reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój brzuszek już dość mocno widać, na szczęście na wadze ani grama więcej, ważę tyle samo ile przed transferem. Ciekawe jak tam mój Sebastianek się ma?

reklama
Madzielanek, właśnie zaczełam czytać na internecie o tym estrofenie i się przeraziłam :-( Jeny dlaczego mój lekarz karze mi go nadal brać :-( Sama przecież nie odstawie, a bede u niego dopiero za 6 dni.. Chyba by się nie pomylił???

Aduś mój lekarz też powiedział, że nie wolno długo brać i kazał mi odstawić estrofem i metypred. Niektóre dziewczyny miały jeszcze wcześniej odstawione te leki.

Aduś mi estrofem już na poprzedniej wizycie dr kazała brać po pół tabletki, a od ostatniej wizyty w ogóle, zostały mi dwie całe paczki tego. Ale cieszę się,że nie muszę tego brać, szczególnie jak musiałam dzielić tę tabletkę na pół, a na środowej wizycie dr jak tylko o leki spytał to powiedział coś w stylu: estrofemu już pani nie bierze? Z jakiegoś powodu musisz to brać, a dr na pewno nie narażałby dzidziulka

Misia to dobra wiadomość,że możesz zajadać się słodyczami :-) ja to się trochę boje, bo ostatnio, tzn to było w okolicach świąt jak robiłam cukier i wyszło mi 101, ale obie doktorki ) moja i anastazjolog) powiedziały,że pewnie się słodyczy najadłam z okazji świąt, faktycznie dużo wtedy jadłam słodkiego... moja babcia miała cukrzycę :-(

Mi lekarz kazal odstawic estrofen pod koniec dziewiatego tyg, luteine tez mi kazal odstawic ale w 12stym i zmniejszyc ilisc duphastonu do jednej tabletki dziennie. Madzialenak a jakie jeszcze leki bierzesz?Adus genetyczne mialam we wroclawiu, tutaj usg robia w 18 stym tyg dopiero. Moze skontaktuj sie w sprawie estrofenu z lekarzem, ile tabletek bierzesz?

Madzielanek to imię już wybrane :tak: fajne!!! A w któym tc ty odstawilas estrofem? ja bede u mojego lekarza na genetycznym w 12,5 tc to wtedy go napewno wypytam i moze odstawie ten estrofem chociaz jak sie zgodzi ... chyba nie bedzie to późno? sama nie odstawie.. Znów nie wiem co robić :-( Jak nie urok to....:baffled:
Aisha z Twoją córeczką napewno wszystko ok.. to był pewnie falszywy alarm.. Trzymam kciuki za Twoją wizyte!

Madzielanek to imię już wybrane :tak: fajne!!! A w któym tc ty odstawilas estrofem? ja bede u mojego lekarza na genetycznym w 12,5 tc to wtedy go napewno wypytam i moze odstawie ten estrofem chociaz jak sie zgodzi ... chyba nie bedzie to późno? sama nie odstawie.. Znów nie wiem co robić :-( Jak nie urok to....:baffled:
Aisha z Twoją córeczką napewno wszystko ok.. to był pewnie falszywy alarm.. Trzymam kciuki za Twoją wizyte!

Mąż wybrał imię :-), Aduś estrofem i encorton odstawiłam w 11t 1d

Nasz ginekolog to androlog - on kazał nam odstawić estrofem w trosce o rozwój dziecka, gdyby okazało się, że jest facecikiem.
Madzia - gratuluję postępów.
Aisha -serdecznie Ci współczuję. Przez dwa dni próbowałam jeść jak rzy cukrzycy i to było ponad moje siły.

reklama
Do góry