reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny

Już jestem, weszłam do gabinetu godzinę później i jeszcze mamę musiałam odwieźć dlatego tak późno.
Mój maluszek piękny, zdrowy, rozrabiaka mały, cały czas pokazywał co ma między nogami. Na szczęście udało się pomierzyć główkę, przezierność, obwód brzuszka, obwód główki, długość ud, kręgosłup, ilość wód płodowych itp. NT wynosi 1,6, maluch mierzy 7 cm 10 mm, wszystko jest w porządku.
No i najważniejsze na 90 % będzie synek :tak:

reklama
Uffffff, madzialenak... Superowo,ze wszystko ok! Teraz ciekawe czy i u mnie się potwierdzi. Mam normalna wizytę 6 marca wiec się moze dowiemy:)
Duży, piękny maluszek! gratulacje!

Jeju dziewczyny ja poszlam siku i razem z luteina wypadly takie czarne kropki jakby malutkie strupki czy cos:(( nie wiem co to jest.

Zobaczcie co znalazłam:
www.longchamps.pl/galeria/3]Galeria

polecam szczególnie galerię i szczegółowy opis pochodzenia tego wielkiego polskiego "etyka". Jako osoba wierząca ubolewam, że taki człowiek stał się twarzą polskiego Kościoła. Cieszę się, że nie prawi kazań u mnie w parafii. Zakres jego samouwielbienia mnie powalił. Dawno nie wiedziałam takiej autopromocji.

Ostatnia edycja:
ja probuje umowic sie do jakiegos ginekologa na usg, nie jest to latwe na ten sam dzien, a do szpitala nie wiem czy mnie przyjma, bo ubezpieczenie mam w norwegii:( mysle ze te czarne kropki na luteinie mialy zwiazek z wysilkem przy wymiotowaniu:(( w nocy praktycznie nie spalam, a teraz obdzwaniam przychodnie i jak na zlosc:((((

Kate - może trzeba podjechać, bo wtedy z reguły nie wyrzucają z przychodni czy szpitala, wtedy położne pytają lekarza, czy zbada, a ci raczej nie odsyłają z kwitkiem. Jeśli masz europejską kartę nie powinno być problemu. Ważne jest też dobre usg - a o nie łatwiej w szpitalu niż w przychodni. Przecież nie muszą Cię zamknąć na oddziale - wystarczy badanie na Izbie Przyjęć.

reklama
kate - Misia ma rację szukanie prywatnego gabinetu to raczej strata czasu (sprzęt gorszej jakości). Mam opieke medyczną z pracy i kartę do Luxmedu i Med.Rodzinnej wiem, że tam zawsze przyjmują ponad listę-najlepiej nie dzwonic na infolinie tylko jechac i mówic, że sprawa jest poważna i musisz dostac się na badanie. Nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie i Katowicach lek. na ogoł robi albo wizytę albo USG. Polecam szpital - tam pojechałam z krwawieniem i obsługa full za jednym zamachem. Mi takie jakby strupki wypływały z luteiną jeszcze z tydzień po krwawieniu z szyjki, potem ze dwa razy miałam tylko właśnie takie brązowe coś - lek stwierdził, że było niewielkie krwawienie z szyjki (nie zauważyłam go nawet) a to jest efekt oczyszczania się organizmu.

Do góry