reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dokładnie to samo dziś słyszałam, że ciąża i poród sn uzdrawia. Ponoć niezłe cuda już się zdarzały. U mnie to raczej bez szans bo nie mam jajowodów.
No tak w tym wypadku to juz sama wiesz :( mnie ostatnio dr powiedzial na wizycie ze ciaza to dobre lekarstwo na moja endometrioze i zebym dlugo nie czekala z nastepnym ;) wiec troszke nadzieji mi dal.

reklama
Pisanko lez, bo serio nie ma zartow. Ja czytalam ze szyjka 25 mm to ju mega na styk i ponoc krazek zakladaja.
Wazne, zebys dobila do 30 tc. Potem juz jest w miare bezpiecznie.
Takze nie lataj po sklepach, nie sprzataj, nie gotuj, nie wychodz z psem. Lez kobieto lez, wstawaj do wc i na szybki prysznic. Dasz rade. To tylko kilka tygodni.

Ja robię taka przerwę bo już nie będziemy podchodzić do in vitro . Po 1 Szymek to był nasz ostatni zarodek, a po drugie liczymy na naturalsa . A jak się nie uda to zamierzamy adoptować ;)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Znam kilka przypadków gdzie po in vitro dziewczyny zachodzily w ciążę bez problemu choć wcześniej nikt nie dawał cienia nadzieji na naturalne poczęcie więc trzymam kciuki i za waszego naturalsa

Tez licze na naturalska, ale obym sie nie przeliczyla :hmm: dlatego chce rodzic SN tez nasluchalam sie ze kobieta podczas porodu moze wydalic rozne choroby itd, a chyba to by bylo lepsze oczyszczenie niz cc, ale no to juz nie ode mnie zalezy zobaczymy jak to wszystko sie potoczy :)
Nie wiem czy sposób w jaki sie rodzi ma znaczenie, moje koleżanki wszystkie były po cc i potem naturals :)

Wow serio jestescie mlodziutkie, ja chyba w tej drugiej grupie jestem, bo juz skonczylam 28 lat. Ale jak pierworodnego rodzilam to tez bylam mloda mialam 25 :D ja z dzieciakami to chcialam zeby nie bylo jakiejs mega duzej roznicy wieku, wiec tak zdecydowalismy ze 3 lata to jeszcze spoko. No i moj drugi warunek to urodzic dzieci przed 30.

Dziewczyny ja znam skrajny przypadek, ze lekarz dal zielone swiatlo na starania o bobasa juz 3 miesiace po cc. A tak normalnie to chyba trzeba czekac cos okolo roku :)

Jezu nareszcie sie ochlodzilo, jestem wniebowzieta!
Hahaha, to ja jestem w jeszcze innej grupie wiekowej,trzeciej :p

reklama
Z tą skracającą szyjką to ponoć nie do końca wiadomo jakie są przyczyny. Ponoć to indywidualne predyspozycje. I jedna może leżeć plackiem a szyjka się skróci, a inna może zasuwać, dźwigać i nic się nie stanie.
No właśnie wiem :/
Pisanko lez, bo serio nie ma zartow. Ja czytalam ze szyjka 25 mm to ju mega na styk i ponoc krazek zakladaja.
Wazne, zebys dobila do 30 tc. Potem juz jest w miare bezpiecznie.
Takze nie lataj po sklepach, nie sprzataj, nie gotuj, nie wychodz z psem. Lez kobieto lez, wstawaj do wc i na szybki prysznic. Dasz rade. To tylko kilka tygodni.
Będę leżeć jak kloda :) jutro rodzice wezmą psa a za 9 dni m wróci. Musza mi kupić pasztet i bułki hahah i wytrzymam hahah

Do góry