Pierwsza procedurę miałam w uk a teraz w Warszawie . Niestety nie korzystam z usług Polskich ginekologów w uk bo za każdym razem jak byłam to donosiłam wrażenie ze tylko kasa sie liczy ale moje koleżanki chodzą do jakiejś kliniki na na sadbury town i sobie chwala.Dziekuje za dobre slowo. Jutro jadę jeszcze do lekarza z kliniki od Ivf ciekawe co on mi powie. Ja tez latam co chwilę ostatnio. A Ty przechodziłas procedurę w Pl czy Uk? Widziałam, że mieszkasz w Londynie. Masz może jakiegoś dobrego prywatnego gina tutaj? Ja znam fajnego nawet , ale przyjmuje na Croydon, a to ode mnie dwie godziny drogi. I mają tam taki malutki sprzecik do USG.. .
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Gratulacje !!!Witajcie dziewczyny na pewno juz wiecie ze Wiktor urodził się 5.04.2017.Jest słodki , przeuroczy i z każdą godzina się zmienia
Widzisz ja w ciazy z corcia po procedurze w uk było w miarę ok ale bez lekarza w pl i tak bym nie utrzymała ciazy. Tym razem kiedy mówię ze ivf w pl mówią prywatna terapia to kontynuuj leczenie prywatnie. Nawet nie zadzwonili i nie powtórzyli badań tsh a wyszły mi złe tu w uk. Jestem 19 tyg w ciazy a miałam 2 spotkania z położna (z których nic nie wynika bo to nie lekarz i ona nawet na badania krwi nie moze skierować ) i jednego usg w 13tyg . Lekarza nie widziałam Mam wizytę u lekarza 28kw . A miałam mieć kontrolowana ta krzepliwość krwi co miesiąc i tsh Tym razem jestem bardzo zawiedziona służba zdrowia w uk. Ale fajnie tobą sie zajęli odpowiednio. U mnie to wyglada tak ze gdyby nie leczenie w pl to bym dzieci nie miała . Aczkolwiek muszę dodać ze całe leczenie w pl prywatne i kosztowało kupę kasy i gdym zarabiaŁa złotówki to pewnie bym na to nie miała. A w uk mówimy o leczeniu państwowym wiec gdyby dziewczyny z Pl prowadziły ciąże państwowo to tez by pewnie miały mnóstwo zażaleń .To raczej bylo skierowanue do jogo
Jestes JuZ Po usg serduszka [emoji106][emoji110]?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A to ty miałaś transfer 2 zarodków ? W mojej rodzinie był przypadek ciazy trojaczki (jeden zarodek plus drugi podzielił sie na pół) . W 3 była juz akcja serca ale z czasem ten pojedynczy zdominował te bliźnięta . Nie było żadnego plamienia zarodki sie wchłonęły a trzecie urodziło sie piękne i zdrowe . Wiec nie martw sie na zapasW tym drugim nie ma tetna. Lekarz powiedział, że powinien się wchłonąć, że raczej nie ruszy już i nic z niego nie bedzie. Wchłonie się albo zostanie wydalony... mogą być plemienia, ale nie muszą i raczej nie powinien zaszkodzić temu zarodkowi z tetnem... Znowu wszystko na 'Chyba' albo na 'raczej' , a nic na 100%... [emoji22]
Jeśli chodzi o biustonosz w ciazy i do karmienia to kupiłam jeden elegancki i dwa bawełniane elastyczne . W praktyce ten elegancki wylądował w koszu bo kiedy piersi nabierały on cisną po karmieniu za duży Bawełniane rewalacja dopasowawywaly sie na każdym etapie .
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Jogo dlatego napisalam ze w Uk wazne tez jest szczescie na kogo I gdzie Sie trafi , z drugiej str laz tam pytaj o tsh ,wierc dziure az zrobia!leksrza w calej ciazy to widzialam 3 razy [emoji33]to normalka tutaj ..
Aniach gratulacje wiec !!
Kolezanka jest w ciazy w pl z ciaza blizniacza byla dwa tyg temu Po czym zaczela plamic,usg ;jeden obumarl niestety ,drugi bardzo silny
Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Aniach gratulacje wiec !!
Kolezanka jest w ciazy w pl z ciaza blizniacza byla dwa tyg temu Po czym zaczela plamic,usg ;jeden obumarl niestety ,drugi bardzo silny
AniaCh83
Fanka BB :)
Tak, miałam crio dwóch zarodkow. Strasznie się boje. Dodatkowy stres to To, że we środę wracam do UK , a tam tak jak napisałaś wyżej.. . Do 13 tyg będę czekać na USG, liczę że jak powiem syt w GP to chociaż będę miała to usg w 11tyg , a nie jak ostatnio w ostatnim możliwym dniu na prenatalne. Wtedy przeziernosc była za duża, na drugi dzień miałam biopsje kosmowki, a po kilku dniach echo serca plodu w UCLH u bardzo znanego Pana Freda Ushakova, ale echa nie było, bo serduszko już nie biło... 'zaprosił' mnie jednak do siebie w następnej ciąży, mam nadzieję, że uda mi się do niego dostać. Póki co, za 3tyg pójdę do polskiego gina, u którego już byłam, ale w poniedziałek polecę sprawdzić jeszcze to tętno pierwszego zarodka, póki jestem w Pl.A to ty miałaś transfer 2 zarodków ? W mojej rodzinie był przypadek ciazy trojaczki (jeden zarodek plus drugi podzielił sie na pół) . W 3 była juz akcja serca ale z czasem ten pojedynczy zdominował te bliźnięta . Nie było żadnego plamienia zarodki sie wchłonęły a trzecie urodziło sie piękne i zdrowe . Wiec nie martw sie na zapas
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Biustonosz wiekszy I bez fizban [emoji106]
AniaCh83
Fanka BB :)
Jogo, a to była ciąża z ivf czy naturalna ? Mniej więcej w którym tygodniu się wchłonely?A to ty miałaś transfer 2 zarodków ? W mojej rodzinie był przypadek ciazy trojaczki (jeden zarodek plus drugi podzielił sie na pół) . W 3 była juz akcja serca ale z czasem ten pojedynczy zdominował te bliźnięta . Nie było żadnego plamienia zarodki sie wchłonęły a trzecie urodziło sie piękne i zdrowe . Wiec nie martw sie na zapas
reklama
Kochana gratuluję!jesteś w ciąży i napewno wszystko dobrze się zakończy. Ja również miałam podane dwa zarodki i oba się pokazały na usg niestety jeden się wchlonął a drugi właśnie ssie moją pierśczasem tak się dzieje że słabszy nie daje rady ale ten jeden już niedługo będzie tulił się do Ciebie. Jestem tego pewnaJogo, a to była ciąża z ivf czy naturalna ? Mniej więcej w którym tygodniu się wchłonely?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom