reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jasny gwint idziecie na rekord .
Gratuluje .
Zdjecie zdjecie ciocia chce zdjecie
Filip.
Co prawda szpitalnie jeszcze i jakosciowo z komórki
1498050302-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
No ja wlasnie tez sie melduje...
Mialam cie nie gonic z wymiarami ale Filipek tez zaszalal... 4670 i 64 cm ;)
Urodzil sie sn wczoraj o 13:02.
Porod... No coz...
Ale szlo tez szybko i sprawniej chyba niz z pierwszym synem - o 8:00 3 cm rozwarcia, lekkie skurcze na ktg i podpieta kroplowka, okolo 10:30 odeszly wody i bylo 5 cm. No i sie zaczelo najgorsze - skurcze takie napierajace, rozciagajace szyjke, a na koniec jakies 6 czy 7 partych i spora pomoc poloznej i Filip sie pojawil ;)
Czujemy sie dobrze, chcielibysmy jutro do domku ale zobaczymy jakie beda jego wyniki krwi.
Poki co wzbudzamy sensacje tymi wymiarami u wszystkich ktorzy tu przychodza - polozna stwierdzila ze pracuje 5 lat ale takiego porodu z taka waga jeszcze nie odbierala ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje [emoji173]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny lista 10 niezbednych rzeczy ułatwiających nam zycie po poprodzie ?
Poprosze :)
Jaaaa 2 grubaski ponad 4 kg :* powodzenia
Przede wszyatkim: zapasy jedzenia w lodowce [emoji3] duuuzo nie żartuje. Teraz jestwm pewna ze w kolejnej ciąży zamroze ile sie da bo nie sposób na pocZatku gotować. A jeść się chceeee [emoji3]
Z rozka nie korzystalam chociaz mialam. Laktator mam taki i taki zdecydowanie efektywniejszy jest ręczny. Przynajmniej u mnie.
Duuuuzo pieluch tetrowych, muslinowych - mała bardzo ulewała. Tym samym płyny czy proszki do prania bo non stop jest sterta brudow. Ja na początek kupilam dwie butelki 150 ml bo nie wiedzialam czy uda się karmić piersia. Karmie wiec tyle zdecydowanie wystarczylo.
Podgrzrwacz do butelek przydal się na poczatku zanim mala nauczyla sie ssac z piersi i kiedy wychodzilam a m dawał jeść. Ale bez tez da się żyć bo mozna podgrzac w kąpieli wodnej [emoji3] oczywiście to wszystko jeśli karmi się piersia raczej nie ściąga.
Wkladki laktacyjne bo kapie po nogach to poki co tyle

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest! Urodził się o 3:27 w poniedziałek, z wagą 4740g i długością 53cm. Było ciężko, ale szybko poszło. Od godziny jesteśmy już w domu - wypisałam nas, bo miałam dość szpitala, szczególnie, że u nas nieziemskie upały.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i dziękuję za miłe słowa!
Zobacz załącznik 811654
Gratulacje o zdrówka dla was [emoji7]

Przede wszyatkim: zapasy jedzenia w lodowce [emoji3] duuuzo nie żartuje. Teraz jestwm pewna ze w kolejnej ciąży zamroze ile sie da bo nie sposób na pocZatku gotować. A jeść się chceeee [emoji3]
Z rozka nie korzystalam chociaz mialam. Laktator mam taki i taki zdecydowanie efektywniejszy jest ręczny. Przynajmniej u mnie.
Duuuuzo pieluch tetrowych, muslinowych - mała bardzo ulewała. Tym samym płyny czy proszki do prania bo non stop jest sterta brudow. Ja na początek kupilam dwie butelki 150 ml bo nie wiedzialam czy uda się karmić piersia. Karmie wiec tyle zdecydowanie wystarczylo.
Podgrzrwacz do butelek przydal się na poczatku zanim mala nauczyla sie ssac z piersi i kiedy wychodzilam a m dawał jeść. Ale bez tez da się żyć bo mozna podgrzac w kąpieli wodnej [emoji3] oczywiście to wszystko jeśli karmi się piersia raczej nie ściąga.
Wkladki laktacyjne bo kapie po nogach to poki co tyle

Zgadzam sie co do zapasow jedzenia [emoji16]
Jeszcze mi sie przypomniala: masc z lanolina na brodawki i takie plastikowe czy silikonowe oslonki na brodawki mi pomogly, zeby sie szybciej zagoily pierwsze podgryzienia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry