reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny - jak o ruchach piszecie - to ja poczułam konkretne ruchy (przy bliźniakach) w 20tc.
Teraz to tak szaleją że brzuch mi na boki chodzi - i czasami boleśnie kopną w żołądek albo żebra.
A że obaj są główkowo już położeni - to potrafią sobie urządzić trening na moich wnętrznościach :baffled:
A zaczynało się od łaskotania w brzusiu...wydaje mi się że w 13tc poczułam coś - ale moja lekarka mówi że to niemożliwe...ale COŚ czułam. No i mam oba łożyska na przedniej ścianie więc na początku słabiej odczuwałam ruchy.

reklama
Hej, ja wizyte mam nareszcie jutro o 9.00:) bardzo sie ciesze, ze zobaczymy nasza Hanie, troche sie tez stresuje, ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Milego dnia:)

Hej Dziewczyny,

Rozyczka, zapomnialam wczoraj pogratulowac Ci brzusia. Ladniutki i zgrabniutki :tak:

Aisha
, trzymam juz kciuki, abys uslyszala same dobre wiadomosci :-)

Dziewczyny , jutro mam zrobic krzywa cukrowa. Ta cytryne, o ktorej pisalyscie mam rozrzedzic z woda i taka miksture wypic po polknieciu glukozy?

Agapl...już krzywa robisz? ja mam to za 2tygodnie do zrobienia, czyli to będzie jakiś 22-23tc. jakie masz obciążenie? ja mam 75g no i 3 razy pobrać mam krew. tak sobie mysle, czy by nie można tego robic glukometrem...zamiast kluc się az 3 razy w zyle...:confused2:

Agapl z tego co wiem to cytryne się wkrapla bezposrednio do kubeczka z glukoza- nie zapomnij sobie kupic! bo ja poszlam bez, a okazuje sie, ze samemu trzeba kupic i przyniesc. Pielegniarka to rozpuszcza i Ci daje. Powodzenia zycze! :)

Hej
i u mnie jutro wizyta o 16.40 trzymajcie kciuki za moją szyjkę (bo z nią to nigdy nie wiadomo):-D

co do krzywej cukrowej miałam chyba w 24 tc i też zapomniałam kupić glukozy:zawstydzona/y: na szczęście w labo na takie przypadki byli przygotowani i za dopłatą ( 2zł) dawali swoją:-) aaa ja miałam 50 g

Miliaa, obserwujac forum tez mnie sie wydaje to badanie dosc wczesnie. Niestety nie wiem jakie mam obciazenie.Na skierowaniu nic nie mam napisane.Moze w labo maja jakies normy w zaleznosci od tygodnia ciazy.

Aisha, dzieki, bylam dzis w labo po pojenik na mocz i nic mi nie mowil o wlasnej glukozie. hmmm zobaczymy jutro.

Dorex, trzymam kciuki za wizyte i Twoja szyjke :-)

reklama
Agapl...ale to musisz glukozę w aptece kupić... Może na skierowaniu masz napisane sama glukozę, co oznacza, ze po prostu badasz sobie sam cukier na czczo, narazie bez obciążenia. Też do 12tc musialam zrobic takie badanie :)

Do góry