reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja tez miała taki jeden dzień w zeszłym tyg gdzie ciut mniej miała ruchów. Tez sie zmartwiłam. A powiedz ile tak około miał ruchów zawsze a ile ma od wczoraj ?
Nigdy jakos nie liczylam tych ruchow, bo zawsze byl ruchliwy i mocno kopal.
Wczoraj kopnal nie wiecej niz 15 razy tylko slabo i w duzych odstepach czasu.
Jeszcze mysle, ze moze kopie w strone kregoslupa, a nie czuje bo jest odwrocony pleckami. Wczoraj czulam ucisk w niektorych miejscach, jak dotykalam reka to bolalo jakbym dotykala siniaka i tak mysle ze moze maly pupka sie wypinal i tak bolalo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !
Martka za Twoją szyjkę, żeby sobie żartów nie robiła :*

WRZESIEŃ

27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: kinia - wizyta kontrolna

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
3: Rybka - badania prenatalne I trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
5: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: lile - badania prenatalne I trymestu
10: Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: butterlfy1331 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
17: lile - wizyta u gin prowadzącego ciąże
21: husan -wizyta u gin prowadzacego ciaze
25: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciąże + KTG
26: kasia_basia - badania prenatalne III trymestru
31: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LISTOPAD
7:Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże
14: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
22: fiolek81- usg prenatalne III trymestru
24: Rybka - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
kinia: dziewczynka
17.12.2016 - ewelin86: chłopiec
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?
21.04.2017 - lile: ?&?

Ostatnia edycja:
W końcu działa :)

Dziewczyny powidzenia dzis na wizytach :)

Więc u mnie wszystko ok po wizycie :) Gabrysiek waży już 1343g - moja reakcja na to "O matko jak dużo" :D no i wg usg jest starszy o 2 tygodnie :) Mierzy 24cm :) Dr mówi, że będzie dużym dzieckiem :)
Szyjka bez zmian zamknięta, 4cm - czego najbardziej wczoraj sie bałam. Jak to dr powiedział oglądając narządy " W główce ma wszystkie klepki" :D
Wyniki mam wszystkie ok. Teraz już KTG mnie czeka na kolejnej wizycie. A no i pytałam o cc i powiedział, że bez problemu. Nawet o sn nic nie mówił

Codziennie zanim przyjdzie poranny obchod ja juz jestem czyściutka, pachnąca, czekam...
Dzisiaj po nieprzespanej nocy, przysnelam nagle budzi mnie moja lekarka, ze idziemy na badania:) ja włosy jak czarownica, oczy jak ropucha, nie wiem co się dzieje :)
No wiec najwazniejsze ze z małą wszystko ok, przybrała na wadze ma juz 1215 gr. Bałam się bo ja schudlam w szpitalu 3 kg. Ulozona jest poprzecznie, stad te moje uciski mogą byc, jak siadam to uciska na przeponę , powiedziala ze to najbardziej niekomfortowe ulozenie dla mnie. Szyjka sie nie skrocila, jest w takim stanie jak przy przyjęciu, w sensie ten lejek dlatego zalozy mi pessar, jak oczywiscie wynik posiewu bedzie ok, na co bardzo liczę. Stopa malej gigant -6,68 cm ;) kajak po ojcu :)

Codziennie zanim przyjdzie poranny obchod ja juz jestem czyściutka, pachnąca, czekam...
Dzisiaj po nieprzespanej nocy, przysnelam nagle budzi mnie moja lekarka, ze idziemy na badania:) ja włosy jak czarownica, oczy jak ropucha, nie wiem co się dzieje :)
No wiec najwazniejsze ze z małą wszystko ok, przybrała na wadze ma juz 1215 gr. Bałam się bo ja schudlam w szpitalu 3 kg. Ulozona jest poprzecznie, stad te moje uciski mogą byc, jak siadam to uciska na przeponę , powiedziala ze to najbardziej niekomfortowe ulozenie dla mnie. Szyjka sie nie skrocila, jest w takim stanie jak przy przyjęciu, w sensie ten lejek dlatego zalozy mi pessar, jak oczywiscie wynik posiewu bedzie ok, na co bardzo liczę. Stopa malej gigant -6,68 cm ;) kajak po ojcu :)
No to Twoja córcia tez spora :) Ja już się bałam, że tylko mój tak szaleje :)

Czesc dziewczyny :)
Powiedzcie mi proszę od kiedy zaczęłyście stosować jakieś balsamy na rozstępy? I co polecacie? Słyszałam, ze seria babydream z rosmanna jest dobra. Używa któraś?
Co prawda póki co tylko chudnę i mam permanentnie wzdęty brzuch, ale może powinnam się już zainteresować czymś na rozstępy.

Powiedzcie mi proszę od kiedy zaczęłyście stosować jakieś balsamy na rozstępy? I co polecacie? Słyszałam, ze seria babydream z rosmanna jest dobra. Używa któraś?
Co prawda póki co tylko chudnę i mam permanentnie wzdęty brzuch, ale może powinnam się już zainteresować czymś na rozstępy.
Motylku dobrze ze sie spytalas...mamy ten sam wiek ciazy i szczerze to mnie tez to interesuje...rozni nas tylko to ze ja tyje :)

Oliwke babydream ta dla ciezarnych mozesz uzywac od pierwszych dni ciazy. Im wczesniej tym lepiej.
Inne balsamy np. od 3 mca. Musisz czytac etykiety.
Ja mam ta oliwke i jestem zadowolona.

reklama
Martka, Ewelin super ze z maluchami wszystko dobrze[emoji4]

A ja sie martwilam o kopniaki.
W nocy poszlam siusiu i maly chyba sie obudzil, bo jak sie polozylam, to tak zaczal mnie kopac jakby byl zly albo jakby bawil sie w najlepsze. Kopniak za kopniakiem byl. Przewrocilam sie na plecy bo mowie ze jak zmienie pozycje to przestanie, gdzie tam, dalej kopal, no to ja na prawy bok, kopniaki dalej, no to spowrotem na lewy, dalej kopniaki. Nie liczylam ale dostalam chyba z 50 kopniakow.
Teraz od rana znow kopniak za kopniakiem[emoji6]

Do góry