reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Rozumiem w 100% :-) :) Lubię tutaj zaglądać, ponieważ Wasze doświadczenie, wymiana informacji b dużo mi dają. Ja teraz jestem na etapie urządzania pokoju dla dziecka , super sprawa.
Dzisiaj musiałam kupić stanik, wstałam rano i się nie zmieściłam do starego, tak z dnia na dzień, też tak mialyscie? Myślę sobie że w tym tempie to 30 kg przytyje :-) :)
Ja co miesiąc kupowałam nowy stanik i 16 kg na plusie z bliźniakami także spoko nie martw się :)

reklama
Do tej pory byłam przeświadczona, że najwięcej dzieci rodzi się na wiosnę, a ze statystyk wynika, że najwięcej rodzi się w lipcu:) A teraz jeszcze baby boom;)
Nie wiem jak z położnymi w tych szpitalach, które będą otwarte, ale w tym, w którym chciałam rodzić nie można było mieć swojej. Na razie te remonty pokrzyżowały mi trochę plany i jeszcze niczego nie wymyśliłam.

U mnie można pod warunkiem że dana położna pracuje w tym szpitalu.
Owszem to terminy urlopowe dlatego mam 3 kontakty do położonych oczywiście z polecenia dziewczyn które rodziły.

Co do stanikow objętość ta sama teraz wymieniam z miseczki C na D do karmienia kupiłam E

Ja w swoich stanikach chodziłam do końca, ale mnie niewiele cycki urosły (niestety :p) Dopiero teraz po ciąży widzę, że przytyłam i wiszą mi fałdki, o brzuchu nie wspomnę :/

Urządzanie pokoiku - super sprawa :) w sumie to ja dopiero teraz będę urządzać do końca, bo planujemy wyprowadzić dzieciaki z naszej sypialni ;)
Hehe ja też do końca w swoich stanikach :D i teraz tez w nich chodzę :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w swoich stanikach chodziłam do końca, ale mnie niewiele cycki urosły (niestety :p) Dopiero teraz po ciąży widzę, że przytyłam i wiszą mi fałdki, o brzuchu nie wspomnę :/

Urządzanie pokoiku - super sprawa :) w sumie to ja dopiero teraz będę urządzać do końca, bo planujemy wyprowadzić dzieciaki z naszej sypialni ;)
Co do pokoiku to prawda super sprawa :) i chyba większość z nas w podobnych kolorach urządzala :)

U mnie brzuszek do połowy 6 miesiaca nic i też z dnia na dzień nagle się pojawił. Za to już w 5 miesiącu poczułam jak mały mnie ciśnie na pęcherz przy kichaniu. Już się przeraziłam, że mam takie słabiutkie te mięśnie Kegla, ale jak wiem że kichne to jest oki gorzej z takim z zaskoczenia ;)

Ja jeszcze nie wiem, muszę się wybrać do szpitala, tylko nie wiem którego;) Spotkała mnie super niespodzianka - dowiedziałam się, że w terminie mojego porodu mają być zamknięte dwie porodówki we Wrocławiu, w tym ta, w której chciałam rodzić. Termin mam na 30 lipca, a przyjmować mają maksymalnie do 31 lipca. Druga ma być zamknięta przez drugą część lipca.
Nawet nie chcę myśleć jak będzie to wyglądało, jak będą dostępne tylko dwie porodówki. O porodzie rodzinnym mogę zapomnieć, a tym bardziej o udogodnieniach zmniejszających ból w trakcie porodu, czy też znieczuleniu.

A powiedz mi które szpitale wybrałaś we Wrocławiu. Bo ja chcę na klinikach, mam już upatrzonego dr do którego chodze

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) muszę jeszcze podjechać do szpitala i się dopytać czy trzeba mieć własne ciuszki. A powiedzcie , bo ostatnio wyszło że mój Michałek jest o tydzień do przodu i termin pasuje na 17.05. czy to znaczy wczesniejsze CC? Zapomniałam się dopytac dr, dopiero za tydzień prawdopodobnie ustalimy termin cc

reklama
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) muszę jeszcze podjechać do szpitala i się dopytać czy trzeba mieć własne ciuszki. A powiedzcie , bo ostatnio wyszło że mój Michałek jest o tydzień do przodu i termin pasuje na 17.05. czy to znaczy wczesniejsze CC? Zapomniałam się dopytac dr, dopiero za tydzień prawdopodobnie ustalimy termin cc
Nie ma znaczenia. U mnie było prawie 2 tyg do przodu, a termin cc był wyznaczony w 39tc. Tylko u mnie chciał wyjść wcześnie i w 37tc się urodzil

Do góry