reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Chciałam wam wszystkim podziękować z całego serca za komentarze wsparcia i opinie . Ten dzień był straszny i nie sądziłam ze po tej walce o dziecko spotka mnie jeszcze takie coś . Chuchamy dmuchamy na wszystko , pakujemy w siebie leki by ta ciąża miała szanse i wydajemy ostatnie pieniądze i myśle ze lekarze w takich klinikach prywatnych powinni być ponad przeciętna empatyczni ale widocznie przesyt naszych pieniędzy robi swoje . Wiecie co było najgorsze w dzisiejszej wizycie . Kazał mi się ubrać i wyjść oddać krew bo dziecko było tak ułożone ze nic nie widział . Jak wróciłam stał przed wejście jarał fajkę i rozmawiał przez tel przez 10 min a za mną robiła się kolejka . Wszedł do gabinetu śmierdzący i nawet nie umył rak i zaczął mnie badać . Myślałam ze się porzygam przysięgam . Może i ma certyfikaty i jest dobry w tym co robi ale etyki zawodowej zero !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie rozumiem takiego podejścia lekarzy, a tym bardziej, że ciąża in vitro. U mnie na prenatalnych tez serduszko bilo ok 170 i mówił, że w porządku. Nawet byłam w szoku, że tyle bije, bo na wizyta to ok 140. Powiedział, że do któregoś tc właśnie tak bije serduszko i nie ma powodu do niepokoju. Badanie tak czy tak powinien przeprowadzić do końca. A jeśli dzidzia się rusza czy nie to powinien poprosić, żebyś wyszła i wróciła za 10-20min do ponownego badania.
To straszne co musiałaś czuć w chwili jak Ci to powiedział. Ważne, że idziesz do innego na spokojnie. I raz jeszcze powtórzę co większość z nas już pisala. To jest normalne na początku ciąży. Dzidzia jest zdrowa nic jej nie dolega, a facet to debil!!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chciałam wam wszystkim podziękować z całego serca za komentarze wsparcia i opinie . Ten dzień był straszny i nie sądziłam ze po tej walce o dziecko spotka mnie jeszcze takie coś . Chuchamy dmuchamy na wszystko , pakujemy w siebie leki by ta ciąża miała szanse i wydajemy ostatnie pieniądze i myśle ze lekarze w takich klinikach prywatnych powinni być ponad przeciętna empatyczni ale widocznie przesyt naszych pieniędzy robi swoje . Wiecie co było najgorsze w dzisiejszej wizycie . Kazał mi się ubrać i wyjść oddać krew bo dziecko było tak ułożone ze nic nie widział . Jak wróciłam stał przed wejście jarał fajkę i rozmawiał przez tel przez 10 min a za mną robiła się kolejka . Wszedł do gabinetu śmierdzący i nawet nie umył rak i zaczął mnie badać . Myślałam ze się porzygam przysięgam . Może i ma certyfikaty i jest dobry w tym co robi ale etyki zawodowej zero !!!

Slowo daję dom wariatów .......
Moja Marcelina w 16 tc jak byłam na usg ( on też robił dokładne badanie prenatalne ) skakała jak żaba bo mamusia zjadła żelki pi drodze :laugh2: badanie trwało 50 minut tracił do niej cierpliwość :rolleyes: ale z uśmiechem mówił że dziś nie współpracuje że strasznie fika albo plecami się wykrecila i ani rusz....
Chciał zrobić ładne zdjęcie 3d i 90% rozmazanych:oo2: zrobił że 3 i mówi dziś więcej 3d nie dam rady straszny łobuz .....
Ja by poszła i napisała o zwrot kosztów bo przecież nic nie zrobił .... A 2 raz po co do niego iść ?
Dobrze że idziesz do innego ......

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC
28: BeataWarszawa- córeczka Kaja
LIPIEC
02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania
LIPIEC
14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia

***WIZYTY***

LIPIEC

31: adunnnia90 - wizyta u lekarza prowadzącego
SIERPIEŃ
01: kropka129 - I badanie prenatalne
04: dreamscometrue - wizyta u lekarza prowadzącego
03: M@gda - wizyta na ubezpieczenie
08: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
08: Ilona 88 - wizyta u gin prowadzącego
09: AniaCh83 - usg
09: Oska305 - usg + wizyta
10: Ropuszka666 - wizyta u gin prowadzącej ciąże
11: Jogo - ostatnie usg przed porodem
16 : M@gda - wizyta u gin prowadzącego ciąże
16 : natalix0 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
16: Ilona 88 - wizyta z funduszu zdrowia
24: dreamscometrue - połówkowe
24: Ewunka - II badanie prenatalne
29: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
WRZESIEŃ
04: Ilona 88 - usg prenatalne
05: natalix0 - badanie prenatalne
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

19.07.2017 - mokate66 : [emoji128]Pawełek
22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: [emoji128]Eryk
28.10.2017 - anetka303 :[emoji1286]Ola i Piotruś
26.11.2017- Nataliaa93 - [emoji1283]dziewczynka ???
02.12.2017- AniaCh83 - [emoji128]chłopiec
04.12.2017- Juliett222 : [emoji1284]2 chłopców
06.12.2017 - Oska305 [emoji1286] Sara i Tobiasz
13.12.2017 - M@gda [emoji1283] Żywia
29.12.2017 - adunnnia90 [emoji1286] Oliwia i Filip
07.01.2018- dreamscometrue : [emoji1283] Zosia
09.01.2018- Ewunka : [emoji1283]70 %:Marcelinka
09.02.2018- ropuszka666 ???
11.02.2018 - kropka129 ???
03.03.2018 - gosia2889 ???

Streszczenie
Aktywność skurczowa macicy nieciężarnej odgrywa znaczącą rolę w rozrodzie, warunkując transport nasienia w
drogach rodnych, jak również transport i pozycjonowanie implantującego się zarodka w jamie macicy. Poza mie-
siączką, skurcze macicy nieciężarnej są zwykle nieodczuwalne i ich wpływ na powodzenie rozrodu nie jest przed-
miotem rutynowej oceny klinicznej. Głównymi czynnikami działającym naskurczowo w macicy są wytwarzane lo-
kalnie w endometrium oksytocyna i prostaglandyny. Synteza oksytocyny i ekspresja jej receptorów zwiększa się ze
wzrostem stężeń estradiolu w fazie folikularnej, osiągając swoje maksimum przed owulacją. W cyklach stymulowa-
nych, gdzie obserwuje się suprafizjologiczne stężenia estradiolu czynność skurczowa macicy nasila się. Nadmierna
kurczliwość macicy przed transferem zarodków wiąże się ze zmniejszeniem szans na implantację. Nasilone skurcze
obserwowane są u około jednej trzeciej kobiet poddawanych stymulacji mnogiego jajeczkowania. Ich nieinwazyjna
ocena mogłaby pozwolić na wyselekcjonowanie grupy docelowej do farmakoterapii. W tym celu można stosować
zapis obrazów ultrasonograficznych macicy oraz analizę zmian kształtu endometrium i przyległych do jamy macicy
obszarów mięśniówki, tzw. endometrial interface.
Leczenie nadmiernej czynności skurczowej macicy przed transferem zarodków mogłoby poprawiać szanse na
ich implantację. Zastosowanie leków z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych, beta-mimetyków czy spa-
zmolityków nie wiąże się jednak z poprawą odsetka ciąż w leczeniu niepłodności. Potencjalnymi punktami uchwy-
tu nowych, swoiście działających leków mogą być receptory oksytocynowe. Praca omawia znaczenie czynności
skurczowej macicy w implantacji zarodków oraz możliwości wykorzystania antagonistów oksytocyny w leczeniu
niepłodności.
Słowa kluczowe:-
-
-
/

-
-
/ -
-
/

Powiem wam ze spałam 4 h dzisiaj . Chciałabym o tym nie myśleć ale się nie da . Boje się ze po tym będę miała spięcie z moja gin prowadzącą bo widać ze jest za nim i będę musiała szukać innego lekarza . Z tego wszystkiego podświadomie chyba ząb mnie zaczął boleć . Co do kosztów to zadzw w poniedziałek i zapytam czy ja w piątek to mam płacić za kolejne usg czy to jest w tej cenie . Jak powie ze mam znowu płacić to powiem jej ze proszę o zwrot za niewykonanie badania braku opisu zdjęć i nagrania a za krew niech sobie odlicza .

@Ropuszka666 nie dziwię Ci się ja też dzisiaj i wczoraj ryczalam przez moje problemy w ciąży. Ja bym zażądała zwrotu pieniędzy i nie szła więcej tam. Tez myślę co ta Twoja lekarka...kumplostwo [emoji53] u nas normalnie w klinice jest lekarz który zajmuje się badaniami genetycznymi

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
@Ropuszka666 nie dziwię Ci się ja też dzisiaj i wczoraj ryczalam przez moje problemy w ciąży. Ja bym zażądała zwrotu pieniędzy i nie szła więcej tam. Tez myślę co ta Twoja lekarka...kumplostwo [emoji53] u nas normalnie w klinice jest lekarz który zajmuje się badaniami genetycznymi

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

A co się dzieje u Ciebie ? Najlepsze ze dziś doczytałam ze ten do którego idę w poniedziałek pracuje na oddziale z tym co byłam wczoraj i nie wiem czy mu mówić u kogo byłam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry