reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Juliett222 Wow, ale zaskoczenie ! Teraz oby zdrowo do końca ciąży. Będziesz miała dwa jednakowe bobaski.
@rybka14 a Twoi chłopcy są identyczni? Inni mają problemy z rozpoznawaniem?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję bardzo też marzę aby wszystko dobrze się skończyło. Dziś cała noc nie mogłam spać przeżywam strasznie ta ciaze bliźniaczabliźniacze. Oby było wszystko ok.

reklama
@Juliett222 Wow, ale zaskoczenie ! Teraz oby zdrowo do końca ciąży. Będziesz miała dwa jednakowe bobaski.
@rybka14 a Twoi chłopcy są identyczni? Inni mają problemy z rozpoznawaniem?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Inni mają problem choć nie wszyscy ja widzę ze nie są jednakowi choć mają dużo cech identycznych myślę że im będą starsi tym bardziej będą podobni :)

Rybko a czy Ty miałaś test pappa?
Miałam prenatalne i pappa tez w sxpitalu 3 tyg ale moi chłopcy byli duzi 2030g i1960 g jak na ten tydzień i żadnych powikłań i problemów zdrowotnych choć dostali tylko jedna dawkę sterydu na płuca ze mną było gorzej ale to nie miało związku z ciaza bezpośrednio nie denerwuj się będzie dobrze ważne żebyś miała dobrego specjalistę od takich ciąż najlepiej perinatologa i ginekologa w jednym skad jesteś ?

I jeszcze jedno ile byłaś z dzieciaczkami w szpitalu po cc ?
Pamiętaj ze przy bliźniakach test pappa nie wychodzi dokładnie miarodajne mi razem z usg wyszło 1% ze może coś być nie drażylismy dalej bo po co i tak bym ciąży nie usunęła a cała ciążę się stresowala powiem ci z mojego doświadczenia ze ja postawiłam sobie zadanie ze musi być dobrze żadnych czarnych myśli dzieciom powiedziała ze mama je dla obu jednakowo i nic nie mają sobie podjadac może to głupie ale zadziałało miałam idealne wyniki cała ciążę a dxieci duże i zdrowe pomimo przedwczesnego porodu ale to też troszkę moja wina bo ja trochę się przeforsowalam także od 30 tyg dużo odpoczywaj i nic nie rób

Miałam prenatalne i pappa tez w sxpitalu 3 tyg ale moi chłopcy byli duzi 2030g i1960 g jak na ten tydzień i żadnych powikłań i problemów zdrowotnych choć dostali tylko jedna dawkę sterydu na płuca ze mną było gorzej ale to nie miało związku z ciaza bezpośrednio nie denerwuj się będzie dobrze ważne żebyś miała dobrego specjalistę od takich ciąż najlepiej perinatologa i ginekologa w jednym skad jesteś ?
Właśnie mam problem z lekarzem bo u mnie nie ma dobrych do Białegostoku mam 150km i do Wawy 150km nie wiem gdzie iść bo 4 maja byłam na karowej i doktor i nie widziała ciazy bliźniaczej. Wczoraj pojechałam do mojego doktora do białego i od razu zauważył. U siebie nie chce rodzić tu jest tragedia. Co mi radzisz

Pamiętaj ze przy bliźniakach test pappa nie wychodzi dokładnie miarodajne mi razem z usg wyszło 1% ze może coś być nie drażylismy dalej bo po co i tak bym ciąży nie usunęła a cała ciążę się stresowala powiem ci z mojego doświadczenia ze ja postawiłam sobie zadanie ze musi być dobrze żadnych czarnych myśli dzieciom powiedziała ze mama je dla obu jednakowo i nic nie mają sobie podjadac może to głupie ale zadziałało miałam idealne wyniki cała ciążę a dxieci duże i zdrowe pomimo przedwczesnego porodu ale to też troszkę moja wina bo ja trochę się przeforsowalam także od 30 tyg dużo odpoczywaj i nic nie rób
A i w Warszawie miałabym u kogo się zatrzymać bo męża rodzina tam jest.

Właśnie mam problem z lekarzem bo u mnie nie ma dobrych do Białegostoku mam 150km i do Wawy 150km nie wiem gdzie iść bo 4 maja byłam na karowej i doktor i nie widziała ciazy bliźniaczej. Wczoraj pojechałam do mojego doktora do białego i od razu zauważył. U siebie nie chce rodzić tu jest tragedia. Co mi radzisz
U mnie jest jeden specjalista drugi najlepszy jest w Gdańsku prof Preis najważniejsze jest żeby lekarz robił Ci usg z pomiarami bliźniaków co 2 tyg to bardzo ważne jeśli masz jedno łożysko a tak pewnie jest do tego który to tydzień bo druga ważna rzecz to przegroda między bliźniakami

reklama
U mnie jest jeden specjalista drugi najlepszy jest w Gdańsku prof Preis najważniejsze jest żeby lekarz robił Ci usg z pomiarami bliźniaków co 2 tyg to bardzo ważne jeśli masz jedno łożysko a tak pewnie jest do tego który to tydzień bo druga ważna rzecz to przegroda między bliźniakami
A Ty z kas jesteś? U mnie są dwuowodniowe jednokosmowkowe.

Do góry