reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

W końcu działa :)

Dziewczyny powidzenia dzis na wizytach :)

Więc u mnie wszystko ok po wizycie :) Gabrysiek waży już 1343g - moja reakcja na to "O matko jak dużo" :D no i wg usg jest starszy o 2 tygodnie :) Mierzy 24cm :) Dr mówi, że będzie dużym dzieckiem :)
Szyjka bez zmian zamknięta, 4cm - czego najbardziej wczoraj sie bałam. Jak to dr powiedział oglądając narządy " W główce ma wszystkie klepki" :D
Wyniki mam wszystkie ok. Teraz już KTG mnie czeka na kolejnej wizycie. A no i pytałam o cc i powiedział, że bez problemu. Nawet o sn nic nie mówił
Wspaniałe ze wszystko ok. Faktycznie kawał Chłopa z Twojego Syna. Już na ktg ?
U nas tez wszystko gra. Wczoraj mieliśmy wizytę. Młoda waży 2650 i też jest ciut do przodu. Za dwa tygodnie mamy kolejną wizytę tak że wpisz mnie proszę na 11.10. A cc wstępnie mamy zaplanowaną na 27.10.
Kazał zrobić wyniki, za dwa tyg pobierze na paciorkowca i do boju. Cieszę sie bo powiedział ze do szpitala nie musimy przyjeżdzać dzień wcześniej tylko od rana i w ten sam będziemy robić ciach mach. Zaczynam odliczać.
Wpisz proszę termin porodu na 27.10.

reklama
Witam wszystkie zaciążone :) Udzielałam się prawie od początku roku na forum BB - Kto po in vitro? A teraz zostałam zaproszona do Waszego grona.
Jestem w 31tc., spodziewamy się synka Wiktorka. Termin porodu z OM na 24 listopada, a z USG na 18 listopada, nie wiem w praktyce, w którym terminie się rodzi :)
Ciąża przebiega prawidłowo, w 25tc lekarz stwierdził łożysko przodujące brzeźnie, ale do tej pory już się sporo podniosło, także wszystko idzie ku dobremu. Z dolegliwości męczy mnie zgaga, wciąż nawracające hemoroidy, w nocy duszności i skurcze łydek. Oczywiście wszystko jest do przeżycia, przecież to moja upragniona ciąża, więc nawet nie ważę się narzekać.

Oto nasz Wiktorek w 21 tc.
Zobacz załącznik 775354
Hey, jaki śliczny Bąbel. Ja czekam na córeczkę, będzie Maja.
Nasz wyczekany Maluszek. Termin mamy na 27.10. Zaczynamy odliczenie.

Rybko ale to musza byc naturalnie suszone morela takie z naklejka bio one sa brazowe a nie takie ktore dosyaniesz w kazdym supermarkecie. Ale tak to prawda pomagaja moja siostra w ciazy je wcinala
Co tam troche dwutlenku siarki w morelach. Teraz zywnosc jest tak wszystkim nafaszerowana ze nie wiadomo co jesc.
Owoce i warzywa pestycydy
Mieso antybiotyki i hormony, zwierzeta karmione maczka z padlych zwierzat.
A potem laduje to u nas na talerzu.
Owoce i warzywa, gmo, albo z Chin.
Jaja antybiotyki i hormony zapewne tez.
Juz nie wiadomo co jesc, a jesc cos trzeba.
Zboze, a w szczegolnosci pszenica gmo, juz nie ma zwyklej pszenicy.
Jedynie orkisz nie jest gmo.
Cala kukurydza gmo.
Ech do nocy bym mogla pisac.
A nasze powietrze... Chytalyscie o chemtrails?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelka o tej oliwce pisalas
20160928_101228.jpg

Załączniki

• 20160928_101228.jpg
    20160928_101228.jpg
    567,2 KB · Wyświetleń: 312
Dzień dobry :)
Chwilę mnie nie było, remont i zakupy pochłonęły mnie do reszty, jeszcze pogoda zrobiła swoje i miałam chwilową depresję :pnic mi się nie chciało, katar jakiś się przyplątał i ogólnie było słabo, ale słonko wyszło i znowu chce się żyć :D
W między czasie przeżyłam test obciążenia glukozą, kupiłam kilka rzeczy dla młodego, kilka zamówiłam :p byliśmy na pierwszych warsztatach dla rodziców:)
Wczoraj na wizycie wszysko ok
Młody rośnie jak na drożdżach i łobuzuje, waży już 937g :D
Dziś idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia :D

Proszę o wpisanie do kalendarza:
26.10. Wizyta u lekarza prowadzącego ciążę
28.12.2016 TERMIN PORODU :D
Miłego dnia:):D

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !
Martka za Twoją szyjkę, żeby sobie żartów nie robiła :*

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
3: Rybka - badania prenatalne I trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
5: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: lile - badania prenatalne I trymestu
10: Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże
11: kinia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
11: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: butterlfy1331 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: Olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: lile - wizyta u gin prowadzącego ciąże
21: husan -wizyta u gin prowadzacego ciaze
25: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciąże + KTG
26: kasia_basia - badania prenatalne III trymestru
26: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LISTOPAD
7:Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
22: fiolek81- usg prenatalne III trymestru
24: Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
27.10.2016 - kinia: dziewczynka cc
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
18.11.2016 - Olusja1987: chłopiec

17.12.2016 - ewelin86: chłopiec
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka
24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

28.12.2016- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?
21.04.2017 - lile: ?&?

reklama
To dobra kupilam. A powiedz mi jak ona sie wchlania szybko i czy na ubraniach nie zostaja tluste. Czy smarujesz rano i wieczorem czy wystarczy raz dziennie
Ja smaruje ja tylko wieczorem, chyba ze rano mam jakas bluzke ktorej mi nie szkoda, bo zostawia tlusty film. Tylko ze ja jej daje tyle ze swiece sie jakbym z oleju wyszla[emoji6]
Ale polecam ja bo fajnie natluszcza. Mialam kiedys ta zwykla dla dzieci i nic ze skora nie robila. Ta jest inna jakby taka bardziej gesciejsza.

Po 3 miesiacu kup sobie dodatkowo jakis balsam i uzywaj rano. No chyba ze znajdziesz balsam od pierwszego miesiaca zalecany. Jamam w domu Palmers ale nawet nie wiem od ktorego jest miesiaca i nie lubilam go za bbardzo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry