reklama
G
Gość
Gość
Dziewczyny, cisza tu straszna. Rozruszam Was troche[emoji12]
Powiedzcie jakie pampersy kupujecie do szpitala i ile sztuk? Wiem ze na poczatek te najmniejsze, ale ich jest chyba kilka rodzaji.
Ile tych malych kupic i jakie dokladnie.
I po malych jakie mam potem kupowac, jaki rodzaj, bo tez sa chyba rozne.
I co kupujecie do podmywania sie po porodzie? Zel do higieny intymnej czy szare mydlo? I czy ten tantum rosa tez? Jesli tak to czy do podmywania czy do irygacji tez?
Naprawde tego nie wiem[emoji54]
A i jeszcze! Jaki termometr, ale sprawdzony, bo w domu mam 2
i kazdy mierzy po swojemu.
I jeszcze do noska, ten katarek czy co??? Bo katarek ponoc sie nie sprawdza.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedzcie jakie pampersy kupujecie do szpitala i ile sztuk? Wiem ze na poczatek te najmniejsze, ale ich jest chyba kilka rodzaji.
I co kupujecie do podmywania sie po porodzie? Zel do higieny intymnej czy szare mydlo? I czy ten tantum rosa tez? Jesli tak to czy do podmywania czy do irygacji tez?
G
Gość
Gość
Ja kupilam, dobra duszyczka mi polecila[emoji4]Kremu narazie nie kupuje, nie zakładam że będzie mi potrzebny a jeśli będzie to przecież 24h/dobę apteki są otwarte
Wole miec niz w swieta mam latac po aptekach.
katharina203
Fanka BB :)
A my jestesmy bardzo ciekawe jak go urzadzisz...niech juz ci sie ten remont konczySiedzę i patrzę na wczorajsze zakupy i gęba mi się sama śmieje
Ja już chcę urządzać kącik młodego!!!
lile
Strawbelka - malych pampersow (chyba jedynki?) jedna paczke. Potem dokupisz, ambez sensu robic zapas jakby np mialy uczulic - a to sie zdarza (moj mial tylek z azbestu, ale spory procent noworodow jest wrazliwa). Po porodzie - jesli bedziesz rodzic naturalnie to polecaja tantum - mnie uczulil. Do nosa jakis aspirator, ja kupie te na odkurzacz, nie trzeba sie tyle bawic ;-), termometr my mamy douszny brauna i jest super, ale dobra opcja jest szybko mierzacy temp termometr do zadka.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kupuję Pampers najmniejsze czyli 1 jedną dużą paczkę do domu, jedną małą zabieram do szpitala bo drugą dostanę po porodzieDziewczyny, cisza tu straszna. Rozruszam Was troche[emoji12]
Później będę kupować pampersy nr 2
Żel do higieny ten sam który używam teraz, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i pologu,musi być ten sam żeby nie uczulil nagle innym preparat
Tantum Rosa mam stale w domu więc gdyby była potrzeba użyje
Termometr kup zblizeniowy, najlepszy dla noworodka i tutaj nie oszczędzaj, warto wybrać dobry
No i aspirator do noska,z wymiennymi końcówkami
G
Gość
Gość
A jedna paczka, tzn. ile bo sa rozne paczki[emoji6]Strawbelka - malych pampersow (chyba jedynki?) jedna paczke. Potem dokupisz, ambez sensu robic zapas jakby np mialy uczulic - a to sie zdarza (moj mial tylek z azbestu, ale spory procent noworodow jest wrazliwa). Po porodzie - jesli bedziesz rodzic naturalnie to polecaja tantum - mnie uczulil. Do nosa jakis aspirator, ja kupie te na odkurzacz, nie trzeba sie tyle bawic ;-), termometr my mamy douszny brauna i jest super, ale dobra opcja jest szybko mierzacy temp termometr do zadka.
No i te zielone, czy te takie jasne?
lile
Ktore wolisz. Te jasne delikatniejsze chyba? Ale jedne i drugie ok. Mozesz kupic jedna paczke takich i takich i wziac po troche z kazdego. Ale zapasow nie rob bo z jedynek bardzo szybko sie wyrasta.. u nas np po jedynkach od razu trojki, dwojek mialam dwie paczki i oddalam :-)
reklama
G
Gość
Gość
Tequila tos mi polecila termometr i aspirator do noska[emoji12]Ja kupuję Pampers najmniejsze czyli 1 jedną dużą paczkę do domu, jedną małą zabieram do szpitala bo drugą dostanę po porodzie
Później będę kupować pampersy nr 2
Żel do higieny ten sam który używam teraz, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i pologu,musi być ten sam żeby nie uczulil nagle innym preparat
Tantum Rosa mam stale w domu więc gdyby była potrzeba użyje
Termometr kup zblizeniowy, najlepszy dla noworodka i tutaj nie oszczędzaj, warto wybrać dobry
No i aspirator do noska,z wymiennymi końcówkami
Ja wlasnie pytam zeby ktos polecil sprawdzony i pewny, nie chce kolejnego bubla. A tyle tego na rynku ze nie wiadomo co kupowac[emoji6]
Iile, a ten katarek na odkurzacz to krzywdy noworodkowi nie zrobi??? Moj odkurzacz tak ciagnie ze dywan mi podnosi do gory i strasznie glosny jest.
Boje sie tych na odkurzacz. Jest cos rownie dobrego innego???