reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miliaa - staram się dużo pić, myślę, że mdłości są nasilone przez luteinę, ale nie pozwolili mi odstawić ani zredukować :( Faktycznie podobno w 8 i 9 tygodniu jest najwyższy poziom bhcg, może to ten hormon nam tak utrudnia życie...
Misia1974 - żurku jeszcze nie próbowałam - w zeszłym tygodniu miałam ogromną ochotę na fasolę (a propos nie pamiętam, żebym w 1 ciąży miała aż tak konkretne zapotrzebowania - może dlatego, że była wiosna pełną parą, owoce i warzywa, więc pewnie i niedoborów mniej), a wczoraj o 11 wieczorem mąż gotował mrożony szpinak - sam z czosnkiem i zjadłam prawie cały. Ale niestety w ciągu dnia prawie nic nie jem, albo bardzo mało. Niesamowite, ale byłam PEWNA, że jesteś prawnikiem :D Mam dużo do czynienia z prawnikami w swojej pracy i też mam przyjaciół wśród prawników i tak mi bardzo pasował styl, jakim piszesz właśnie do prawnika :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześc,
Wchodzę na wątek i i widzę, że tętni życiem :-) Fajnie, że możemy razem cieszyc się naszymi brzuszkami - wyczekanymi, wymarzonymi.

Gotadora - gratuluje Ci bliźniaczków i życzę spokojnych 9 m-cy.
Pingwinek- niestety mi na mdłości nic nie pomaga. Teraz mniej mi już dokuczają ale generalnie mam dosyc ograniczone menu - najlepiej wchodzi mi pieczywo z białym serem (po nim nie szarpie mnie). Mycie zębów nadal jest dla mnie katorgą.
Wczoraj w nocy sniło mi się, że rodzę trojaczki:szok: tylko tak dziwnie bo pierwszej dwójki jakoś nie odnotowałam tylko położna mi powiedziała: no to teraz rodzimy trzecie, ja je tylko tak obrócę i już. Coś mi tam pomajstrowała (czułam obrót - pewnie Zuzuinek się wiercił :-)) i nagle myk, normalnie jak na amerykańskich firmach bez jednego steknięcia i skurczu miałam dzidizę w objeciach - normalnie poród w sekundę. Mam nadzieję, że ten szybki poród to przepowiednia :-) Co prawda nie mam co narzekac bo Weroniczkę urodziłam w 40 min. więc się nie nacierpiałam, jak czytam o porodach po 12-17 h to nie moge uwierzyc:szok: - kobiety są niesamowite, kazdy chłop to by się pewnie po pierwszym skurczu na stół położył i kazał robic cesarkę bo umiera...

Hej,
co do mdlosci ja milam i wymiotowalam prawie do 18 tygodnia ( a i nadala czasami mnie muli), mi pomagalo jedzenie suchy krazkow ryzowych i chlebkow wasa. Podobno migdaly lub imbir tez dobre. Mysle, ze nie ma uniwersalnej recepty.

Pingwinek - ja mam zamiar leciec do Polski w kwietniu ( w 26 tyg. ciazy , chyba jakos tak bedzie wypdac). Nie ma przeciwskazan jesli nie sa to dlugie loty. Musisz sie dowiedziec u przewoznika do ktorego tygodnia ciazy biora na poklad. ja np. wiem , ze bede juz potrzebowac zaswiadczenia lekarskiego, ze nie ma przeciwskazan do lotu.Jesli nie ma problemu z cisnieniem mozna latac.

Misia- ja jesli moge pomoc to tez moge dokonac zakupow, tylko w moim przypadku dochodzi jeszcze koszt wysylki do Polski. Ja jeszcze nigdy nie jechalam autem, wiec nie mam jak zabrac do Polski. A szkoda bo mieszkamy po sasiedzku prawie, dowoz by byl do samego domu :).

Ja tez nie mam zamiaru robic nic w rozu, jako , ze mam odpal na puncie sow, poszukalam naklejke na sciane do pokoju dzieciecego drzewo z listakami i sowkami, cos w tym stylu

Scroll tree owl animals wall stickers decal nursery kids playroom XL 140 x 170cm | eBay

Misia, Coleta
- mysle , ze nasze terminy porodow sa prawie identyczne. Ja mam dwie opcje 07.11 lub 14.11. Pierwsze z usg drugie z kliniki.

A ja dzisiaj zaczynam urlop, tydzien wolnego, jestem przeszczesliwa. To moje pierwsze wolne od poczatku ciazy i mam w planach leniuchowac i nadrabiac towarzysko :).

Próbuję ściągnąć w pierwszej kolejności ze Stanów, bo tam mamy kontakt z firmą, która nam do firmy różne rzeczy zawodowo kupowała i wysyłała. Oni mają technologie opanowaną, bo kupują od iluś osób i ładują w jeden kontener.

Trzcinko - ja mam podawany 11.07 i 15.07. Z uwagi na cesarkę, zapewne załapię się na poród wcześniej. Trzcinko - a rodzisz w Polsce czy GB? Kurczę - Ty jesteś twarda babka. Mnie już brzuszek chyba by w pracy przeszkadzał.

Trzcinka - u mnie raczej nie będzie problemu z przewoźnikiem, tylko chyba kwestia jakiegoś zaświadczenia tak na wszelki wypadek no i zgody lekarza przede wszystkim.
Kiwisia - Super, że miałaś taki szybki poród, ja rodziłam 13 godzin, w końcu zaczęłam mdleć i zrobili mi cesarkę, bo kompletnie już nie kontaktowałam i przestałam przeć...

Ostatnia edycja:
Mój poród nie był przyjemny, bo ja nie umiałam przeć, a było już za późno na cesarkę i wyciągali dziecko kleszczami. Skończyło się dobrze, ale cieszę się, że teraz ma być cesarka.
Udało mi się :-) Kupią mi leżaczki itd. z leśnymi zwierzątkami w USA. Podejrzewam, że nie uważają mnie za normalna, bo chcieli mi od ręki taniej sprzedać inny kolor leżaczka, ale ja musze mieć koniecznie z tej leśnej serii :-) Chodzi o to, że mają takie łagodne i ciepłe kolory. Nie męczą oczu.
Miłego wieczoru i niedzieli

reklama
Kate, Aisha, trzymam kciuki za Wasze wizyty! Ma bank wszystko ok.

Ja wczoraj miałam dzień odpoczywania i więzadła mnie nawet nie bolały -> czyli jednak jak coś więcej chcę zrobić to od razu czuję a jak leniuchowanie odchodzi to jest lepiej. Tak dobrze się czułam, że nawet wieczorem 15 minut poćwiczyłam. Baaaardzo brakuje mi ruchu więc nawet te 15 minut były zbawienne :-)

Do góry