reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miliaa wiem, że wysoka, ale szczuplaczek jesteś :-) A o tym łożysku to nie czytaj, nie nakręcaj się. Musisz się po prostu oszczędzać, dużo odpoczywać a na pewno będzie wszystko ok :tak:

reklama
Hej kobietki. Ja tylko na moment wiec tylko o sobie napisze. Wszystko u mnie bylo super dobrze jeszcze 15min temu. Postanowione bylo ze wyjdę w poniedziałek do domu. Niestety ostatnie ktg wykazało ze macica się stawia i dostalam nospe domięśniowo o magnez dożylnie. Zmartwilam się bo to przedłuża mój pobyt w szpitalu i zle wygląda. Nawet nie mam komu się wyżalić bo nie mówimy nikomu jaki jest powód mojego pobytu w szpitalu.

Marcysiowa! Na pewno macica się uspokoi - nie martw się ! No i Maluchy są już w bezpiecznym wieku.
Ja w obu ciążach miałam przodujące łożyska i zawsze sie z czasem podnosiły. Teraz już mam dolnoschodzące. Milia, Twoje łożysko jeszcze może się podnieść.

my nie chodzimy do szkoły rodzenia. Zaprosiliśmy Panią do domu. Raz, że czego się uczyć przy cesarce o porodzie, a dwa że ja nie wysiedzę z moim kręgosłupem. Dzisiejszej nocy snułam plany, kiedy by tu pojechać do sanatorium, bo u nas cała trójka kwalifikuje się na rehabilitację. Trzy lata temu bardzo mi w sanatorium pomogli

Milia - Gratuluje tak dorodnego faceta!

Ostatnia edycja:
Marcysiowa kurcze, trzymaj sie dzielnie, a powiedz ile % na ktg byly te stawiania się??? regularnie??? Pewnie podlaczyli Ci pompe z magnezem???

ja dzis fatalnie sie czuje- spojenie lonowe boli tak ze na prawa noge nie moge stanac, przekrecic sie, usiasc itd. trzymam teraz nogi na duzej poduszce, moze to troche pomoze. Do tego co jakis czas bol jak na @ i takie klucie, chyba mała trąca o pęcherz.

Ostatnia edycja:
Miliaa, jeżeli chodzi o łożysko to ono ma jeszcze czas na przemieszczenie więc się nie martw - tylko dużo odpoczywaj.

SonySony, ja swoją szkołę rodzenia zaczynam za tydzień - u mnie będzie to 27 tydzień a szkoła zaprasza Panie od 25 tc. Nie mogę się doczekać i liczę na dużo praktycznych informacji do zastosowania - mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Marcysiowa, trzymam kciuki aby szybko wszystko się uspokoiło. Głowa do góry - jesteś pod stałą opieką a to teraz najważniejsze.

U mnie dziś nastrój średni. Zaczynam się naprawdę średnio czuć fizycznie i jakoś dziś nie mogę sobie wyobrazić jak może być dalej. Leżę na łóżku i gapię się bezmyślnie w TV. Po południu byliśmy na małym spacerze a teraz to już tylko łóżko. Mam nadzieję, że choć większą część nocy dziś prześpię.

Miliaa - u mnie szyjka ok. Ok. 3 cm. Ja leżałam z powodu krwotoków, odklejającego łożyska itd. W związku z tym, że tak długo leżałam, mój kręgosłup nie miał szans stopniowo dostosować się do zmiany postawy. W pierwszej ciąży nawet mnie w szpitalu w 6 ms zamknęli. Potem już poszło w górę. Teraz też idzie.
cc mam z powodu trudnego pierwszego porodu, komplikacji z łożyskiem w trakcie tej ciąży, no i podeszłego wieku.....

Ostatnia edycja:
czes dziewczyny mamuski!!!
zaczne ze sporo sie tu wydarzyło przez 2 dni :)
lilonka gratulacje!!!!!!!!!!!!! super wiesci :)))) teraz szybciutko dojdz do siebie i przytulaj skarby dwa!!!
Adus gratki u mnie tez chłopaczysko :)
Kate rozumiem cie ja tez nie moge sobie wyobrazic takiej ignorancji w ciazy... coz
Misia foto zajefajne!!!!!!!!!! piękny cud mozna podejrzec z taka dokładnością!!!
avokado witamy:)
milia oszczedzaj sie i ciesz sie piekna dzidzią z super waga bedzie dobrze:)
no a u mnie połowka uf 2 dni do wizyty:)

Ostatnia edycja:
Marcysiowa nie martw się, na pewno wszystko się unormuje i wrócisz szybko do domku za co bardzo bardzo trzymam kciuki - moje maluszki napewno też trzymają &&&&&&

reklama
Miliaa ja tez mialam lozysko z przodu.Wykazalo to badanie polowkowe w 19tc, dlatego w 32tc bylam na kolejnym badaniu zeby to sprawdzic. Lozysko przesunelo sie na tylnia sciane i nie bylo juz problemu do naturalnego porodu.Ale i tak mialam szybko cesarke z innych przyczyn :sorry2: Odpoczywaj i relaksuj sie a napewno bedzie dobrze :tak:

A ja sie rozchorowalam...przeziebienie mnie rozlozylo,nie ma tragedi.Tylko troche wyczerpujace to jest przy brykajacym malym lobuziaku :-) Wy rozmawiacie o brzuszkach a ja juz przezywam przedszkole.Moj maly od sierpia a ja non stop mysle,co to bedzie.Pewnie bedzie OK,ale wiecie jak to matki polki :cool2:

Buziaki i spokojnego weekendu mamuski:happy2:

Ps.Lolitko co u Ciebie,jak synek? Moj niunio to zywe sreberko,wszedzie go pelno :tak: A ja jestem szczesliwa mamusia od dnia zaciazenia.Sreasznie sie ciesze,ze go mam.Caluje,przytulam w sumie juz na sile hehe,bo zaczyna uciekac,odpychac ;-) Ucze go daj buzi,przytul mamusie ,ale ten moj maly diabelek ani o tym mysli hehe :cool2:

Do góry