reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny, cisza tu straszna. Rozruszam Was troche[emoji12]

Powiedzcie jakie pampersy kupujecie do szpitala i ile sztuk? Wiem ze na poczatek te najmniejsze, ale ich jest chyba kilka rodzaji.
Ile tych malych kupic i jakie dokladnie.
I po malych jakie mam potem kupowac, jaki rodzaj, bo tez sa chyba rozne.
I co kupujecie do podmywania sie po porodzie? Zel do higieny intymnej czy szare mydlo? I czy ten tantum rosa tez? Jesli tak to czy do podmywania czy do irygacji tez?

Naprawde tego nie wiem[emoji54]

A i jeszcze! Jaki termometr, ale sprawdzony, bo w domu mam 2
i kazdy mierzy po swojemu.

I jeszcze do noska, ten katarek czy co??? Bo katarek ponoc sie nie sprawdza.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelka - malych pampersow (chyba jedynki?) jedna paczke. Potem dokupisz, ambez sensu robic zapas jakby np mialy uczulic - a to sie zdarza (moj mial tylek z azbestu, ale spory procent noworodow jest wrazliwa). Po porodzie - jesli bedziesz rodzic naturalnie to polecaja tantum - mnie uczulil. Do nosa jakis aspirator, ja kupie te na odkurzacz, nie trzeba sie tyle bawic ;-), termometr my mamy douszny brauna i jest super, ale dobra opcja jest szybko mierzacy temp termometr do zadka.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, cisza tu straszna. Rozruszam Was troche[emoji12]

Powiedzcie jakie pampersy kupujecie do szpitala i ile sztuk? Wiem ze na poczatek te najmniejsze, ale ich jest chyba kilka rodzaji.
Ile tych malych kupic i jakie dokladnie.
I po malych jakie mam potem kupowac, jaki rodzaj, bo tez sa chyba rozne.
I co kupujecie do podmywania sie po porodzie? Zel do higieny intymnej czy szare mydlo? I czy ten tantum rosa tez? Jesli tak to czy do podmywania czy do irygacji tez?

Naprawde tego nie wiem[emoji54]

A i jeszcze! Jaki termometr, ale sprawdzony, bo w domu mam 2
i kazdy mierzy po swojemu.

I jeszcze do noska, ten katarek czy co??? Bo katarek ponoc sie nie sprawdza.

Ja kupuję Pampers najmniejsze czyli 1 jedną dużą paczkę do domu, jedną małą zabieram do szpitala bo drugą dostanę po porodzie
Później będę kupować pampersy nr 2
Żel do higieny ten sam który używam teraz, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i pologu,musi być ten sam żeby nie uczulil nagle innym preparat
Tantum Rosa mam stale w domu więc gdyby była potrzeba użyje
Termometr kup zblizeniowy, najlepszy dla noworodka i tutaj nie oszczędzaj, warto wybrać dobry
No i aspirator do noska,z wymiennymi końcówkami

Strawbelka - malych pampersow (chyba jedynki?) jedna paczke. Potem dokupisz, ambez sensu robic zapas jakby np mialy uczulic - a to sie zdarza (moj mial tylek z azbestu, ale spory procent noworodow jest wrazliwa). Po porodzie - jesli bedziesz rodzic naturalnie to polecaja tantum - mnie uczulil. Do nosa jakis aspirator, ja kupie te na odkurzacz, nie trzeba sie tyle bawic ;-), termometr my mamy douszny brauna i jest super, ale dobra opcja jest szybko mierzacy temp termometr do zadka.

A jedna paczka, tzn. ile bo sa rozne paczki[emoji6]
No i te zielone, czy te takie jasne?

Ktore wolisz. Te jasne delikatniejsze chyba? Ale jedne i drugie ok. Mozesz kupic jedna paczke takich i takich i wziac po troche z kazdego. Ale zapasow nie rob bo z jedynek bardzo szybko sie wyrasta.. u nas np po jedynkach od razu trojki, dwojek mialam dwie paczki i oddalam :-)

reklama
Ja kupuję Pampers najmniejsze czyli 1 jedną dużą paczkę do domu, jedną małą zabieram do szpitala bo drugą dostanę po porodzie
Później będę kupować pampersy nr 2
Żel do higieny ten sam który używam teraz, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i pologu,musi być ten sam żeby nie uczulil nagle innym preparat
Tantum Rosa mam stale w domu więc gdyby była potrzeba użyje
Termometr kup zblizeniowy, najlepszy dla noworodka i tutaj nie oszczędzaj, warto wybrać dobry
No i aspirator do noska,z wymiennymi końcówkami
Tequila tos mi polecila termometr i aspirator do noska[emoji12]
Ja wlasnie pytam zeby ktos polecil sprawdzony i pewny, nie chce kolejnego bubla. A tyle tego na rynku ze nie wiadomo co kupowac[emoji6]

Iile, a ten katarek na odkurzacz to krzywdy noworodkowi nie zrobi??? Moj odkurzacz tak ciagnie ze dywan mi podnosi do gory i strasznie glosny jest.
Boje sie tych na odkurzacz. Jest cos rownie dobrego innego???

Do góry