reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czesc dziewczyny :)
Powiedzcie mi proszę od kiedy zaczęłyście stosować jakieś balsamy na rozstępy? I co polecacie? Słyszałam, ze seria babydream z rosmanna jest dobra. Używa któraś?
Co prawda póki co tylko chudnę i mam permanentnie wzdęty brzuch, ale może powinnam się już zainteresować czymś na rozstępy.
Ja tez ja stosuje jestem zadowolona mam tylko na boczku kilka krotkich kreseczek, oczywiscie bylam nimi zawiedziona, ale z drugiej strony nie jest zle :p

reklama
Strawbelka widzisz :) Po prostu był leniuszkiem kilka dni :) A w nocy to ja wiem co to znaczy :D Chociaż czasami jest spokój. Ale jak tylko ide nad ranem do wc i juz sie widno robi to od razu zaczyna kopać :D czasami w nocy spi a czasami daje popalic :D

W końcu działa :)

Dziewczyny powidzenia dzis na wizytach :)

Więc u mnie wszystko ok po wizycie :) Gabrysiek waży już 1343g - moja reakcja na to "O matko jak dużo" :D no i wg usg jest starszy o 2 tygodnie :) Mierzy 24cm :) Dr mówi, że będzie dużym dzieckiem :)
Szyjka bez zmian zamknięta, 4cm - czego najbardziej wczoraj sie bałam. Jak to dr powiedział oglądając narządy " W główce ma wszystkie klepki" :D
Wyniki mam wszystkie ok. Teraz już KTG mnie czeka na kolejnej wizycie. A no i pytałam o cc i powiedział, że bez problemu. Nawet o sn nic nie mówił
Ja to juz nie wiem czy ci lekarze to wszystkim dziewczynom mowia ze bedzie duze dziecko - na poczatku bralam do glowy jak mi tak mowili teraz juz srednio, bo dziewczyny ktore porodzily 3kg dzieci i np 53 cm albo i mniej lekarze im tez mowili ze beda duze dzieci. Dobrze ze z maly wszystko dobrze i ze ta szyjka sie jakos trzyma, ale juz ze KTG? od czego to zalezy ? mnie tam do tej pory nikt o tym nie mowil :)

Codziennie zanim przyjdzie poranny obchod ja juz jestem czyściutka, pachnąca, czekam...
Dzisiaj po nieprzespanej nocy, przysnelam nagle budzi mnie moja lekarka, ze idziemy na badania:) ja włosy jak czarownica, oczy jak ropucha, nie wiem co się dzieje :)
No wiec najwazniejsze ze z małą wszystko ok, przybrała na wadze ma juz 1215 gr. Bałam się bo ja schudlam w szpitalu 3 kg. Ulozona jest poprzecznie, stad te moje uciski mogą byc, jak siadam to uciska na przeponę , powiedziala ze to najbardziej niekomfortowe ulozenie dla mnie. Szyjka sie nie skrocila, jest w takim stanie jak przy przyjęciu, w sensie ten lejek dlatego zalozy mi pessar, jak oczywiscie wynik posiewu bedzie ok, na co bardzo liczę. Stopa malej gigant -6,68 cm ;) kajak po ojcu :)
Fajnie ze na razie sytuacja stabilna :) Napisz pozniej wrazenia po pessarze :p chociaz tez nie wiem czy nie sa rozne rozmiary ja tam nie wiem w sumie jaki mialam ale pisalam obrazkowo kiedys jaki to mogl byc :)

Ja to juz nie wiem czy ci lekarze to wszystkim dziewczynom mowia ze bedzie duze dziecko - na poczatku bralam do glowy jak mi tak mowili teraz juz srednio, bo dziewczyny ktore porodzily 3kg dzieci i np 53 cm albo i mniej lekarze im tez mowili ze beda duze dzieci. Dobrze ze z maly wszystko dobrze i ze ta szyjka sie jakos trzyma, ale juz ze KTG? od czego to zalezy ? mnie tam do tej pory nikt o tym nie mowil :)
Wiesz co nie mam pojęcia. Też byłam w szoku jak powiedzieli o KTG. No ale zobaczymy co z niego wyjdzie :p

Fajnie ze na razie sytuacja stabilna :) Napisz pozniej wrazenia po pessarze :p chociaz tez nie wiem czy nie sa rozne rozmiary ja tam nie wiem w sumie jaki mialam ale pisalam obrazkowo kiedys jaki to mogl byc :)
Ja mam miec rozmiar nr 2 , a powiedz ile placilas za niego? Czytam ze w granicach 150-180 zl.
Ja KTG mam codziennie juz sie tyle nasłuchałam:) na szczęście żadne skurcze sie nie pojawiają

Motylku - ja używam palmersa balsam na brzuch i krem na piersi - skóra po nim fajna, dobrze się wchłania, zapach do przeżycia. Poprzednim razem miałam babydream i jeśli mnie pamięć nie myli to zostawał taki film na skórze a ja tego nie lubię :-)

co do wymiarów i wagi dzieci - one są bardzo "na oko".. Młody miał mieć ponad 4kg i być dłuuugi więc wszystkie ciuszki na 62 od razu.. Nawet nie kwestionowaliśmy bo my mali nie jesteśmy (ja 180, mąż 198). I skończyło się tak, że na początku szpitalne ciuszki dostał, bo 3200 i 52cm ;-).

Ja mam miec rozmiar nr 2 , a powiedz ile placilas za niego? Czytam ze w granicach 150-180 zl.
Ja KTG mam codziennie juz sie tyle nasłuchałam:) na szczęście żadne skurcze sie nie pojawiają
Ja zakladalam go w gabinecie u swojego dr bo nie widziala mi sie opcja lezenia szpitalu. Placilam za niego 330 zl + koszt wizyty, ale z tego co czytam i pisza inne dziewczyny to moj byl jakis mega drogi.

reklama
Do góry