reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej. Jestem [emoji4]Kropki zdrowe i rosną. Ja naskarżyłam lekarzowi na Tobinka, że go nie czuję to on wlasnie na usg tak się kręcił, że ledwo dało się go pomierzyć.[emoji1] Waży 672 g i jest duży na 24tyg i 6 dni. Sara waży 704g i jest na 25 tyg i 1 dzień. Różnica w wadze to tylko 5%, więc jest super[emoji7]. Mam sie bardzo oszczędzać i zakaz seksu, bo moze to spowodować przedwczesne rozwarcie. Maluchy w porządku. Co za ulga[emoji1]
Super wieści [emoji6][emoji6]dzieciaczki ładnie rosną [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Można tak zamienić lek? U mnie co prawda refundacje mam, ale już nie będę chodzić do kliniki, a tylko tam mi dawali ze zniżką. Lekarz prowadzący powiedział, że coś musi dostać żeby mógł mi przepisać z refundacją, ale miesiąc temu nie mógł, a nie uśmiecha mi się płacić 140 zł za 10 strzałów.
To jest ten sam lek i skład tylko inna nazwa

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

@Ewunka tak informacyjnie, gdybys byla zainteresowana, chociaz nie uzbieral sie worek po ziemniakach [emoji12]
Wrzucam na wallapopa; sukienki Lilka miala na sobie raz. Reszta byla wyprana i przygotowana, ale nigdy nie uzyta, bo zrobilo sie za cieplo. Wszytsko ma rozmiar 59-62cm. Tylko ta bezowa sukienka jest na 56cm. W sumie 11 sztuk.
Jakby co to dawaj znac [emoji6]

P.S. Post jest do Ewunki, bo zakladam, ze wysylka zagraniczna (do PL) bylaby za droga.

1503246609-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci że co do ubranek jestem trochę osaczona mam 4 pudełka te duże z Ikei rozmiar 56/ 62 ( 40 sukienek ........) I 3 sąsiadów pytalo czy przynieść mi ubranka po swoich dzieciach ..... do tego lecę teraz do Pl i 4 koleżanki mają przyszykowane pi 2 worki po ziemniakach :szok: łącznie z laktatorem chusta podgrzewaczem.....
Dobrze że busy paczki biorą po 6 zł za kilo :laugh2:.Narazie nie kupuję nic o_O
Obecnie rozglądam się za wózkiem i łozeczkiem :biggrin2:

Ja kiedys poprosiłam rodzinnego o przepisanie i na refundację płaciłam ok 3 zl[emoji4]

Tak, pamiętam jak o tym pisałaś. W najgorszym wypadku spróbuję podejść do swojego lekarza, ale gin z przychodni powiedział, że mi na zniżkę nie przepisze. Dlaczego? Nie potrafił mi dokładnie sprecyzować, także na cuda nie liczę :D
Mam 4 opakowania + 3 z mniejszą dawką. Najwyżej będę kombinować za miesiąc.

Można tak zamienić lek? U mnie co prawda refundacje mam, ale już nie będę chodzić do kliniki, a tylko tam mi dawali ze zniżką. Lekarz prowadzący powiedział, że coś musi dostać żeby mógł mi przepisać z refundacją, ale miesiąc temu nie mógł, a nie uśmiecha mi się płacić 140 zł za 10 strzałów.
Z tymi lekarzami to różnie.
Jednemu wystarczy że przyniesiesz z kliniki papier że masz to w zleceniach inny potrzebuje potwierdzenia że masz mutacjie bo wtedy jest refundacja.
Twój powiedział że musi coś dostać.... może chodziło mu o flaszkę :laugh2:
Koleżance po usłyszeniu serduszka przepisuja na zniżkę clexane ( bez wskazań) poprostu na kartkę od lekarza z kliniki że zalecane podawanie do porodu

reklama
Hmmm według mojego lekarza to nie jest to samo ....
Owszem można zamieniać Ale to nie to samo ....
Tak jak luteina i prolutex to też progesteron ale o niebo lepszy
Ale tu podajesz diametralnie różne leki. Inny skład sposób podania itd. Ja mam dwa identyczne zastrzyki. Całkowity skład się zgadza a nie substancja czynna tylko

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry