reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wlasnie , wlasnie nie ma co sie o to klocic. Ja tylko dodam od siebie tak na koniec tematu, ze moje watpliwosci co do cesraki sa z tego powodu iz moja bratowa miala 1 porod sn wszystko bylo ok drugi cc i niby tez a teraz zaszla w 3 ciaze no i... okazalo sie ze przez ostatnie cc lozysko jej sie przyroslo do macicy i przy porodzie bedzie miala usuwana macice.. To tylko tyle. Wiecej komplikacji nie znam i pewnie przypadek 1/50 taki sie trafil , ale sie trafil. Kazdy robi jak uwaza... ja narazie nie mam zdania za tym czy za tamtym , a szkoda bo wolalabym miec jak Wy :)

reklama
Drazliwy temat. Kazda z nas ma prawo do swojego zdania. Kazda z nas korzysta z doswiadczenie kobiet z rodziny czy kolezanek. Lekarze tez roznie mowia. Smieszne, bo jestem jeszcze na jednym forum in vitro i tam tez do tej pory najwieksza klotnia byla o porod. Lepiej zostawic ten temat w spokoju.

Mi dr również mówiła że samo in vitro to nie wskazanie. Przecież oprócz poczęcia nie różni się od innych. U mnie problemem może być psychika. Przy pierwszym porodzie trafiłam na konowała, który nie potrafił mi pomóc. W efekcie całość wspominam w kategoriach traumy. Boję się że się zblokuję.

Dziewczyny a to normalne, ze jak chodze albo siedze to czuje brzuch jakby zwiastun okresu, ale delikatny, tak jakby pecherz. Przy sikaniu tez czuje pecherz ale to nie bol tylko taki usick.
Infekcji nie mam bo robilam w tym tyg. badania.
Moze to macica sie rozciaga.
No a maluch mi siedzi na srodku na samiusienkim dole.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a to normalne, ze jak chodze albo siedze to czuje brzuch jakby zwiastun okresu, ale delikatny, tak jakby pecherz. Przy sikaniu tez czuje pecherz ale to nie bol tylko taki usick.

Wiesz co ja tak mialam do jakiegos moze 17 tyg ze czulam jakbym okres miala dostac, przewaznie zdarzalo sie to na kilka dni przed tym jak powinnam dostac :) Teraz juz raczej mi sie to nie zdarza. Mysle ze wszystk ook. A ucisk jakby na pecherz czasem tez mam. Nie ma co przetrzymywac moczu bo moze naprawde rozbolec..

reklama

Ja czuję takie coś jak przy zapaleniu pecherza od jakiegoś miesiąca a to dlatego że moja mała leży mi na pęcherzu i jest też takie dziwne uczucie i Napierania i klocia i czegoś jeszcze tylko nie potrafię wytłumaczyć. A najgorsze jest trzymanie moczu gdzie siedzę i nagle musze siku w ciągu minuty bo zaraz po nogach mi poleci.

Do góry