reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !

WRZESIEŃ
20 : fiolek81 - badania prenatalne ll trymestru

23: kasia_basia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: natula - odbiór i omówienie wyników papa
24: MartiniM - wizyta kwalifikująca do porodu
26: ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: kinia - wizyta kontrolna
28: lile - wizyta u gin prowadzącego ciążę

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
3: Rybka - badania prenatalne
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
5: katharina203 - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże
31: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LISTOPAD
14: Pisanka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
22: fiolek81- usg prenatalne III trymestru

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
kinia: dziewczynka
28.03.2017 - natula: dziewczynka?
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
26.12.2016 - ewelin86 : chłopiec

27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?

reklama
Jestem po prenatalnych. Najpierw dzidzia byla "na glowie" z dupka w gorze i musielismy wyjsc na spacer na 45 minut :) Za drugim podejsciem bylo juz lepien ulozone, serduszko, glowka, watroba i reszta prawidlowe. 19cm i 408 gram. No i dalej nie znamy plci:no:
Tak mialo nozki skrzyzowane ze doktor powiedzial, ze nie widac siusiaka, ale to nie znaczy ze go tam nie ma. Ale zebysmy sie raczej nastawiali na corcie:rolleyes:

Wstydliwy bobas :) ale najważniejsze, że wszystko dobrze [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

jak cos ma pojsc zle to moze i w 36 tygodniu, nie ma gwarancji. A czesc zakupow lepiej zrobic poki jest sie na chodzie i dobrze sie czuje :-) Szkoda, ze tak dlugo trzeba czekac zeby poznac plec.

Dziewczyny, u was usg genetyczne tez bylo platne? I pappa dodatkowo jako obowiazkowy?

U mnie też I i II na nfz, dopiero za III musimy płacić. Pappę mi robili, choć lekarz od razu uprzedził żeby się nie przejmować wynikiem bo przy bliźniakach i tak nie jest wiarygodny, więc w sumie nie wiem po co go robili ;)

A ja Wam powiem z innej beczki coś choć kojarzę, że temat już był chyba.. Byliśmy na szkoleniu z pierwszej pomocy i m.in. był temat kobiecy w ciąży w aucie.. Ja dużo jeżdżę, do pracy mam godz. drogi, więc to istotne dla mnie. Pokazali jak działają adaptery do pasów i Mąż kazał mi kupić - od wczoraj z nim jeżdżę i powiem, że komfort niebo a ziemia. Pomijam sam fakt bezpieczeństwa dzieciaków gdyby coś się stało, ale kurcze nic mnie nie uciska w brzuch ;) no inna bajka. Więc jakby któraś się zastanawiała, to ja szczerze polecam :)

A ja Wam powiem z innej beczki coś choć kojarzę, że temat już był chyba.. Byliśmy na szkoleniu z pierwszej pomocy i m.in. był temat kobiecy w ciąży w aucie.. Ja dużo jeżdżę, do pracy mam godz. drogi, więc to istotne dla mnie. Pokazali jak działają adaptery do pasów i Mąż kazał mi kupić - od wczoraj z nim jeżdżę i powiem, że komfort niebo a ziemia. Pomijam sam fakt bezpieczeństwa dzieciaków gdyby coś się stało, ale kurcze nic mnie nie uciska w brzuch ;) no inna bajka. Więc jakby któraś się zastanawiała, to ja szczerze polecam :)

Kiedys chcialam kupic, ale dziewczyna tutaj mi doradzila zeby najpierw zapinac pasy, a potem wsiadac do auta i przekladac tylko gorny pas.
Wiec ja tak robie i nie kupowalam adaptera, bo w sumie malo jezdze teraz autem.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedys chcialam kupic, ale dziewczyna tutaj mi doradzila zeby najpierw zapinac pasy, a potem wsiadac do auta i przekladac tylko gorny pas.
Wiec ja tak robie i nie kupowalam adaptera, bo w sumie malo jezdze teraz autem.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ci ratownicy mówili właśnie, żeby tak nie robić - przy zderzeniu pas nie zadziała jak należy.. Wiadomo, że lepiej, żeby się nic nie działo i pewnie tak będzie, ale jednak ryzykować nie będę :)

reklama
Tez tak wlasnie robie ze tylko gornym pasem sie przypinam. Troche mnie zaniepokoilas ze tak zapiety nie zadziala dobrze. Ja w sumie teraz tylko na wizyty i raz w tygodniu na zakupy.

Do góry