reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja juz po wizycie. Maly wazy 1150[emoji6]

Pytalam o wapn, czy moge brac ze wzgledu na ta heparyne. Lekarz mowi ze jesli juz to taki specjalny na recepte i nie wiecej niz jedna tabletke dziennie. Dostalam recepte na ten wapn. Mam brac przez 2 tygodnie, potem 2 tygodnie przerwy i potem znow.
Mowi ze w zadnym wypadku nie mozna brac takiego musujacego wapna.

To chyba tyle. A i cesarka jeszcze dokladnie nie ustalona, bo lekarz mowi ze jeszcze za wczesnie zeby ustalac dokladny termin. Jak bedzie wszystko super to pojde do szpitala w drugi dzien swiat, a cesarka bedzie 1 stycznia. No ale to opcja jakby wszystko bylo super.
Druga opcja ze zrobi cesarke przed swietami, a wyjde do domu w drugi dzien swiat. No ale wszystko zalezy od dalszych wizyt, wiadomo.

Moja szyjka 3 cm. Trzy tygodnie temu byla 3,5 cm.
Biore 3×1 duphaston i teraz dodatkowo dostalam 2 lutki na noc bo chyba z szyjka cos sie zaczyna dziac.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A i zapomnialam. Pytalam o 3 prenatalne. Lekarz mowi ze 3 powinno sie robic i ginekolodzy zalecaja. A dlaczego sa refundowane tylko 2? Gin mowi ze jak tam ktos doszedl do wladzy, (nie bede mowic nazwiska bo jeszcze mnie po sadach beda ciagac) to zabraklo pieniedzy i ten ktos stwierdzil ze w sumie to wystarcza tylko 2 badania prenatalne. No i dlatego tylko dwa nam refunduja. No a wiadomo 3 sa zalecane.

Ja juz po wizycie. Maly wazy 1150[emoji6]

Pytalam o wapn, czy moge brac ze wzgledu na ta heparyne. Lekarz mowi ze jesli juz to taki specjalny na recepte i nie wiecej niz jedna tabletke dziennie. Dostalam recepte na ten wapn. Mam brac przez 2 tygodnie, potem 2 tygodnie przerwy i potem znow.
Mowi ze w zadnym wypadku nie mozna brac takiego musujacego wapna.

To chyba tyle. A i cesarka jeszcze dokladnie nie ustalona, bo lekarz mowi ze jeszcze za wczesnie zeby ustalac dokladny termin. Jak bedzie wszystko super to pojde do szpitala w drugi dzien swiat, a cesarka bedzie 1 stycznia. No ale to opcja jakby wszystko bylo super.
Druga opcja ze zrobi cesarke przed swietami, a wyjde do domu w drugi dzien swiat. No ale wszystko zalezy od dalszych wizyt, wiadomo.

Moja szyjka 3 cm. Trzy tygodnie temu byla 3,5 cm.
Biore 3×1 duphaston i teraz dodatkowo dostalam 2 lutki na noc bo chyba z szyjka cos sie zaczyna dziac.

Jaki duży już :) super, że wszystko dobrze! Dbaj o siebie i odpoczywaj :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero do domu dotarlam. Dzien pelen wrazen. Na wizycie doktor potwierdzil cukrzyce ciazowa. Nawet usg nie zrobil, bo powiedzial ze cukrzyca wazniejsza niz plec. I mam skierowanie do diabetologa. Mowi ze albo dieta albo insulina. Dodzwonilam sie juz do diabetologa na komorkd. Kazal mi w czwatek o 8 byc w przychodni i wchodzic bez kolejki i rejestrowania. Tylko musze jutro zalatwic skierowanie, bo od prywatnego gina nie zadziala.
Ale szyjka ok wiec o to nie musze sie martwic chociaz.
Potem poszlam do gina ktory robil mi dwa
tygodnie temu poprosic, zeby mi nagral jeszcze raz plytke bo wtedy przez przypadek dostalam nagranie innej kobiety. A on na to zebym sie kladla bo on nie ma zapisanych badan na dysku. No i tylko przylozyl glowice i DZIEWCZYNKA. Na sto procent. Sliczne nagranie, pokazalismy juz rodzica i bratu itd

Gratulacje córeczki :)))) i trzymam kciuki za tą cukrzycę [emoji49]

U mnie wszystko dobrze :) szyjka ok :) Mój lekarz dziś powiedział, że on tej dziewczynki nie jest taki pewny i bardziej widzi chłopca o_O Ale na 100% nie powiedział. A ja już się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie córeczka, ale gdzieś w głębi czułam, że będzie chłopak.

Natula najważniejsze że wszystko dobrze :) doczekasz się!

Dziewczyny a co myślicie o takim łóżeczku?
1475602219-nrfm0n.jpeg

reklama
Fiolek trzymam kciuki żeby szybko uporać się z cukrzyca. No i gratulacje córeczki :)

Jejku ja dziś znów nie mam sil :( matko tragedia. Tylko leżec mogłabym całymi dniami.
W piątek idę na kolejne zakupy :) no i jak dobrxe pójdzie w weekend remont rusza :)

Do góry