reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sznurki nie martw się, komputer to tylko maszyna, jutro dr na pewno Cię uspokoi, bo z pewnością jest wszystko dobrze

reklama
Sznurki - a może pojedź do Sarapa? Tam jest najlepszy sprzęt w Bydgoszczy i oni robią przynajmniej dla dwójki interpretację wyników krwi. Ja konsultuję się z dr Świeciak, bo się znamy i jej ufam. To dobry genetyk i z dużą wiedzą.

Kurczę - dotrwałam do 22 tyg. !!! Jeszcze tydzień i będą ratowali Maleństwo.
Dziś w nocy jakoś tak się przeciągnęłam i brzuch mnie teraz pobolewa, mam nadzieję, że nic z łożyskiem.
Jak rano się dziś odezwałąm - natychmiast dostałam kopniaczka. Tak jakby Mała powiedziała "dzień dobry".

Sznurki dokładnie tak jest jak dziewczyny pisza, różne USG, czasem dzidzia odwróci się inaczej i już pomiary inne. Skonsultujesz, bedziesz wiedziec na czym stoisz. Te badania są z kolei takie, że nie dają 100% pewności, że maluch jest zdrowy, ani nie dają gwarancji, szczególnie przy tylko lekkich anomaliach, że jest chory. Mam znajomą, która nie mogła wytrzymać i zrobiła amniopunkcję, której bardzo się bała, ale wszystko się udało i wyniki też wyszły jej dobre. Czekamy na wieści, jak u lekarza i jak Twoje decyzje. Głowa do góry.

sznurki....na pewno wszystko bedzie dobrze! ja tam nie wierze w te pappy wszystkie...juz nie raz poznalam "przypadek" kobiety, ktorej pappa wyszlo gorzej a dzidzia zdrowiutka! :tak: czekamy na relacje od innego lekarza

Jak wiecie (bo pisałam) mamy już wybrane łóżeczko.... dziś miałam zamówić ale jakoś się boję. Nie wiem skąd mi się to wzięło (obawy połówkowe?) bo już kupiłam kilka ubranek, wanienkę, przewijak... a tu coś mnie zastopowało przy łóżeczku. Eh... te nasze emocje.
Coleta - mam dokładnie to samo - łóżeczko mam wybrane od ponad miesiąca i cały czas przekładam jego zakup choć obiecaliśmy sobie że po połówkowym usg zaczynamy zakupy....Ciuszków kilka mam i ręczniczki...więc nie iem skąd takie obawy...ehh głupia głowa figle płata...
Sznurki - tak jak dziewczyny piszą - co lekarz i co sprzęt to opinia. Daj znać jak wrócisz od lekarza, na pewno wszystko będzie ok :)

A moi chłopcy sobie znowu urządzili trening wieczorem w brzuszku - codziennie koło 22 kopia intensywnie :)

sznurki - w nocy mi się śniło, że poznałysmy się pod gab. lekarza. Ty byłaś po wizycie, na której okazało się, że wszystko jest dobrze. Te wyliczenia masz z krwi czy z opisu USG? Ja mam wyliczenia na podstawie USG i krwi (tych drugich wyników nie znam) a tam jest taki długi opis, że to liczy program komputerowy, który daje wynik na podstawie badań przeprowadzonych przez fundację Fetal Medicine. UWAGA: Ryzyko to jest tylko wtedy wiarygodne, jeżeli badania USG zostały przeprowadzone przez lek specjalistę, który posiada uprawnienia fundacji (...). Badanie usg z oceną NT i wieku pacjentki wykrywa 80% wad genetyczno-chromosomalnych. Dołączenie do niego testu podwójnego zwiększa wykrywalnośc wad u płodu do 90%.
Trzymam kciuki za wizytę - mam nadzieję, że jednak wszystko okaże się w normie.

Za godzinę mam wizytę. Od rana leze w łożku. Nie chce mi sie wstac.
przeplakalam cala noc. Glowa boli mnie od wczoraj, nie mam sily.
dziekuje, ze jestescie, ze mnie wspieracie.

Kciuki zaciśnięte!!! Moja koleżanka też zdecydowała się na amniopunkcję, bo miała fatalne wszystkie wyniki - a dziecko jest super i mega inteligentne i oczywiście zero jakichkolwiek wad!

Mam nianię! Znalazłam babkę z naszego osiedla. Emerytkę, która pracowała w przedszkolu jako nauczycielka rytmika, a ostatnie kilka lat zajmowała się wnukami w Niemczech. Kobieta jest po wyższej szkole pedagogicznej, jeździ samochodem i mieszka blisko nas. Akurat od września jest wolna - a ja chciałam, żeby już od wrzesnia ktoś przychodził i przyzwyczajał do siebie Lidkę :-) Ale mi się udało :-)

reklama
Do góry