reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moje dziecko kiedy klade sie wieczorem pobaraszkuje kilka minut i śpi i to samo rano, ja się budzę, mija kilka minut i dopiero zaczyna się kopanie :) liczę na to ze tak samo będzie przesypiała noce juz na zewnątrz:) za to mnie wykańcza wstawanie do toalety, to jest dosłownie kilkanaście razy, mój ostatni rekord to 9 razy w ciągu 40 minut :/ do tego bardzo bolą biodra i nogi od spania na bokach plus zaczęły bolec dłonie.

reklama
Moje dziecko kiedy klade sie wieczorem pobaraszkuje kilka minut i śpi i to samo rano, ja się budzę, mija kilka minut i dopiero zaczyna się kopanie :) liczę na to ze tak samo będzie przesypiała noce juz na zewnątrz:) za to mnie wykańcza wstawanie do toalety, to jest dosłownie kilkanaście razy, mój ostatni rekord to 9 razy w ciągu 40 minut :/ do tego bardzo bolą biodra i nogi od spania na bokach plus zaczęły bolec dłonie.
Moje tez spia ze mną chociaż. Dzisiaj obudzila je spadająca deska i któraś podskoczyla do góry :) wstaje czasem co pół. H czasem nie zdarze ponownie usnac i wstaje ale i tak jest lepiej jak mają główkę w pecherzu niż jak miały nóżki. Biodra i spojenie łonowe boli co kilka dni a pachwiny czasem tak ze musze podnieść nogę rękami żeby wysiąść x samochodu. Co do boli rąk to od jakoś 3 tyg moze więcej mam straszne bóle w stawach palców dłoni. O otwarciu butelki mogę zapomnieć a czasem nawet jest problem by odkręcić juz raz odkrecona

Podobno rytm jaki maluch ma w brzuszku przekłada się na życie poza nim także wygląda na to że będziesz miała grzeczne dziecko :D
Mój synuś też do tej pory był grzeczny, nawet skarżyłam się lekarce że jest taki spokojny, że się martwię ale od kilku dni przechodzi samego siebie :ptak kopie, tak się rozpycha że mam momentami dość
Co do bólu nóg też mam niestety, takie promieniowanie jak podczas silnego bólu okresowego ale ręce dzięki Bogu ok ;)choć musiałam zdjąć obrączke bo bałam się że któregoś razu już nie dam rady tak mi palce spuchły :o

No to mnie katar od wczoraj trzyma :(
A co do puchniecia palców to u mnie jeszcze się nie zdarzyło. Jak palce były chude to są bo obrączka luźno leży :p

Jak dobrze Was poczytac, uspokajam sie ze nie jestem sama z moimi bolaczkami. Tez mnie bola nogi, takie promieniowanie. Dlonie nad ranem sa niesprawne, ze ciezko zlapac telefon(ale to akurat mialam przed ciaza) pierscionki juz sciaglam. A dzis rano przy wstawaniu jeszcze zawroty glowy mialam.

Tak mam detektor tetna. Kupilam sonoline b na allegro najtańszy kolo 250 zł da się znaleźć :)
Link do: Detektor do domu - Sonoline B
Zależy jak do tego podejdziesz. Ja nigdy z tego powodu nie jechalam na ip jak nie można znalezc. Ale zawsze w końcu znalazłam to nie jest trudne. W szpitalu miałam detektor 3 razy dziemnie i babki miały problem z szukaniem nie wiem czemu. Pierwszy raz szukał mąż. Bo ja się stresowałam. Potem sama szukałam a kilka razy tez mąż jak mmam jakieś problem dłuższy ze znalezieniem. Ale używam od 16 tc i nie było tak ze nie ma tętna. Mi się bardzo przydał gdy np wyjechałam czy czekałam na wizytę dłużej niż 2 tygodnie. Jesteś dużo spokojniejsza. Jak się nie czuje ruchów jeszvze to tez nie wiesz na czym stoisz. Jak czujesz ruchy przy blizniakach to nie wiesz czy to jedno czy oba kopia to czasem zdarza mi się sprawdzić. Sprawdzałam w skrajnych tez przypadkach np pp pogrzebie gdy wiadomo stres mnie rozwalił czy po jakiś większych nerwach. Jeżeli podejdziesz do tego z głową nie jak roztrzepana panikara :D to polecam :)
Dziękuję, właśnie ten wstępnie wybrałam, bo miał bardzo pozytywne opinie :)

A propos pierwszych ruchów - kiedy zaczęłyście je czuć? W teorii podobno między 16-22 tc, a jak to jest w praktyce?

A propos pierwszych ruchów - kiedy zaczęłyście je czuć? W teorii podobno między 16-22 tc, a jak to jest w praktyce?
Ja poczułam pierwsze puknięcie od środka w 18 tyg, ale mam od początku łożysko na przedniej ścianie, a przez to ruchy czuje się później

Ja 19 tc takie bardziej świadome. W 17 tc skyszalam na detektorze ze kopia i wtedy delikatnie czulam ale aby ze abyyyy

reklama
Jak dobrze Was poczytac, uspokajam sie ze nie jestem sama z moimi bolaczkami. Tez mnie bola nogi, takie promieniowanie. Dlonie nad ranem sa niesprawne, ze ciezko zlapac telefon(ale to akurat mialam przed ciaza) pierscionki juz sciaglam. A dzis rano przy wstawaniu jeszcze zawroty glowy mialam.
Jeszcze lepiej by było gdyby nas nic nie bolało :D

Do góry