury, dopiero potem zapadla decyzja o cc, wiec zdazyla skumac, ze cos sie dzieje, bo zeszla juz do kanalu rodnego.
Ja Cie nie przekonuje do porodu sn, kazda z nas ma prawo wyboru i nikomu nic do tego. Ale nigdy nie zgodze sie, ze cc jest dla dziecka obojetne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam się z tym w stu procentach ale nie chciałam dyskusji wzbudzać [emoji13] nie jestem hipokrytka jak bede mieć cc plakac nie bede ale dla dziecka to szok... moja przyjaciółka byla zmuszona do cc posladkowe ułożenie Mały średnio to zniósł spal ciągle nie dojadal i za malo przybieral na wadze. Po kilku tygodniach dopiero się ustabilizowalo. Oczywiście naturalny porod tez może krzywdę dziecku zrobić i jest dużo powikłań ale nie zgodzę się ze cc jest dla dziecka obojętne

---26tc---

To wlasnie powiedziala mi moja gin i pediatra. Dzieci po cc czesciej maja problemy ze snem i jedzeniem, czesciej bywaja nieodkladalne przez kilka tygodni, bo zbyt gwaltownie zostaly od matki oddzielone.
Co nie zmienia faktu, ze jak po 10h porodu moja gin powiedziala, ze mala moze sie zablokowac, bo jest zle ulozona to nie zajelo mi nawet sekundy, zeby powiedziec jej tnij.
No i po godzinie jechalam na stol i nie zaluje. Najwazniejsze jest bezpieczenstwo dziecka.

Ostatnia edycja:
Tak jeszcze nie słyszałam zeby przy blizniakach cc nie robili ostatnimi czasy

---26tc---

Ostatnio rozmawiałam z położna i powiedziała mi że trochę już w zawodzie pracuje ale moze zliczyć na palcach u jednej reki naturalne porody przy ciążach mnogich...bardzo rzadko się to zdarza bo przede wszystkim dzieci nie chcą się ułożyć glowkowo...

To wlasnie powiedziala mi moja gin i pediatra. Dzieci po cc czesciej maja problemy ze snem i jedzeniem, czesciej bywaja nieodkladalne przez kilka tygodni, bo zbyt gwaltownie zostaly od matki oddzielone.
Co nie zmienia faktu, ze jak po 10h porodu moja gin powiedziala, ze mala moze sie zablokowac, bo jest zle ulozona to nie zajelo mi nawet sekundy, zeby powiedziec jej tnij.
No i po godzinie jechalam na stol i nie zaluje. Najwazniejsze jest bezpieczenstwo dziecka.

Tak chodzi o nasze i dzieci bezpieczeństwo. Reszta juz jakos musi sie ułożyć [emoji5]

---26tc---

FB_IMG_1507059335638.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1507059335638.jpg
    FB_IMG_1507059335638.jpg
    182,9 KB · Wyświetleń: 539
Nie wiem, niestety nie mogla mi powiedziec.
Poza tym, ja rodzilam 10h silami natury, dopiero potem zapadla decyzja o cc, wiec zdazyla skumac, ze cos sie dzieje, bo zeszla juz do kanalu rodnego.
Ja Cie nie przekonuje do porodu sn, kazda z nas ma prawo wyboru i nikomu nic do tego. Ale nigdy nie zgodze sie, ze cc jest dla dziecka obojetne.

Myślę że Ci teraz pokazuje jaką z niej śliczna i zdrowa dziewczynka . Pięknie jje :) już pięknie śpi :)
Dla mnie cc nie ma wplywu na dziecko Ale to tylko moje zdanie .

Dziewczyny znowu Was pomecze[emoji12]
Znowu mnie swedzi... kiedys zwariuje!
Lekarz dal.mi tabletki do picia macmiror 200mg ale czytam wszedzie ze nie za bardzo polecane w ciazy. I boje sie ich przyjac. Tylko ze rowniez nie mam pewnosci i nie wiem jak sprawdzic czy to grzybica czy bakterie? Mam hexatiab lub moge kupic w aptece canesten (3x globulki kazda 200mg clotrimazol )
Obudzilam sie przed chwila z swedzeniem bardziej chyba z zewnatrz niz wewnatrz i posmarowalam clotrimazolum i siedze i czytam w necie. Nie wiem na ile moge ufac temu mojemu lekarzowi...

Dziewczyny znowu Was pomecze[emoji12]
Znowu mnie swedzi... kiedys zwariuje!
Lekarz dal.mi tabletki do picia macmiror 200mg ale czytam wszedzie ze nie za bardzo polecane w ciazy. I boje sie ich przyjac. Tylko ze rowniez nie mam pewnosci i nie wiem jak sprawdzic czy to grzybica czy bakterie? Mam hexatiab lub moge kupic w aptece canesten (3x globulki kazda 200mg clotrimazol )
Obudzilam sie przed chwila z swedzeniem bardziej chyba z zewnatrz niz wewnatrz i posmarowalam clotrimazolum i siedze i czytam w necie. Nie wiem na ile moge ufac temu mojemu lekarzowi...
Kochana skoro lekarz zalecił ci te globulki to wie co robi. Ja brałam macmiror 500 mg i odpukać mam spokój. Zrobisz jak uważasz ale ja brałam już 4 rodzaje globulek )w tym jedne mnie uczulily)... Trzeba wyleczyć infekcje żeby nie "poszła dalej".

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Kochana skoro lekarz zalecił ci te globulki to wie co robi. Ja brałam macmiror 500 mg i odpukać mam spokój. Zrobisz jak uważasz ale ja brałam już 4 rodzaje globulek )w tym jedne mnie uczulily)... Trzeba wyleczyć infekcje żeby nie "poszła dalej".

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Kochana tylko on mi wlasnie nie dal globulek tylko tabletki macmiror 200mg. Globulki bym brala a o tabletkach czytam ze nie najlepiej w ciazy...

Do góry