reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pozdrawiam i milego dnia!

chcemy juz wiosny i słońca!!!
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Ja także życzę miłego dnia wszystkim ciężarówkom. Mój mąż właśnie odśnieżył chodnik, podjazd, ulicę przed domem i ustawił ścianę śniegową :-)

u mnie słoneczko się przedziera na dworze +6 stopni a po śniegu już prawie nie ma śladu chociaż wczoraj wieczorem mocno sypało:-D

Witajcie, u mnie też cieplutko +7 ale śnieg leży, znaczy się topnieje i jest chlapa. Zaczęłam tak czytać te fora i nie wiem czy maleństwo nie jest za małe. Normalnie powinnam mieć tydzień i dzień ten co w stopce, jak byłam na wizycie to lekarz liczył od transferu i wyszło, że o dwa dni ciąża młodsza. Teraz patrze na usg i policzyło wzrostem na jeszcze młodszą o dwa dni:-( Wczoraj niby 9 tydz i 2 dzień. Lekarz powiedział, że wszystko w normie, ale czy to nie dziwne, że co usg to ciąża młodsza???

To tak samo można się martwić, że ciąża starsza. A co tu mówić o różnicy między dziećmi jak się ma bliźniaki. Spokojnie. Po prostu miałaś później zagnieżdżenie. Jeśli gin mówi, że wszystko ok to znaczy, że ok. Chyba że nie masz zaufania do swojego gina. Jeśli nie to idź do innego ale wg mnie to nie jest powód do paniki. Patrzy się też stosunek wielkości pęcherza płodowego do wielkości dzidzi. Jeśli ta proporcja jest w normie to na prawdę nie ma co się martwić.

Sony ty się nie martw na zapas.... jeszcze nie raz ci wyjdzie że maluch jest 4-5 dni do przodu albo do tyłu... przecież normy są uśrednione... dzieci nie rodzą się wszystkie co do cm.... jak lekarz mówi że ok to trzeba mu wierzyć...

właśnie słyszałam w radiu że dziś jest Międzynarodowy dzień szczęścia i chyba z tej okazji ludzie są jacyś bardziej życzliwi...
wpadam rano na pocztę bo chciałam nadać małą paczkę a tam kolejka na 10 osób.... no nic grzecznie staje z tyłu i czekam a przede mną młoda dziewczyna z dzieckiem i na cały głos mówi "Pani jest w ciąży to proszę do przodu bez kolejki..." ja zdezorientowana czekam na reakcję innych a tu reszta z uśmiechem na ustach mówi..."prosimy do przodu" no i tak udało mi się załatwić sprawę w 2 minutki ale w szoku to do teraz jestem że jeszcze się coś takiego zdarza....:szok::-D

Dorex gratuluje sytuacji. Takich to ze świecą szukać. Ale to dlatego, że dziewczyna z dzieckiem to wiedziała co możesz czuć.

A u mnie desz pada od samego rana, pogoda zacheca do spedzenia calego dnia w lozku z ksiazka a ja musze do pracy :(.

Sony nie martw sie, mi tez po usg wyszlo inaczej niz po dacie transferu. W koncu dzieci, ktore sie rodza tez sa roznej wielkosci i wagi. To usrednione normy, najwazniejsze, ze sie rozwija i jest wszystko ok.

A ja mialam dzis spotkanie z polozna, wszyskie wyniki krwi mam w normie. Brzuch zmierzony cm krawieckim, na tym etapie ciazy mieszcze sie w normie, ale w gornej granicy. Po ciazy pewnie bedzie spora opnka. Dostalam ulotki do szkoly rodzenia, opieki nad niemowlakiem i karmienia piersia.

Milego dnia ide szykowac sie do pracy.

reklama
sony staraj sie tym nie martwic, u mnie wyszlo wczoraj, ze dzidzius o tydzien za duzy liczac od dnia transferu, a na wczesniejszym innym sprzecie byla jakby dwa dni do tylu, wiec to tak chyba jest. Ja sobie to tlumacze, ze jak duzo odpoczywam to dzidzius szybciej rosnie:)

Do góry