reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej. Jestem [emoji4]Kropki zdrowe i rosną. Ja naskarżyłam lekarzowi na Tobinka, że go nie czuję to on wlasnie na usg tak się kręcił, że ledwo dało się go pomierzyć.[emoji1] Waży 672 g i jest duży na 24tyg i 6 dni. Sara waży 704g i jest na 25 tyg i 1 dzień. Różnica w wadze to tylko 5%, więc jest super[emoji7]. Mam sie bardzo oszczędzać i zakaz seksu, bo moze to spowodować przedwczesne rozwarcie. Maluchy w porządku. Co za ulga[emoji1]
Super wieści [emoji6][emoji6]dzieciaczki ładnie rosną [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Można tak zamienić lek? U mnie co prawda refundacje mam, ale już nie będę chodzić do kliniki, a tylko tam mi dawali ze zniżką. Lekarz prowadzący powiedział, że coś musi dostać żeby mógł mi przepisać z refundacją, ale miesiąc temu nie mógł, a nie uśmiecha mi się płacić 140 zł za 10 strzałów.
To jest ten sam lek i skład tylko inna nazwa

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

@Ewunka tak informacyjnie, gdybys byla zainteresowana, chociaz nie uzbieral sie worek po ziemniakach [emoji12]
Wrzucam na wallapopa; sukienki Lilka miala na sobie raz. Reszta byla wyprana i przygotowana, ale nigdy nie uzyta, bo zrobilo sie za cieplo. Wszytsko ma rozmiar 59-62cm. Tylko ta bezowa sukienka jest na 56cm. W sumie 11 sztuk.
Jakby co to dawaj znac [emoji6]

P.S. Post jest do Ewunki, bo zakladam, ze wysylka zagraniczna (do PL) bylaby za droga.

1503246609-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci że co do ubranek jestem trochę osaczona mam 4 pudełka te duże z Ikei rozmiar 56/ 62 ( 40 sukienek ........) I 3 sąsiadów pytalo czy przynieść mi ubranka po swoich dzieciach ..... do tego lecę teraz do Pl i 4 koleżanki mają przyszykowane pi 2 worki po ziemniakach :szok: łącznie z laktatorem chusta podgrzewaczem.....
Dobrze że busy paczki biorą po 6 zł za kilo :laugh2:.Narazie nie kupuję nic o_O
Obecnie rozglądam się za wózkiem i łozeczkiem :biggrin2:

Ja kiedys poprosiłam rodzinnego o przepisanie i na refundację płaciłam ok 3 zl[emoji4]

Tak, pamiętam jak o tym pisałaś. W najgorszym wypadku spróbuję podejść do swojego lekarza, ale gin z przychodni powiedział, że mi na zniżkę nie przepisze. Dlaczego? Nie potrafił mi dokładnie sprecyzować, także na cuda nie liczę :D
Mam 4 opakowania + 3 z mniejszą dawką. Najwyżej będę kombinować za miesiąc.

Można tak zamienić lek? U mnie co prawda refundacje mam, ale już nie będę chodzić do kliniki, a tylko tam mi dawali ze zniżką. Lekarz prowadzący powiedział, że coś musi dostać żeby mógł mi przepisać z refundacją, ale miesiąc temu nie mógł, a nie uśmiecha mi się płacić 140 zł za 10 strzałów.
Z tymi lekarzami to różnie.
Jednemu wystarczy że przyniesiesz z kliniki papier że masz to w zleceniach inny potrzebuje potwierdzenia że masz mutacjie bo wtedy jest refundacja.
Twój powiedział że musi coś dostać.... może chodziło mu o flaszkę :laugh2:
Koleżance po usłyszeniu serduszka przepisuja na zniżkę clexane ( bez wskazań) poprostu na kartkę od lekarza z kliniki że zalecane podawanie do porodu

reklama
Hmmm według mojego lekarza to nie jest to samo ....
Owszem można zamieniać Ale to nie to samo ....
Tak jak luteina i prolutex to też progesteron ale o niebo lepszy
Ale tu podajesz diametralnie różne leki. Inny skład sposób podania itd. Ja mam dwa identyczne zastrzyki. Całkowity skład się zgadza a nie substancja czynna tylko

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry