reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Iniia - o matko, ale przygoda. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Teraz leż, odpoczywaj i dbaj o Was. Mam nadzieje, że wiecej nie bedziesz miala takich przygód.
Amanda - witaj w naszym gronie! Ja też jestem w uk. Do 12-go tygodnia brałam luteinę, progesteron i kwas foliowy.
ps. i ja melduję się po urlopie. W Pl zrobiłam usg i badania krwi i wszytko wyszło w normie, wiec bardzo sie ciesze. Nastepne usg w 20-tym tygodniu.

reklama
iniia witaj kochana czekałam az sie odezwiesz juz sie zamartwialam ze jest cos nie tak ale dzięki Bogu jestes i piszesz ze jest Ok UFFF:-) to ci sie musial ten krwiak przytrafic nooo... A dzidzia jak ile juz mierzy jak serduszko jestem ciekawska bo nie wiem czy pamietasz dzieli nas kilka dni roznicy:-)
Asiek gratulacje super wiadomosc blizniaki fajna sprawa uwazaj teraz na siebie:-)
Amanda tez ci serdecznie gratuluje :-)
Fajnie sie czyta ze niektóre z nas juz za chwilkę przytulą te upragnione kruszynki wera86 dodora tak wam zazdroszczę...
Ja własnie wrocilam od lekarza i na szczescie jest wszystko w porzadku, dziewczyny dziekuje Wam za podtrzymaniu na duchu:-) Dzidzia ma juz 2, 5 cm serduszko bije jak dzwon ufff ulzylo mi strasznie nastepną wizyte mam dopiero za 4 tyg jeju ile to czasu, mój Pan dr sie smiał ze mnie ze najchetniej ten aparat bym wziela ze sobą do domu i badala sie codziennie he he a no i na kolejnej wizycie mam miec badania prenatalne.

Dziewczynki, właśnie znalazłam super wierszyk i postanowiłam że wkleję go tutaj bo mi się straaasznie podoba.
Co prawda u nas początki tego wszystkiego troszkę inne, ale reszta już przebiega identycznie :-)

Czuły dotyk, pieszczota, pocałunek namiętny,
Później chwila uniesień, ...i już jestem poczęty.
Początkowo żem mały, niczym zboża ziarenko,
Z każdym jednak tygodniem rosnę Ci mateńko.
Pod serduszkiem Twym siedzę, owoc Twojej miłości,
A o moim istnieniu świadczą Ci nudności.
I tak dzionek za dzionkiem coraz większy się robię,
Wkrótce na ekranie oglądniesz mnie sobie.
Zobaczysz mnie mamusiu, jak leżę cichutko
...i jak moje serduszko, bije mi szybciutko.
Kiedy będę już "duzi", zacznę ruszać się mamo,
a Ty będziesz przez brzuszek głaskać mnie co rano.
Będziesz mówić mi czule że jestem kochany
I przez Ciebie tak bardzo Już oczekiwany.
A gdy pierwszym krzykiem swoje przyjście zaznacze
Łzy radości i uśmiech Twe mamusiu zobacze.
I na piersi Twej legnę Byś utulić mnie mogła,
by ten moment w pamięci, na zawsze pozostał. :-)

Martula pamiętam, pamiętam :). Serduszko zobaczyłam w dniu jak dostałam tego 1 krwotoku 13.07. Ostatnie usg miałam w piątek 29.07 i dzidzia miała 18mm. Lekarz powiedział, że wszystko w normie, oprócz tych plamień, ale już jest ich coraz mniej :).

A ile Twoja dzidziula mierzy? Jak się czujesz?

asiiiek
Cudowna wiadomość :-), wielkie gratulacje !!!

iniiia
całe szczęście wszystko dobrze się skończyło, kobiety często mają krwiaka w ciąży i wtedy zalecane jest dużo odpoczywać ;-)

martula
zobaczysz że Tobie też szybko zleci i nim się obejrzysz a dzidzia będzie z Tobą :-)

eweli
piękny wierszyk :happy:

dodora
ja dzisiaj miałam wizytę i jestem zła, bo znowu nie miałam USG , ostatnie miałam w 33tc i robiłam prywatnie a teraz chodzę na NFZ i babka powiedziała że nie ma takiej potrzeby by robić USG :crazy:, a Ty robisz jeszcze ? Bo zastanawiam się czy nie iść prywatnie zrobić...........Miałam dzisiaj KTG, szyjka się skróciła do 1,5cm i mam rozwarcie na 1cm :biggrin2:, za tydzień kolejne KTG i mam nadzieję, że rozwarcie będzie już większe ;-), ginka powiedziała że za tydzień mogę już spokojnie rodzić. Daj znać jak u Ciebie po jutrzejszej wizycie

Iniia o jejku,ale miałaś niemiłe przejścia.Dobrze,że wszystko w porządku i Twoja dzidzia ma się dobrze.A mówili skąd ten krwiak się wziął? Ja na poczatku ciąży też miałam krwiaka,ale on szybko mi się wchłonął.
Eweli wierszyk cudowny,ja się wzruszyłam
Szarlotka faktycznie pogoda nie sprzyjała,aby w pełni wypocząć:-(ponoć sierpień ma byc ładniejszy
Wera moja koleżanka mi mówiła,ze niektórzy ginekolodzy nie chcą kobietom w ciąży robić za często usg,bo rzekomo może szkodzić dziecku,że niby te ultradzwięki mają jakiś negatywny wpływ:crazy:Rozmawiałam z wieloma koleżankami i każda jak była w ciązy to miała za każdym razem usg,wiec może tylko wąskie grono ginekologów tak myśli.

wera - o kurcze !!! ale newsy :):):) , zazdroszczę ci tego rozwarcia :tak: , ja wizyte mam jutro i myślę , ze dowiem się cos więcej . Jutro pierwsze KTG i ginek powiedział , ze będziemy '' ważyć i mierzyć '' dzieciaka . Może i mnie się fartnie i okaże się ,że szyjka już się szykuje :) . Jesli chodzi o usg dokładne to na takie już nie idę ale mnie lekarz robi co wizyta takie szybkie tzn. mierzy brzuszek , główkę i pokazuje i sprawdza serduszko . Ale fajnie , juz za kilka dni będziesz miała swojego szkraba....trzymam kciuki :)
iniia - o rany , jak dobrze , że już po wszystkim i rodzinka w komplecie , trzymam kciuki za was :)

Ostatnia edycja:
Kasia
mi ginka nie chce zrobić USG bo to z NFZ i żałują, a nie dlatego że to szkodzi :baffled:

Dodora
nie masz czego zazdrościć, bo może u Ciebie rozwarcie już większe, a tak poza tym to nawet z 2cm rozwarciem można chodzić i chodzić, więc wcale nie jest pewne, że nie przenoszę ciąży. Nie mogę się już doczekać następnego wtorku :-) Daj znać co u Was po wizycie

A tak w ogóle dziewczyny to ja się strasznie boję porodu, ja chyba nie zniosę tego bólu. Wczoraj jak ginka mnie badała, to tak mocno, że myślałam że z bólu zejdę z tego fotela ,i do dziś przez to plamię , a ona na to, że boli bo musi sprawdzić rozwarcie, a co to będzie za ból przy rozwarciu 7-10 cm to nawet nie chcę myśleć :sorry2:

reklama
Zobacz załącznik 378128Witajcie dziewczynki. Oto nasz synek w 22tc :tak:

Zobacz załącznik 378127A to moj brzucholek w 23tc ;-)

Wera86 juz niedlugo bedziesz mogla dzidziusia do serducha przytulic :tak:
Iniia ale sie narobilo.Dzieki Bogu jestescie cali i zdrowi,a maluszek ma sie dobrze.Ufff.....
Amanda witaj w naszym gronie:-)
Asiiek witaj w naszym gronie podwojna ciezaroweczko;-)

Do góry