reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Chciałam wam wszystkim podziękować z całego serca za komentarze wsparcia i opinie . Ten dzień był straszny i nie sądziłam ze po tej walce o dziecko spotka mnie jeszcze takie coś . Chuchamy dmuchamy na wszystko , pakujemy w siebie leki by ta ciąża miała szanse i wydajemy ostatnie pieniądze i myśle ze lekarze w takich klinikach prywatnych powinni być ponad przeciętna empatyczni ale widocznie przesyt naszych pieniędzy robi swoje . Wiecie co było najgorsze w dzisiejszej wizycie . Kazał mi się ubrać i wyjść oddać krew bo dziecko było tak ułożone ze nic nie widział . Jak wróciłam stał przed wejście jarał fajkę i rozmawiał przez tel przez 10 min a za mną robiła się kolejka . Wszedł do gabinetu śmierdzący i nawet nie umył rak i zaczął mnie badać . Myślałam ze się porzygam przysięgam . Może i ma certyfikaty i jest dobry w tym co robi ale etyki zawodowej zero !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie rozumiem takiego podejścia lekarzy, a tym bardziej, że ciąża in vitro. U mnie na prenatalnych tez serduszko bilo ok 170 i mówił, że w porządku. Nawet byłam w szoku, że tyle bije, bo na wizyta to ok 140. Powiedział, że do któregoś tc właśnie tak bije serduszko i nie ma powodu do niepokoju. Badanie tak czy tak powinien przeprowadzić do końca. A jeśli dzidzia się rusza czy nie to powinien poprosić, żebyś wyszła i wróciła za 10-20min do ponownego badania.
To straszne co musiałaś czuć w chwili jak Ci to powiedział. Ważne, że idziesz do innego na spokojnie. I raz jeszcze powtórzę co większość z nas już pisala. To jest normalne na początku ciąży. Dzidzia jest zdrowa nic jej nie dolega, a facet to debil!!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chciałam wam wszystkim podziękować z całego serca za komentarze wsparcia i opinie . Ten dzień był straszny i nie sądziłam ze po tej walce o dziecko spotka mnie jeszcze takie coś . Chuchamy dmuchamy na wszystko , pakujemy w siebie leki by ta ciąża miała szanse i wydajemy ostatnie pieniądze i myśle ze lekarze w takich klinikach prywatnych powinni być ponad przeciętna empatyczni ale widocznie przesyt naszych pieniędzy robi swoje . Wiecie co było najgorsze w dzisiejszej wizycie . Kazał mi się ubrać i wyjść oddać krew bo dziecko było tak ułożone ze nic nie widział . Jak wróciłam stał przed wejście jarał fajkę i rozmawiał przez tel przez 10 min a za mną robiła się kolejka . Wszedł do gabinetu śmierdzący i nawet nie umył rak i zaczął mnie badać . Myślałam ze się porzygam przysięgam . Może i ma certyfikaty i jest dobry w tym co robi ale etyki zawodowej zero !!!

Slowo daję dom wariatów .......
Moja Marcelina w 16 tc jak byłam na usg ( on też robił dokładne badanie prenatalne ) skakała jak żaba bo mamusia zjadła żelki pi drodze :laugh2: badanie trwało 50 minut tracił do niej cierpliwość :rolleyes: ale z uśmiechem mówił że dziś nie współpracuje że strasznie fika albo plecami się wykrecila i ani rusz....
Chciał zrobić ładne zdjęcie 3d i 90% rozmazanych:oo2: zrobił że 3 i mówi dziś więcej 3d nie dam rady straszny łobuz .....
Ja by poszła i napisała o zwrot kosztów bo przecież nic nie zrobił .... A 2 raz po co do niego iść ?
Dobrze że idziesz do innego ......

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC
28: BeataWarszawa- córeczka Kaja
LIPIEC
02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania
LIPIEC
14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia

***WIZYTY***

LIPIEC

31: adunnnia90 - wizyta u lekarza prowadzącego
SIERPIEŃ
01: kropka129 - I badanie prenatalne
04: dreamscometrue - wizyta u lekarza prowadzącego
03: M@gda - wizyta na ubezpieczenie
08: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
08: Ilona 88 - wizyta u gin prowadzącego
09: AniaCh83 - usg
09: Oska305 - usg + wizyta
10: Ropuszka666 - wizyta u gin prowadzącej ciąże
11: Jogo - ostatnie usg przed porodem
16 : M@gda - wizyta u gin prowadzącego ciąże
16 : natalix0 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
16: Ilona 88 - wizyta z funduszu zdrowia
24: dreamscometrue - połówkowe
24: Ewunka - II badanie prenatalne
29: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
WRZESIEŃ
04: Ilona 88 - usg prenatalne
05: natalix0 - badanie prenatalne
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

19.07.2017 - mokate66 : [emoji128]Pawełek
22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: [emoji128]Eryk
28.10.2017 - anetka303 :[emoji1286]Ola i Piotruś
26.11.2017- Nataliaa93 - [emoji1283]dziewczynka ???
02.12.2017- AniaCh83 - [emoji128]chłopiec
04.12.2017- Juliett222 : [emoji1284]2 chłopców
06.12.2017 - Oska305 [emoji1286] Sara i Tobiasz
13.12.2017 - M@gda [emoji1283] Żywia
29.12.2017 - adunnnia90 [emoji1286] Oliwia i Filip
07.01.2018- dreamscometrue : [emoji1283] Zosia
09.01.2018- Ewunka : [emoji1283]70 %:Marcelinka
09.02.2018- ropuszka666 ???
11.02.2018 - kropka129 ???
03.03.2018 - gosia2889 ???

Streszczenie
Aktywność skurczowa macicy nieciężarnej odgrywa znaczącą rolę w rozrodzie, warunkując transport nasienia w
drogach rodnych, jak również transport i pozycjonowanie implantującego się zarodka w jamie macicy. Poza mie-
siączką, skurcze macicy nieciężarnej są zwykle nieodczuwalne i ich wpływ na powodzenie rozrodu nie jest przed-
miotem rutynowej oceny klinicznej. Głównymi czynnikami działającym naskurczowo w macicy są wytwarzane lo-
kalnie w endometrium oksytocyna i prostaglandyny. Synteza oksytocyny i ekspresja jej receptorów zwiększa się ze
wzrostem stężeń estradiolu w fazie folikularnej, osiągając swoje maksimum przed owulacją. W cyklach stymulowa-
nych, gdzie obserwuje się suprafizjologiczne stężenia estradiolu czynność skurczowa macicy nasila się. Nadmierna
kurczliwość macicy przed transferem zarodków wiąże się ze zmniejszeniem szans na implantację. Nasilone skurcze
obserwowane są u około jednej trzeciej kobiet poddawanych stymulacji mnogiego jajeczkowania. Ich nieinwazyjna
ocena mogłaby pozwolić na wyselekcjonowanie grupy docelowej do farmakoterapii. W tym celu można stosować
zapis obrazów ultrasonograficznych macicy oraz analizę zmian kształtu endometrium i przyległych do jamy macicy
obszarów mięśniówki, tzw. endometrial interface.
Leczenie nadmiernej czynności skurczowej macicy przed transferem zarodków mogłoby poprawiać szanse na
ich implantację. Zastosowanie leków z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych, beta-mimetyków czy spa-
zmolityków nie wiąże się jednak z poprawą odsetka ciąż w leczeniu niepłodności. Potencjalnymi punktami uchwy-
tu nowych, swoiście działających leków mogą być receptory oksytocynowe. Praca omawia znaczenie czynności
skurczowej macicy w implantacji zarodków oraz możliwości wykorzystania antagonistów oksytocyny w leczeniu
niepłodności.
Słowa kluczowe:-
-
-
/

-
-
/ -
-
/

Powiem wam ze spałam 4 h dzisiaj . Chciałabym o tym nie myśleć ale się nie da . Boje się ze po tym będę miała spięcie z moja gin prowadzącą bo widać ze jest za nim i będę musiała szukać innego lekarza . Z tego wszystkiego podświadomie chyba ząb mnie zaczął boleć . Co do kosztów to zadzw w poniedziałek i zapytam czy ja w piątek to mam płacić za kolejne usg czy to jest w tej cenie . Jak powie ze mam znowu płacić to powiem jej ze proszę o zwrot za niewykonanie badania braku opisu zdjęć i nagrania a za krew niech sobie odlicza .

@Ropuszka666 nie dziwię Ci się ja też dzisiaj i wczoraj ryczalam przez moje problemy w ciąży. Ja bym zażądała zwrotu pieniędzy i nie szła więcej tam. Tez myślę co ta Twoja lekarka...kumplostwo [emoji53] u nas normalnie w klinice jest lekarz który zajmuje się badaniami genetycznymi

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
@Ropuszka666 nie dziwię Ci się ja też dzisiaj i wczoraj ryczalam przez moje problemy w ciąży. Ja bym zażądała zwrotu pieniędzy i nie szła więcej tam. Tez myślę co ta Twoja lekarka...kumplostwo [emoji53] u nas normalnie w klinice jest lekarz który zajmuje się badaniami genetycznymi

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

A co się dzieje u Ciebie ? Najlepsze ze dziś doczytałam ze ten do którego idę w poniedziałek pracuje na oddziale z tym co byłam wczoraj i nie wiem czy mu mówić u kogo byłam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry