reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic monitor oddechu czy nie. Bo w sumie lozeczko bede miala w supialni a sypialnie mam na pietrze. A w dzien bedzis ze mna na dole lezal albo w kolysce albo w wozku.
Wiec juz sama nie wiem

reklama
Tak bylam...ja to mam pecha do lekarzy...przepisala mi leki i rentgen pluc...ja tak mysle i mysle i mowie do niej a czy ja w ciazy to moge rentgen pluc? A ona o boze dobrze ze pani mi przypomniala bo ja zapomnialam. A w karcie w ostatniej wizycie ma napisane. Rtg napewno by mi nie zrobili ale pytam sie jakie skutki tych leków by byly...a ona...tylko skurcze macicy...ekstra lekarka. Wyszlam jak weszlam. Kaszel nadal mam.
Potem zajrzalam do ciuchow...i kupilam pierwsza rzecz...pajacyk i kuzwa baba przy kasie do mnie zebym sie nie zdziwila ze cos sie stanie mojemu dziecku bo tak wczesnie kupuje...kupilam dalam mamie i narazie nie chce go widziec...nastraszyla mnie...jezu jacy dziwni sa ludzie...
Nie słuchaj, bzdura jakaś! Idiotyczne zabobony :-\ Dziecko nie widzi, że coś mu kupiłaś. Ja bym po tej babie pojechała - sprawiłoby mi dzika przyjemność w takiej sytuacji :)
Co do kaszlu- może jakieś inhalacje? Tylko sprawdź czy w ciąży można.

A ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic monitor oddechu czy nie. Bo w sumie lozeczko bede miala w supialni a sypialnie mam na pietrze. A w dzien bedzis ze mna na dole lezal albo w kolysce albo w wozku.
Wiec juz sama nie wiem
Husann, ja sypialnie mam obok salonu i o ile mieszkanie jest małe i z każdego pomieszczenia będę małego słyszeć, o tyle ewentualnego braku oddechu nie usłyszę nigdy. Zdecydowaliśmy, że nie kupujemy niani, bo tu się nie sprawdzi, najwyżej dokupimy, gdy się przeprowadzimy do domu, ale monitor kupimy na pewno. Dla własnego spokoju.

Tak bylam...ja to mam pecha do lekarzy...przepisala mi leki i rentgen pluc...ja tak mysle i mysle i mowie do niej a czy ja w ciazy to moge rentgen pluc? A ona o boze dobrze ze pani mi przypomniala bo ja zapomnialam. A w karcie w ostatniej wizycie ma napisane. Rtg napewno by mi nie zrobili ale pytam sie jakie skutki tych leków by byly...a ona...tylko skurcze macicy...ekstra lekarka. Wyszlam jak weszlam. Kaszel nadal mam.
Potem zajrzalam do ciuchow...i kupilam pierwsza rzecz...pajacyk i kuzwa baba przy kasie do mnie zebym sie nie zdziwila ze cos sie stanie mojemu dziecku bo tak wczesnie kupuje...kupilam dalam mamie i narazie nie chce go widziec...nastraszyla mnie...jezu jacy dziwni sa ludzie...
Daj spokój, nie ma co się przejmować głupia baba! Ludzie są mega dziwni! Ale uwierz mi że żadne śpioszki nie mają takiej mocy by zaszkodzić dzidziusiowi :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to wygrzebalam
fc398aa42384399fcfd9c64bb7ea31b4.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha 2-3 śpioszki to w ciągu jednego dnia można użyć a nawet więcej bo dziecku się uleje, wyleje z pieluszki itp
2-3 sztuki to ja przy każdych zakupach kupowałam ;-)

Husann, ja sypialnie mam obok salonu i o ile mieszkanie jest małe i z każdego pomieszczenia będę małego słyszeć, o tyle ewentualnego braku oddechu nie usłyszę nigdy. Zdecydowaliśmy, że nie kupujemy niani, bo tu się nie sprawdzi, najwyżej dokupimy, gdy się przeprowadzimy do domu, ale monitor kupimy na pewno. Dla własnego spokoju.
Popieram! Braku oddechu nie da się ani usłyszeć ani przewidzieć dlatego ja monitor mam
Wiadomo że i tak będę czujna bo to tylko maszyna i może zawieść ale i tak będę spokojniejsza

reklama
Do góry