reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nic nie czuje. Aplikuje lutinus więc jeśli jakiś dyskomfort to związany z tym. Siku biegam dość czesto, Ale to chyba normalne w ciazy. Nawet nie wiem co to jest atybiogram. Jestem w UK. Powiedzieli mi tylko że zbadają mocz, Nawet nie wiedziałam że to posiew bedzie, A to przecież trzeba wykonać 'na czysto' i najlepiej z porannego moczu, prawds? A ja oddawalam przed 19, kilka godzin po przysznicu :/

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak powinna byc na czczo...rano...podmyta...srodkowy strumien...ja mialam nawet inny pojemnik ma mocz na posiew...

reklama
Z tego co piszesz to próbka rzeczywiście mogła zostać "zanieczyszczona". Mój gin po pobraniu materiału do ostatniego badania gdzie wyszły bakterie kazał mi jeszcze przyjść do niego, gdyż miał wątpliwości czy próbka nie została zanieczyszczona w trakcie pobierania i po kolejnym posiewie wyszło ok. Najlepiej byłoby badanie powtórzyć, ale nie wiem czy masz taką możliwość w UK. Antybiogram wskazuje na jaki antybiotyk wrażliwa jest wyhodowana bakteria, tak, by nie brać antybiotyku, który nie pomoże. Przy posiewie, jeżeli wyjdzie bakteria dołącza się zazwyczaj antybiogram.
A to mam to ! Właśnie się zastanawiałam po co te nazwy lekow pod wynikiem. Dziękuję bardzo za odpowiedź!

Właśnie mam problem z lekarzem bo u mnie nie ma dobrych do Białegostoku mam 150km i do Wawy 150km nie wiem gdzie iść bo 4 maja byłam na karowej i doktor i nie widziała ciazy bliźniaczej. Wczoraj pojechałam do mojego doktora do białego i od razu zauważył. U siebie nie chce rodzić tu jest tragedia. Co mi radzisz
Ja też lecze się w bialym. U Arciszewskich są raczej dobry lekarze. U kogo byłaś w Bialymsotku?

Kurczę nie wiem co robić czy chodzić do dr Piotra pierzynskiego co robił in vitro i dojeżdżać 150km szukać hoteli. Czy szukać kogoś w Warszawie i mieć tam gdzie przeczekać nawet
Pierzynski robił Ci in vitro ? Ja właśnie u niego byłam około 7 tc. Ma dobre opinie nawet wśród starszych lekarzy, Ale w poczekalni dowiedziałam się że nie robi prenatalnego usg to ręce mi opadly.

Pierzynski robił Ci in vitro ? Ja właśnie u niego byłam około 7 tc. Ma dobre opinie nawet wśród starszych lekarzy, Ale w poczekalni dowiedziałam się że nie robi prenatalnego usg to ręce mi opadly.

No nie robi ale kieruje do super profesora ja j7z się umowilam

Znalazłam w warszawie jest profesor Wielgos
On jest ze Starynkiewicza, w ogóle świetny szpital mimo,że warunki takie sobie ale personel mają pierwsza klasa. Bardzo polecam. W Warszawie tylko Karowa i Starynkiewicza są chyba III stopnia referencyjnosci (co jest bardzo ważne przy ciąży podwyższonego ryzyka). A Wielgoś jest tam kierownikiem. Moja znajoma prowadziła u niego ciaze,mówi że mega specjalista.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

On jest ze Starynkiewicza, w ogóle świetny szpital mimo,że warunki takie sobie ale personel mają pierwsza klasa. Bardzo polecam. W Warszawie tylko Karowa i Starynkiewicza są chyba III stopnia referencyjnosci (co jest bardzo ważne przy ciąży podwyższonego ryzyka). A Wielgoś jest tam kierownikiem. Moja znajoma prowadziła u niego ciaze,mówi że mega specjalista.

W Warszawie jest dużo szpitali III stopnia referencyjności. Poniżej lista:
Szpitale III stopień referencyjności woj. mazowieckie

1. SZPITAL KLINICZNY IM. KS. ANNY MAZOWIECKIEJ ODDZIAŁ GINEKOLOGII 00-315 Warszawa, Karowa 2 022 59 66 178

2. SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY IM. PROF. WITOLDA ORŁOWSKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO KSZTAŁCENIA PODYPLOMOWEGO W WARSZAWIE ODDZIAŁ KLINICZNY GINEKOLOGII I POŁOŻNICTWA 00-416 Warszawa, Czerniakowska 231 0 22 58 41 218

3. CENTRUM MEDYCZNE "ŻELAZNA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ODDZIAŁ POŁOŻNICZO-GINEKOLOGICZNY 01-004 Warszawa, Żelazna 90 /22/53-69-360
INSTYTUT MATKI I DZIECKA ODDZIAŁ GINEKOLOGICZNY 01-211 Warszawa, Kasprzaka 17 A 0223277018

4.SZPITAL BIELAŃSKI IM.KS.JERZEGO POPIEŁUSZKI SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ ODDZIAŁ GINEKOLOGICZNO-POŁOŻNICZY 01-809 Warszawa, Ul. Cegłowska 80 022 56-90-203

5. UNIWERSYTECKIE CENTRUM ZDROWIA KOBIETY I NOWORODKA WARSZAWSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO SP.Z O.O ODDZIAŁ POŁOŻNICZY 02-015 Warszawa, Pl. Sokratesa Starynkiewicza 1/3 22-502 14 60

6.MAZOWIECKI SZPITAL BRÓDNOWSKI W WARSZAWIE SP. Z O.O. ZESPÓŁ ODDZIAŁÓW GINEKOLOGICZNO-POŁOŻNICZYCH (ODDZIAŁ GINEKOLOGICZNO-POŁOŻNICZY) 03-242 Warszawa, Kondratowicza 8 223265818

dDdoradzcie mi dziewczyny co mam zrobić mam załatwiona doktor na karowej od ciąż mnogiej na NFZ. Ale nie wiem czy ona jest dobra do Wawy mam 150km. Nie wiem czy iść u siebie w mieście do lekarza prywatnie i tu rodzić czy jeździć do Wawy. Boję się ze nie zorze zdążę dojechać ze zacznie się dużo wczesniej

reklama

Tenbprofesor tylko prywatnie przyjmuje?

Do góry